Vraagje over MAC adres en Linksys WRT54G

  • Onderwerp starter Eijbersenf
  • Startdatum
E

Eijbersenf

Hoi,
Ik sta op het punt een Linksys WRT54G router aan te schaffen. Op dit moment heb ik de accesspoint versie hiervan (WAP54G) als test maar daarvan kan ik het MAC address niet wijzigen. Dis is wel een voorwaarde om het aan een chello modem te hangen. 

Mijn vraag is nu: Hoe gaat dit bij de Linksys WRT54G? Ik las over MAC-cloning, is dat de oplossing? Of is het MAC address simpel te wijzigen? En kan het geen kwaad om 2 netwerkcomponenten met hetzelfd MAC address te gebruiken?

Kortom: werkt het goed met Chello?

Gr.
Freddie
 

Aram

Forum Gebruiker
Berichten
25
Eijbersenf zei:
Mijn vraag is nu: Hoe gaat dit bij de Linksys WRT54G? Ik las over MAC-cloning, is dat de oplossing? Of is het MAC address simpel te wijzigen?
MAC-cloning is de functie om de interne MAC adres te wijzigen, dus hiermee lukt het zeker.

Eijbersenf zei:
En kan het geen kwaad om 2 netwerkcomponenten met hetzelfd MAC address te gebruiken?
Kan geen kwaad, omdat het helemaal niet kan :-) Op een locaal netwerk / subnet worden computers niet geadresseerd doormiddel van hun IP-adres maar aan de hand van hun MAC adres. Dus 1 van de twee netwerk componenten zal niet kunnen communiceren op het netwerk.

Wat je moet doen is of de MAC adres van je huidige NIC in de router "clonen" en daarna ook de MAC adres van je NIC wijzigen.

Als dit allemaal teveel gedoe is kun je wellicht het beste de MAC adres van je nieuwe router via de Helpdesk doorgeven aan Chello en ze herprogrammeren de kabel modem voor je (heeft de voorkeur).
 

Johnny54

Moderator
Berichten
19.200
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Dat macadres van je netwerkkaart kan je gewoon laten zoals het is. Ook na het klonen daarvan in je router.
Ik heb dit zelf al een paar maal gedaan. Gewoon dat mac adres gekloont en niets aan de netwerkkaarten veranderd.

Dit geeft geen problemen, omdat dat macadres maar 1 x per netwerk voorkomt. Nl 1 maal aan de lan kant en 1 maal aan de wan kant en dat zijn 2 gescheiden netwerken. Dat is immers de taak van een router.

Als het problemen gaf, dan zouden de routerfebrikanten die mogelijkheid van klonen er niet inbouwen.


Als dit allemaal teveel gedoe is kun je wellicht het beste de MAC adres van je nieuwe router via de Helpdesk doorgeven aan Chello en ze herprogrammeren de kabel modem voor je (heeft de voorkeur).
Dit werkt prima en heeft idd de voorkeur. Let wel op als je geen Chello plus hebt, zeg dan niet, dat je het  macadres van een router doorgeeft, maar dat van een nieuwe netwerkkaart.
 

Aram

Forum Gebruiker
Berichten
25
Johnny54 heeft gelijk ::). Ik was even vergeten dat de ge-cloonde MAC adres aan de WAN kant zat; deze bijt dus niet met de MAC adres van je NIC.
 
Topicstarter
Topicstarter
E

Eijbersenf

Ja wanneer CHELLO niet zo spastisch zou doen en de MAC registratie aan zou willen passen zou dat ook mijn voorkeur hebben, maar dat doen ze soms wel en soms niet, dus vandaar liever eigen beheer...

Bedankt!
 
F

Fredje

Chello hoeft niets met het mac adres te doen: Hang jij er een niewe netwerkkaart / router aan, dan kom je automatisch op een soort van registratie pagina terecht (subscriber.chello.nl). Dan moet je je naam, wachtwoord en serienummer van de kabelmodem invoeren en kun je weer gewoon verder.
Als je vaak van nic / router wisselt, dan is dat lastig, maar je hoeft in elk geval nooit met chello te overleggen. Met mac adres klonen voorkom je dit, omdat de kabelmodem dan geen verschil ziet.
 
J

jopie112

hallo,

vandaag heb ik mijn mac adres veranderd. ik heb nu het mac adres van de router in gebruik. Heel simpel even je modem resetten en hij gebruikt het nieuwe mac adres. niets geen formulieren van chello. :D

groeten
 
Bovenaan