WAN IP adres kwijt

Status
Niet open voor verdere reacties.
I

IdunnO

Hallo allemaal,

allereerst heb ik getracht te zoeken naar posts met hetzelfde probleem, maar er zijn er zoveel dat ik door het bomen het bos niet meer zie. Vandaar toch maar een eigen discussie gestart.

Mijn setup:
Ubee EVW3200 (direct in de meterkast aan de hoofdaansluiting)
Hardware version: 3.9.2
Software version: 9.9.6007
Draadloze laptops/ipad/iphones
Cisco Ziggo TV decoder

Mijn probleem is het volgende:
Mijn internetverbinding valt zeer vaak weg. TV signaal blijft goed, geen haperingen. Draadloze verbinding blijft bestaan, ik kan de router blijven pingen en er op inloggen. Alleen niet het Internet op.

*terwijl ik dit schrijf valt krijg ik de melding van Outlook dat de verbinding is weggevallen.*

Als ik inlog op de Ubee tijdens een outage, krijg ik te zien dat de Ubee geen WAN IP adres heeft. En logisch dus dat er geen verbinding buiten het huisnetwerk is.
Dit is wat de Ubee laat zien:

Code:
Network Configuration
LAN
 	IPv6 Address:	Unspecified
 	IPv6 Prefix:	::
 	IPv4 Address:	. . . 
MAC Address	90:6e:bb:**:**:**
Interface/Prefix		
 	LAN Delegated Prefix	::
WAN
 	IPv6 Address:	Unspecified
 	IPv4 Address:	---.---.---.---
 	MAC Address:	90:6e:bb:**:**:**
 	Duration	D: -- H: -- M: -- S: --
 	Expires:	--- --- -- --:--:-- ----
 	IPv6 DNS Servers:	None
 
 	WAN Connection Type:	DHCP

Alle instellingen heb ik al hersteld. Heb de de stroom er al uren vanaf gehad. Heb een externe service ingeschakeld die mijn Ubee om de minuut benaderd en mij een signaal geeft waaruit ik opmaak dat er geen patroon te ontdekken is.

De klantenservice geeft aan geen onderbrekingen van de modem te zien (mijn extern ingeschakelde service geeft aan van wel) maar ik weet niet hoe hun monitoring staat ingesteld. Ik moet terugbellen zodra het probleem optreedt. Het probleem is dat het probleem zichzelf herstelt (meestal binnen een minuut waardoor ik denk dat Ziggo mijn modem altijd blijft zien). Ik ben dus nooit snel genoeg bij de klantenservice om ze te laten troubleshooten. Maar een probleem is het voor mij wel als verbindingen wegvallen en streaming services stoppen doordat hun buffer leeg raakt.


Heeft iemand een suggestie wat dit kan zijn of hoe ik duidelijk moet maken bij de klantenservice dat ik een probleem heb. Ik kan wel mijn eigen ping-log opsturen maar of dat geaccepteerd wordt....

De Ubee zelf heeft geen syslog van de services toch die ik naar mijn server kan laten sturen? Wel een syslog van Synolgoy waar ik meldingen zie als: "SYSTEM: System detected that external IP has been changed to [94.208.***.***.***], port-mapping must be re-added." Iedere keer met hetzelfde IP adres. Mijn synology (bedraad, dus aan mijn wifi ligt het niet) ziet dus ook dat de Ubee zijn IP adres kwijt raakt en weer "vindt".

Excuses voor mijn lange verhaal en alle hulp wordt gewaardeerd.
 
Je moet in je modem even je DOCSIS signalen opzoeken. Daar is ook een pagina voor. Je ziet daar als het goed is dat je modem op 8 downstream kanalen is aangemeld. Daarbij staan ook signaal sterkte getallen. Kun je aangeven hoe die eruit zien als je een werkende verbinding hebt. En als je verbinding dan wegvalt, heb je dan ook maar 1 downstream kanaal met een slecht signaal ? Het kan zijn dat je kabel signaal niet in orde is, dan gebeurt dat ook, controleer in dat geval of de coax kabel naar je modem vast zit.

Verder kan het ook zijn dat je modem zichzelf reset en na het opnieuw opstarten zie je ook dat het ip-adres 'leeg' is omdat het modem nog geen verbinding heeft. Resetten van het modem kan soms veroorzaakt worden door de netvoeding die defect begint te raken. Het verschijnsel is dan dat soms het modem gaat resetten als de voedingsspanning te laag wordt. Soms wordt dat getriggerd doordat de telefoonlijn actief wordt (dan gebruikt het modem wat meer stroom). Als je ziet dat het modem steeds opnieuw opstart kan dat de oorzaak bijvoorbeeld zijn. Je kunt het eventueel testen met een andere netvoeding als je die toevallig van een ander apparaat hebt liggen (met dezelfde spanning/stroom). Als dat het euvel is kan Ziggo een nieuwe netvoeding opsturen.

Als het signaal wel stabiel met 8 kanalen blijft, en alleen je ip-adres wegvalt, kun je dan op dat moment nog steeds bellen ? In dat geval lijkt er iets mis te zijn met je modem zelf en moet je vragen of je een ander modem kunt krijgen, of eventueel een monteur langs laten komen.
 
Huiswerk

Beste CeeS,

Bedankt voor de troubleshoot tips. Ik ga ermee aan de slag en zet de resultaten in deze discussie
 
De Ubee zelf heeft geen syslog van de services toch die ik naar mijn server kan laten sturen?

Toevallig heb ik ook een Synology nas. Daar kun je de Syslog server aanzetten en in de Ubee kun je het IP van een syslog server instellen bij: "Firewall --> Remote log". Werkt goed en je kunt meer zaken laten loggen dan je op de Ubee zelf ziet.

Ik verwacht echter niet dat je dit probleem in het log gaat zien. Je kunt nog de optie aanzetten om configuratie events te laten loggen. Uit ervaring weet ik dat dan in elk geval spontane reboots gelogd worden.

Als het wan-ip steeds wegvalt zou ik aan een slechte WAN verbinding denken. Waarschijnlijk lopen ook de T4 timeouts dan omhoog. (of waren het de T3?). Ik heb 1x zoiets gehad, kot na werkzaamheden van Ziggo, maar at was op te lossen door de Ubee even uit te zetten. Maar ik neem aan dat dat al geprobeerd is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan