Vragen over kabels

Timvw

Forum Gebruiker
Berichten
922
Ik heb even een paar vraagjes over kabels:

Het is gebleken dat mijn coaxkabels in de huiskamer niet helemaal goed zijn, waardoor ik een aantal zenders geblokt ontvang. Met de kabel die bij de mediabox zat geleverd gaat het wel goed, maar deze is veels tekort. Ik heb een kabel van ongeveer 6 tot 8 meter nodig en die moet dan C12 kwaliteit ofzo zijn? Kan iemand me vertellen hoe duur dit soort kwaliteitskabels zijn? En hoe duur is een nieuwe scartkabel ongeveer en moet je daarbij ook nog letten op kwaliteit? Dit om morgen in de electronicazaak niet voor verrassingen te komen staan.

En dan heb ik nog een vraag over geluid: Ik beschik over zowel een DVD-speler als de Mediabox. Voorheen had ik altijd vanuit de DVD-speler een witte en een rode kabel naar de AUX-ingang op onze radio lopen, maar vandaag heb ik deze kabels verplaatst naar de mediabox. Is er een soort van splitter voor dit soort kabels, zodat ik op één AUX aansluiting (witte en rode ingang) van de radio zowel de DVD-speler als de Mediabox aan kan sluiten?
 

Johnny54

Moderator
Berichten
19.226
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Over de prijs is weinig te zeggen.
Heeft de winkel bv c12 of de betere H125 van Belden of koka799 van Hirschman? De laatste geld als een van de allerbeste en is het duurste. Verder heb je altijd prijsverschil per winkel.
Toch een prijsindicatie: tussen € 0,80 en € 1,60 per meter

Het zelfde geld voor scartkabels. Ze zijn te koop vanaf € 3,95 tot tientallen euro's voor eentje van 1 meter. Langere zijn dan weer duurder.
Vraag om een scartkabel met een goede afscherming.
Dunne kabels hebben dat bijna nooit!
Vergulde connectors zijn niet nodig, maar de betere (en duurdere) kabels hebben die meestal wel.

Er zijn verlopen van 2 tulppluggen (ingang) naar 1 tulpplug. Veel (de meeste) mensen horen het niet, maar houd er rekening mee dat het geluid slechter kan worden.
Deze verloopjes kosten bijna niets dus je kunt het eerst daarmee proberen voor je een andere, betere, maar veel duurdere oplossing kiest.
 

Vergelijkbare onderwerpen

Bovenaan