• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Waarom zit er geen watchdog timer op de ziggo modems ?

Status
Niet open voor verdere reacties.
B

BER

Na de zoveelste nacht met onderhoud van Ziggo dit jaar. en de zeveelste keer dat het modem uren er uit ligt vraag ik me af waarom ziggo geen watchdog timer heeft op het modem dat controleert of de verbinding weg is voor bv. 60 minuten. Als dat zo is dat het modem vanzelf een herstart krijgt.

Nu moeten de gebruikers het zelf doen, met dus als resultaat uren geen telfonie / internet etc. downtime loopt toch al snel op tot 6 uur per onderhoud. meschien zelfs meer.

Is meer iets voor webcare team.
Gelukkig is ziggo tegenwoordig wel zo netjes om een bericht voor die tijd te geven. :applause:
 
Ik heb daar geen last van. Na onderhoud is het modem gewoon beschikbaar.
 
Hmm, ubee modem ? Het is echt dit jaar elke keer raak.
 
@BER: hoezo? Hier hangt ook een Ubee modem, en na onderhoud is het signaal gewoon weer terug waar het hoort… Er is zelfs geen system downtime geweest. Ik heb de modem sowieso nog nooit hoeven herstarten sinds ik Ziggo-abonnee ben… Afgelopen week heeft het internet er in de nacht even uitgelegen (al dan niet gepland; dat weet ik niet), maar de modem zelf is er niet eens off-line door gegaan. Als ik nu in de modem ga en kijk naar de DOCSIS-status, is er ook geen enkele waarde die anders is dan voorheen. Zelfs de SNR's en Power Levels zijn hetzelfde. Ik weet ook alleen dat het er uit heeft gelegen omdat ook de andere diensten (inclusief A-TV en radio) kort waren onderbroken. Kennelijk zó kort, dat de modem er nog niet eens echt door onderuit ging…
 
Ik zie het al in de rechterhoek bij je post. je hebt geen ubee modem.
Je hebt nieuwe type ubee router. Dus er is een verschil.
Oh wacht, :oyeah: ik heb tegenwoordig een cisco :eek: Zoveel modems gehad dat ik even de kluts kwijt was. In ieder geval komt die cisco na onderhoud niet meer terug. Je moet echt power off doen om weer online te komen.

En dat is zo waardeloos :!::evil:
 
Bij een vriend van me staat een Cisco, die hoeft ook nooit geherstart te worden.
 
Hier de laatste tijd ook veel onderhoud gehad, maar nooit een reset uitgevoerd ...

Staat momenteel: 121 days 22h:09m:41s zonder reset aan...
(ubee, geen wifi)
 
Hier ook een Ubee modem zonder wifi en heb echt nog nooit een restart hoeven te doen na onderhoud.

Snap dus echt het probleem niet. Modem is hyperstabiel hier.

(Enige keren dat modem het niet doet als één van mijn kids de stekker er weer eens uitgetrokken blijkt te hebben of de schakelaar van de stekkerdoos heeft omgezet :wink: )

Edit: Zie nu dat TS er later achter kwam een Cisco te hebben. Daar geen ervaring mee.
 
Bij mij pas stabiel geworden met een andere, niet Ubee adapter....
De Ubee adapter is een heel slecht apparaatje, dat de capaciteit van de Ubee modem niet aankan / na een maand al stuk is.

Met name problemen gehad met bellen, zodra we gebeld werden ging het modem in reset modus, blijk uiteindelijke gewoon door de voedingsadapter te worden afgeschakeld omdat het benodigd vermogen boven dat van de voeding kwam.

Vervangen door een andere adapter en klaar, dat is nu zo'n 122 dagen geleden :pompom: (daarvoor per telefoontje een reset :))
 
Bij mij pas stabiel geworden met een andere, niet Ubee adapter....
De Ubee adapter is een heel slecht apparaatje, dat de capaciteit van de Ubee modem niet aankan / na een maand al stuk is.

Zou zeggen spreek alleen even voor je eigen exemplaar....

Nogmaals: de Ubee is bij mij hyperstabiel sinds ik hem heb (volgens mij een jaar of 2-3). Hoef hem echt nooit te resetten. Ook bij bellen niet.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan