• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

vraag van upc: is uw televisie ouder dan 10 jaar?

E

Elinek

Waar slaat de vraag op van UPC bij het aanvragen van digitale televisie: Is uw televisie ouder dan 10 jaar?

Mijn televisie is van 1993 en bij mijn weten werkt die volgens volgens hetzelfde systeem als een toestel jonger dan 10 jaar. Als het om de scart aansluiting gaat: er zijn ook moderne toestellen zonder scart dus daar kan die 10 jaar ook niet op slaan. Maar waar dan wel op ?
 
Het zijn een stelletje beunhazen daar slaat het op. Het is ehtzelfde probleem dat ze een monteur sturen terwijl ze weten dat het signaal goed is en vervolgens de monteur niets mag, niet eens de box omruilen.
 
Dat is gewoon een marketingtechnische vraag. Als je een TV van 10 jaar of ouder hebt ben jij binnen nu en een jaar of wat een potentiele koper van een HD geschikte TV en dat is interessant om te weten voor UPC want dan kunnen zij een prognose maken over het aantal potentiele klanten dat zal willen switchen van gewone digitale TV naar een digitale HDTV decoder.
 
Volgens mij vragen ze dat om zeker te zijn dat je de box aan kunt sluiten. Als je tv ouder is dan tien jaar, zou het theoretisch mogelijk kunnen zijn dat je alleen een HF (antenne) ingang hebt en geen scart. Voorkomt dus mogelijke teleurstellingen. Dus goed dat ze het checken...
 
ultima zei:
Volgens mij vragen ze dat om zeker te zijn dat je de box aan kunt sluiten. Als je tv ouder is dan tien jaar, zou het theoretisch mogelijk kunnen zijn dat je alleen een HF (antenne) ingang hebt en geen scart. Voorkomt dus mogelijke teleurstellingen. Dus goed dat ze het checken...

::) I stand corrected :)
 
weer zo'n onzi dige waarschijnlijk, zoals met internet heef tu kazza draaien.. ooh het komt daardoor.
maar ik kan me best vinden in het feit dat ze misschien een schatting amken met welke mesen ze straks misschien een bod kunnen aangaan in de trend van 'nu vor u bij upc digitale televisie gratis hd tv ofzo' en dan alleen vboor mensen emt hele oude tv's zodat die natuuriljk erg grijpen naar zulke acties. gratis hd tv voor iedere klant is naturlijk weer te duur
 
Elinek zei:
er zijn ook moderne toestellen zonder scart dus daar kan die 10 jaar ook niet op slaan

Nou die moet je toch echt zoeken hoor, ik denk dat 99,9% van alle toestellen van 10 jaar en jonger een scart of andere externe ingang hebben waarop de DTV kan worden aangesloten.

Dus de vraag is denk ik wel degelijk bedoeld om te filteren of TV een externe ingang heeft (dit hoeft niet altijd scart te zijn)
 
Ik heb een dat wel 20 jaar oud is en een scart aansluiting heeft dus........
 
Die tv's zijn er wel inderdaad,

Maar ik denk dat ze het vragen zodat ze bij een ja antwoord laten zoeken naar een Scart en jonger niet :)
 
Het kan daarnaast ook nog eens zo zijn dat bij oudere TV's de SCART-aansluiting geen RGB ondersteund, dan kan het nodig zijn dat dit op de mediabox ingesteld moet worden.

De vraag is dus puur voor de medewerker om een beeld van de thuissituatie te krijgen. Iedereen denkt zeker dat ze daar een glazen bol hebben staan :D
 
Terug
Bovenaan