Vorm van telefoonfraude?

Ik ben juist blij dat bepaalde instanties geen nummer laten zien.1 van mijn werkplekken zou dit tot een zoektocht resulteren die voor beide partijen de terugbeller en de centralist (Telefonist) niet prettig zijn. Denk aan een ziekenhuis of een andere overheidsinstantie bijv.
 
Dat kan je toch gewoon oplossen door het algemene nummer naar buiten te sturen. Anonieme telefoontjes worden hier ook niet meer opgenomen, want waarom heb je wat te verbergen?
 
En als je achter het algemene nummer zit krijg jij de vraag Ik ben net gebeld door jullie. Die wil ik spreken. Dan mag ik of een van mijn collega's gaan zoeken tussen de duizenden medewerkers. Onbegonnen werk. Heeft niets met verbergen te maken maar praktijk.
 
Piente, ook als je dat algemene nummer niet laat zien, zal zo iemand die terug wil bellen, dat centrale nummer op een andere manier opzoeken en daarop terug bellen. Dus voor de mensen in de telefooncentrale veranderd weinig.
Als je wilt dat mensen je rechtstreeks terugbellen zul je dan in het gesprek je directe nummer moeten doorgeven.

Vroeger met ISDN had ik drie nummers op mijn toestel en koos daaruit soms het andere nummer als ik dat nummer wilde laten zien. (Maar ik deed dat meestal om de lijn van het gewone nummer vrij te houden.)
 
Dat is toch niet altijd moeilijk blijkbaar. Eén van de ziekenhuizen die mij destijds wel belden stuurden altijd het nummer mee van de balie van de betreffende afdeling. Dan was het zo geregeld.
Je hoeft je dus m.i. nooit te "verschuilen" achter een anoniem nummer.
 
@Briolet we krijgen nu al de vraag dat men iemand van de afdeling ict willen spreken en dan is de vraag wie en welk specifieke groep. en welke locatie is de persoon werkzaam.
 
@piente, kwestie van goede instructies mee geven aan jullie telefoniste. Wat jij wilt is dat men geen nummer ziet en niet kan terug bellen en die smaak is er niet meer. Of je stuurt het echte nummer mee, of het centrale nummer met een mooi telefoon keuze menu er achter want dat kan natuurlijk wel.
 
Daar was hier geen sprake van. Er werd een nummer meegegeven, alleen kende pboes dat niet. Bovendien zal het een fraudeur worst wezen hoe de regels luiden.

Lijkt erop dat iemand probeert om hun database met nummers aan een locatie te koppelen. Dat heb je nodig voor sommige soorten fraude waarbij je fysiek even snel langs het slachtoffer moet gaan. B.v. om een 'doorgeknipte' pinpas op te halen.
Ik moet hier even een correctie op melden: het was wel anoniem. Sorry voor de verwarring. Het bandje klonk overigens wel net echt.
 
kwestie van goede instructies mee geven aan jullie telefoniste. Wat jij wilt is dat men geen nummer ziet en niet kan terug bellen en die smaak is er niet meer. Of je stuurt het echte nummer mee, of het centrale nummer met een mooi telefoon keuze menu er achter want dat kan natuurlijk wel.

Het verbod om anoniem te bellen geld alleen voor telefonische verkoop, als je om een andere reden belt mag dat nog wel.
 
Ach, sinds de versoepelingen komen ze weer gewoon aan de deur hier ;)
 
Terug
Bovenaan