• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

VPN voor Mac in buitenland

Status
Niet open voor verdere reacties.
B

bamikwa

Ik kom er niet uit met Google. Ik woon op Bali en wil met mijn Macbook een connectie maken met het Ziggo abonnement van mijn moeder die hier ook een aantal maanden per jaar verblijft. Zij heeft een Cisco epc 3925 modem router.

Kan iemand mij vertellen hoe ik ofwel:

1. De router als VPN server moet instellen met bijbehorende instellingen voor de macbook
2. De iMac (van mijn moeder) als vpn server installeer/instel met bijbehorende settings in de router en voor mijn Macbook.

Beide lukt mij niet. Ik zou het liefste gewoon direct via modem/router willen doen, maar ik snap de settings niet. In het tweede geval lukt het ook niet zelfs al forward ik poorten naar de iMac waarop de server draait. (VPNactivator).
 
De Cisco router kun je niet als VPN server instellen.

Wat betekent het menu VPN dan in de instellingen?

Een ander menu onderdeel geeft aan dat VPN passthrough enabled is. Daarmee en met de port forwards zou ik dan toch een vpn server op de iMac moeten kunnen benaderen?
 
Geen idee wat die instellingen zijn. Misschien om te verbinden met een vpnserver als client.
Een vpnserver op je iMac zou wel moeten werken. Probeer maar ees openvpn.
 
Dank je Mesa57. Ik heb gekeken naar openvpn maar ik dacht dat de server versie niet voor mac bestaat of heb ik dat nu verkeerd begrepen. Client wel, maar dat kan ook native in Mac.
 
Het kan wel, ff zoeken. Mocht je mac native vpn ondersteunen, kies dan voor L2TP. PPTP gaat inderdaad vaak in de router mis (ondanks passthrough). Wil je perse PPTP, speel dan wat met de firewall levels.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan