• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Waarom betalen voor klantenservice??

Feit blijft dat de klantenservice van Philips €0,20 per minuut kost. Dat jij een dealer hebt die aardig genoeg is om je te helpen doet daar niets aan af. Dat is een stukje klantbehoud van de dealer/winkel.

Ik moest zelf bellen met Philips, geen andere keus. Ja, een TV die niets meer doet.

3 UPC centers klopt ook al niet trouwens.. Zijn er 7

En service is nooit gratis, of het zit in de belkosten òf het zit wel in je abonnement meegerekend. Je betaalt er altijd voor. €0,10 is het laagste 0900-tarief buiten 'lokaal' om, dus van geldklopperij is geen sprake. (in tegenstelling tot sommige andere servicenrs.. Ik geniet zelf van een ADSL provider, die 70 cent rekent..)
 
Tja, omdat ik gister een nieuwe pc gekocht heb, had ik wat problemen met mn internet verbinding. Kijk, als ik niet 10 minuten in de wacht hoef te staan (wat niet het geval was) dan vind ik het niet erg om 10 ct/pm te betalen. Hij belde me zelfs terug 8) en goed geholpen :6
MAARRRR, 10 cent/pm betalen omdat ze niet normaal goed kunnen factureren en je daar een vraag over hebt, of anderen dingen wat hun fout is, daar kan ik me wel aan storen.
 
Klantenservice zou opzich best gratis kunnen/moeten zijn. 10 ct/min voor de helpdesk vind ik niet echt een probleem, het is toch een kleine drempel zodat niet iedereen meteen belt als er ook maar iets niet werkt (wat dan weer enorme wachtrijen ten gevolg heeft)
 
Kijk ik vind het helemaal niet erg om te betalen voor een telefoongesprek, maar als ik 7x in 2 weken moet bellen en dan +/- 15 minuten per gesprek...

En dat daarna het probleem alleen maar erger is geworden.

Zeg ik;

Als het product wat je verkoopt goed is heb je geen klantenservice nodig.

Desnoods gratis maken.

Lees deze eens;

https://www.techzine.nl/nieuws/6048

https://www.collegenet.nl/collegedoc/index.php?document=5372

https://users.ncrvnet.nl/gjhardeman/boycot09.htm
 
Ik zou zeggen, begin eens een kruistocht tegen UPC in de trend van je laatste link (Wat een zuigert IMHO overigens).
Of stuur de volgende keer een Qmailtje. Onlangs las ik op het forum dat UPC/Chello daarvan de 'follow-up' aan het verbeteren is.
 
Ik vind het niet zo'n probleem die 10 cent.

Het is niet de bedoeling dat iedere rand-debiel die een icoontje op zijn desktop kwijt is,
gelijk in wanhoop de UPC helpdesk belt.

(Ik weet hoe dat is, ik help vrienden en bekenden ook nog wel eens en er zijn er bij die
al bellen als ze idd. dat icoontje kwijt zijn. :-\ :'( :angel: )

Of een ander voorbeeld, mensen die bij de systeembeheerder komen met de melding:
"Het kopieer apparaat is stuk . . " of "De TL-buis in mijn kantoor knippert kun je die ff vervangen??"
Net alsof hij daar over gaat . . . :-\
 
Mensen begrijp me niet verkeerd, ik zeg niet dat de UPC helpdesk duur is, echter ik vind dat je voor service niet 2 keer hoeft te betalen zoals nu het geval is.
Ik betaal al voor service via mijn maandelijkse factuur, ik huur immers een product waarvan UPC verplicht is om deze correct te leveren, hierbij hoort ook de service en geloof me er zit een X bedrag voor mee gecalculeerd voor service, dus waarom nogmaals betalen terwijl je dit al gedaan hebt.

Dan weer terug komend op de vergelijk van de philips TV, je verhaal klopt NIET
Niet philips levert de service maar de winkelier, dit is wettelijk zo geregeld.
Ook philips is niet verantwoordelijk voor de garantie maar de verkoper (de winkelier), dit is allemaal per wet geregeld in Nederland.
Dus als je een kapotte TV hebt moet je terug naar je verkoper (winkel) en dus NIET rechtstreeks naar Philips. De fabrikant bied vaak als extra dienst een service lijn aan, maar in eerste instantie is de verkopende partij verantwoordelijk voor service en garantie.
Hij moet ook bellen naar Philips of de TV zelf herstellen of laten ophalen.
Dus mijn vergelijk gaat wel degelijk op.....
 
Je hoeft voor de service niet 2 keer te betalen. je betaalt 2 gedeeltes.
A een deel verrekend in je abonnement en B een deel via 0900.

Zou UPC werken met een 0800 (dus gratis) nummer dan moet UPC voor ieder telefoontje betalen. Houd er rekening mee dat mensen bij een gratis nummer eerder (vaker) zullen bellen en ze hebben al meer mensen (met behuizing, bureau, computer, telefoon etc) nodig. Samen zouden de kosten voor de helpdesk dus veel hoger zijn. Echt veel hoger.
Omdat de klant altijd betaald (gratis bestaat niet) zouden alle abonnementen duurder worden.

Er is door UPC de keuze gemaakt minder "servicekosten" in de abonnementen op te nemen en een deel via een 0900 nummer te laten betalen met als bijkomend voordeel dat er niet voor ieder wissewasje gebeld wordt.

Het voelt misschien vreemd aan dat je voor service betaald, maar dat doe je dus altijd. Ook al is het niet altijd zo duidelijk.
 
Lytse Pier zei:

Ik leef met je mee . . . . ;) ;DIk denk dat Johnny het zojuist erg goed verwoord heeft.
Voor niks gaat de zon op . . . je betaalt, of dat nou linksom gaat,
of rechtsom.
 
Terug
Bovenaan