• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

VPN naar router

  • Onderwerp starter mgrandia
  • Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
M

mgrandia

Mijn situatie: heb een Alles-in-1 Ziggo abo icm een UBEE 3200 wifi modem.
Nu kan je op dit modem een heleboel instellen (oa parental control), enz enz, maar wil dit graag ook kunnen doen op mijn pc en android/iphone-device.
Om nu mijn router bijv. te bereiken vanaf een ander plaats van mijn eigen thuisnetwerk wil k graag een VPN verbinding opzetten naar de router, Mijn vraag: hoe kan ik een VPN-verbinding opzetten naar mijn router?
Wat moet ik dan openzetten evt? Heb gezien dat ik een IPsec vpn moet kunnen opzetten, maar weet niet hoe dat werkt.....
 
Ik denk dat jij een client-to-site verbinding wilt opzetten terwijl deze VPN bedoeld is om een site-to-site verbinding te maken.

Bij site-to-site wordt er een VPN tunnel tussen twee routers (of VPN servers) opgezet zodat twee verschillende LAN netwerken via het internet verbinding kunnen maken (bv thuisnetwerk met bedrijfsnetwerk). Je hebt hiervoor verder geen software nodig op de PC/laptop.

Bij client-to site zet je een VPN tunnel op tussen je PC/laptop en een LAN netwerk. Hiervoor heb je (eventueel ingebouwde) software op je laptop nodig die deze VPN tunnel opzet.

Wat je wilt kan dus denk ik niet, je zult hiervoor een VPN-server in je LAN moeten installeren.

Maar voor het alleen configureren van je router van buitenaf heb je denk ik ook geen VPN nodig. Je moet ergens in de instellingen aangeven dat je je router ook wil managen van buitenaf (WAN blocking uitzetten denk ik).
 
Wil je van buiten het huis je spullen instellen of wil je binnenshuis je routers instellen met je telefoon?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan