• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

VPN en Hotspot

Status
Niet open voor verdere reacties.

bing69

Forum Gebruiker
Berichten
58
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Kwam er net achter dat ik blijkbaar geen VPN verbinding kan opzetten via de hotspot. Zodra ik schakel naar 3G wel.

Klopt dit of kan het op een of andere manier wel??
 
Zojuist nog even getest. En het werkt gewoon via wifispots. Ik gebruik openvpn.
In de config file staat toch echt proto udp.
 
Maar wat heb je getest?
Bij mij komt de VPN wel op maar websites laden niet tot supertraag (redirect gateway). Sommige websites lijken het wel te doen maar na leeg maken van de cache niet meer.
Ook browsen met de verkenner op mijn LAN (NAS bv) lijkt even te werken maar wordt even later supertraag en begint out te timen.

Probeer eens even wat langer via de VPN te werken of het goed blijft gaan.
 
Maar wat heb je getest?
Bij mij komt de VPN wel op maar websites laden niet tot supertraag

Als je via vpn websites bezoekt kan de snelheid ook van andere instellingen afhangen. Als ik op mijn MacBook een vpn verbinding definieer, staat default de optie "Verstuur al het verkeer via vpn" op uit. Oftewel, bij browsen wordt de vpn verbinding niet gebruikt en ga je rechtstreeks naar die site en niet met een omweg via een vpn server. De tunnel wordt dan alleen gebruikt voor zaken op je eigen netwerk.
 
Ik test met een openvpn server onder windows 7 en als client een android 4 samsung galaxy s3 met openvpn app erop geinstalleerd.
Ik stel de smartphone in om contact te leggen met een wifispot hier in de buurt en start dan openvpn. De smartphone krijgt dan het IP adres van mij thuis. Protocol heb ik op udp gezet omdat tcp veel te langzaam was.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan