• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Waarschijnlijk een stomme vraag ......

Boris

Forum Gebruiker
Berichten
576
Ik heb digitale telefonie aangevraagd met nummer behoud.
Misschien dat elders op het forum het al eens besproken is, (ik kan het niet terug vinden).
Ik heb nu nog m'n stopcontacten van KPN, dus telefoon ingeplugged (vaste toestellen).
Hoe werkt dat met digitaal, moet ik andere toestellen gaan aanschaffen? Ik neem aan dat het niet meer via de stekkerdoos van KPN verloopt ........ en in hun eigen aanprijzen van digitale telefonie hebben ze het er niet over.
Hoor graag van jullie hoe dat zit/werkt ....
 
Telefoons kan je blijven gebruiken.
De draad die vanaf je woonkamer naar je meterkast gaat haal je in de meterkast uit de KPN aansluiting en stop je in je nieuwe modem.
(Als het juiste stekkertje eraan zit...)
Stekkertje op je draad zetten kan je zelf evt. doen.
Even in de woonkamer kijken welke aders gebruikt worden en die in de meterkast in een stekker knijpen. (volgorde!!!)
 
Je moet er gewoon voor zorgen dat jouw telefoon op het modem wordt aangesloten. Hoe je dat doet, mag je zelf bepalen. Het modem heeft een RJ11-aansluiting.

Je kunt er voor kiezen om die aansluiting door te lussen naar je IS/RA-punt (kpn-aansluitpunt), zodat die wandcontactdozen nog werken via UPC. Wat betreft de telefoontoestellen: zorg ervoor dat je een toestel hebt dat met tonen (je hoort piepjes wanneer je een toets intoetst) werkt, en niet met pulsen (je hoort wat geratel wanneer je een toets intoetst).

Overigens, wanneer je gebruik wil maken van nummerweergave, dien je er voor te zorgen dat je een FSK-geschikt toestel hebt. De meeste oude telefoons (vooral die van de Primafoon/PTT) zijn alleen geschikt voor DTMF). Als je tegenwoordig een toestel koopt, ondersteunt ie vaak zowel DTMF als FSK (is dan een keuzeoptie).
 
Bedankt voor jullie antwoorden. Nog 1 vraagje - men heeft het steeds (ook UPC) over de meterkast. Moet de modem daar geplaatst worden of kan hij eventueel ook gewoon achter de bank in de woonkamer als hij maar op het lichtnet is aangesloten? Vanuit de meterkast zou erg omslachtig zijn dan moet de snoer over de vloer of via plafond om in de woonkamer uit te komen.

PS - ik heb al een modem in huis i.v.m. Chello internet, mocht dat er toe doen
 
Boris zei:
... men heeft het steeds (ook UPC) over de meterkast. Moet de modem daar geplaatst worden of kan hij eventueel ook ...

Hier staat het antwoord op je vraag.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Ah .... ik woon ook in een (erg) oud huis en de kabel komt binnen in m'n woonkamer dus het probleem van de meterkast speelt bij geen rol. :D
 
Boris zei:
PS - ik heb al een modem in huis i.v.m. Chello internet, mocht dat er toe doen
Dit modem vervang je door het nieuwe modem dat je van UPC zal krijgen (vermoedelijk een Arris Touchstone). Je oude (Terayon-)modem dien je dan te retourneren binnen ongeveer een maand, anders wordt de vervangingswaarde ervan in rekening gebracht.
 
Oh... dat wist ik niet. Portvrij versturen? Of misschien gewoon afgeven bij de UPC winkel op de Ceintuurbaan?
In iedergeval voor de aanvullende informatie, heb ik wat aan! :6
 
Je krijgt een gratis retourdoos thuisgestuurd. Deze retourdoos stuur je naar een antwoordnummer (ontvanger - UPC dus - betaalt de portokosten).
 
Ik ben zo ver, heb net de modem opgehaald van het postkantoor en ben de handleiding aan het doornemen.
Belangrijke 1e vraag is - men zegt dat je oude splitters moet verwijderen . Is dit echt nodig?
Er is destijds een splitter geplaatst door de monteur toen ik chello internet kreeg. Kan ik niet gewoon de kabel uit de modem halen en in de nieuwe modem stoppen en voor de rest alles gewoon laten zitten zoals het zit?
 
Terug
Bovenaan