vraag over de gratis aangeboden vervanger voor deze Samsung ontvanger.

Status
Niet open voor verdere reacties.
T

Tyncale

Ik kreeg recent een brief waarin mij werd verteld dat deze Samsung ontvanger binnenkort niet meer werkt met interactieve TV en dat ik gratis een nieuwe ontvanger krijg als ik op het aanbod in ga(kan tot maart 2015). Ik moet daarvoor een speciaal nummer bellen. Er staat ook dat voor 50 euro extra ik een ontvanger krijg die ook een recorder is. Daarna staat dat mijn contract dan wel met een jaar wordt verlengd.

Weet iemand om welke ontvangers het hier gaat? En of die contractverlenging ook geldt voor de volledig gratis ontvanger (dus zonder recording)? Ik zou even kunnen bellen maar wil me nog niet meteen vastleggen dus ik wou mezelf en Ziggo nog even dat telefoontje besparen.

Bedankt!
 
De toestellen zijn ongetwijfeld dezelfde die je ook bij een nieuwe abonnement erbij kunt nemen: Humax iRHD-5300C voor een ontvanger; Humax iHDR-5200C of Samsung SMT-C7140B voor de recorder.

Aangezien de ontvanger als vervanging wordt aangeboden lijkt het me niet dat je dan vast zult zitten aan een jaarabonnement, maar als je het zeker wilt weten dan moet contact opnemen met Ziggo zelf. Als je niet wilt bellen kun je ook je vraag stellen op het forum van Ziggo zelf, dan wordt het wel opgepakt door een van de Webcare-medewerkers.
 
Daarna staat dat mijn contract dan wel met een jaar wordt verlengd.
Wat is dat nu voor een onzin? Ziggo is volledig verantwoordelijk voor de werking van dat Samsung geval. Waarom zou jij als klant dan met een jaar contract gestraft moeten worden voor het oplossen van hun falen?
 
Wat is dat nu voor een onzin? Ziggo is volledig veranwoordelijk voor de werking van dat Samsung geval. Waarom zou jij als klant dan met een jaar contract gestraft moeten worden voor het oplossen van hun falen?

Ik vermoed dat dit alleen geld bij een upgrade van een ontvanger naar een recorder voor een zacht prijsje, het lijkt me niet heel raar dat daar iets tegenover moet staan. Als het ook zou gelden voor de vervanging van de ontvanger alleen dan zou het inderdaad vreemd zijn.
 
Bedankt voor de antwoorden, iedereen. Ben wel tevreden met de andere Humax die ik heb dus dat klinkt goed. Ik ga wel bellen en vragen hoe het zit met de contractverlenging. Ik neem nooit iets op dus zou wel tevreden zijn met de standaard Interactieve ontvanger.

Bedankt!
 
Vervanging van SMT-H3102D?

Ik las op dit forum ook dat de SMT-H3102D straks niet meer werkt met ITV en dat eigenaars van deze decoder een aanbod zouden krijgen van Ziggo. Blijkbaar worden klanten hiervoor al benaderd:

"Klanten met een Samsung 3102 ontvanger: klanten die gebruik maken willen maken van iTV, zullen merken dat deze dienst niet meer werkt. DTV blijft wel gewoon werken. In het afgelopen jaar hebben ongeveer 3.000 klanten gebruik gemaakt van iTV en deze klanten zullen we proactief informeren over de problemen die gaan ontstaan. We doen deze klanten een aanbod voor een vervangende ontvanger".

Omdat ik destijds zelf zo'n decoder heb aangeschaft omdat mijn oude Samsung HD-decoder het had begeven, vraag ik me af of Ziggo wel op de hoogte is van het feit dat ik ook zo'n SMT-H3102 heb. Of moet ik nu zelf contact opnemen met Ziggo om te melden dat ik dit type in huis heb?
 
Laatst bewerkt door een moderator:
vervanging Samsung SMT-H3102D

ik kreeg ook een brief van ziggo dat deze ontvanger binnenkort niet meer werkt en dat ik een nieuwe kon krijgen en als ik een HD recorder nam moest ik 49 euro betalen !
ik had deze ontvanger maar ik heb hem niet bij ziggo gekocht ! dus ik keek
vreemd op hoeze wisten dat ik deze ontvanger had !
ik heb toen naar een 088 nummer gebeld en een HD recorder voor 49 euro
genomen je kon niet kiezen tussen humax of samsung dus heb ik de samsung genomen ! normaal kost deze onvanger 199 euro !
ik denk als je een gratis ontvanger wil een humax 5100 krijg !
als je geen brief heb gehad kan je beter eerst naar ziggo bellen !
dat je een jaar klant moet blijven heb ik geen problemen mee!:pompom::applause:
 
ik had deze ontvanger maar ik heb hem niet bij ziggo gekocht ! dus ik keek
vreemd op hoeze wisten dat ik deze ontvanger had !

Ziggo kan bij interactieve ontvangers zien welke ontvanger aan welke smartcard hangt. De interactieve ontvangers sturen namelijk ook een signaal naar Ziggo waarmee hij zich aanmeldt en waarin je bijvoorbeeld commando's naar de ITV server stuurt. Bij de aanmeldgegevens staat ook het type ontvanger. Ik vermoed dat ze een lijst met ontvanger-type gecombineerd met de smartcard nummers gebruikt hebben om een lijst met klanten die deze ontvanger hebben te maken. Dus als je hem wilt vervangen en momenteel niet gebruikt is het misschien handig om hem wel aan te sluiten en zichzelf aan te laten melden ipv in de kast zetten :wink:
 
vervanging Samsung SMT-H3102D

hallo Cees ik dacht al zo iets maar ik kan deze niet meer gebruiken om dat
de voeding het begeven hebt !
dus komt dit voor mij goed uit !:pompom::applause:
 
Aanbod ontvangen

Ik heb dit ook even via Twitter voorgelegd aan Webcare. Zij meldden dat ik al een aanbod voor vervanging had moeten ontvangen. Ze hebben nu de twee opties aangeboden. Je kunt inderdaad kiezen tussen een gratis interactieve ontvanger of een interactieve recorder voor 49 euro. Voor beide aanbiedingen geldt dat je je contract een jaar moet verlengen. Lijkt mij redelijk.
Ben overigens blij met de snelle reactie van Webcare!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan