• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

VPN

V

VeNz

oke omdat ik met mijn vorige topic(https://ziggoforum.nl/topics/3149/;start=0)
nergens ben gekomen vraag ik het nu maar direct

hoe maak ik een VPN van m'n 2 pc's
wat heb ik nodig enzo
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Als je XP hebt:
De Windows-netwerkwizard, je gaat naar netwerkverbindingen in configuratiescherm, daar klik je links op 'nieuwe netwerkverbinding', en kies je voor de optie 'Een geavanceerde verbinding instellen'. Vervolgens 'binnenkomende verbindingen accepteren', in het volgende venster niets aanklikken, dan 'Virtuele particuliere verbindingen toestaan', een mooie inlognaam + wachtwoord verzinnen en usertjes toegang geven, volgende venster niets veranderen, en dan voltooien.

voila :)
 
you missed a part
"wat heb ik nodig enzo"
 
nee niet echt want ik weet nog steeds niet wat ik nodig heb
 
Ik denk dat je gewoon twee netwerkkaarten nodig hebt voor in beide computers eentje. En deze dan doormiddel van een utp kabel(s) en een splitter aan elkaar koppelen.
Verder heb je nodig een VPN cliënt en -serverprogramma. Maar deze zitten standaard bij xp.
 
splitter = hub of switch neem ik aan ;)
als je maar 2 pc's hebt volstaat een cross kabel.
 
ik las laatst iets over netwerkkaarten dat die dezelfde type moeten zijn bv '10\100 en 10\100' en dat '10 en 100' niet zal werken, maar '10 en 10\100' wel.

klopt dat?
 
het netwerk past zich automatisch aan, als er een 10 mbit kaart zich in het netwerk bevind schakelt het hele netwerk terug naar 10. Je kan netwerkkaarten ook forceren om 10 mbit te gebruiken, in apparaatbeheer.
 
Je hebt gewoon een goeie netwerk/internetverbinding nodig, meer niet...
 
Terug
Bovenaan