Vreemde storing

JG van Straten

Forum Gebruiker
Berichten
311
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Sinds enkele dagen heb ik een vreemde "storing" in Altena (regio Gorinchem). Op de Mediabox XL en de Humax 5100C kan ik de volgende zenders niet meer ontvangen; Horse & Country TV (136), Stil van Viaplay (199) en Pebble TV (305). Na onderzoek blijkt dat het om 2 transportstreams gaat met de frequenties 482 & 530 MHz. Waar in mijn regio geen Digitenne wordt uitgezonden. Op de kanaalnummers 760 t/m 765 & 778 krijg ik ook geen melding dat ik geen toegang heb. Er is geen signaalprobleem, de Humax geeft 55% signaalsterkte, 100% kwaliteit en Ber[E6] is 0. Op het moment dat ik de coax eruit haal krijg ik gelijk een melding dat er iets mis is met het signaal.

Nu komt het vreemde. Bij mijn computer heb ik een een niet gekeurde combi ontvanger van het merk Sab. De hierboven genoemde zenders werken hier wel op en op de kanalen waar ik geen abonnement krijg ik de melding van geen toegang. Alleen lijkt dat de frequenties verwisselt zijn. Horse & Country en Pebble TV staat er op de Humax 530 MHz en op de Sab Combi ontvanger staat 482 MHz. De stil van Viaplay is het precies andersom. Dit is ook het geval bij 760 t/m 765 en 778. Trouwens is op deze ontvanger ook al Nickelodeon Oekraïne (Pluto TV) te zien.
 
Dat is het eerste wat ik gedaan heb. Meestal is het de Sab combi ontvanger die ik bij wijzigingen opnieuw moet laten zoeken.
 
Terug
Bovenaan