• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Voor een Leek Duidelijk advies (extreme/telefonie/routers)

  • Onderwerp starter allmightyweazel
  • Startdatum
A

allmightyweazel

Allereerst Beste Iedereen,

Ik zou graag een aantal vragen willen stellen over de combinatie Chello Extreme i.c.m Telefonie.
Ik ben alle lange tijd op zoek naar een nieuwe provider,maar aangezien ik tot mijn spijt een leek in dit soort dingen ben vraag ik ook het advies van jullie kenners.
Ik hoop dan dat jullie het begrip willen opbrengen dat ik misschien wel dubbele vragen stel maar het graag voor alle andere leken samen wil vatten.

Ik zou dus graag willen weten of ik gerust in zee kan gaan met Chello en daar een Etreme abbonement kan afsluiten ?
Ook zou ik graag willen weten wat jullie als beste TYPE Modem aanprijzen.
Ik zou graag 2 computers willen aansluiten ( 1 vaste en 1 laptop) en wil dit graag doen met de Linksys WRT54GS.
Ik zou er dan graag mijn vaste computer bekabeld willen aansluiten (ivm signaalverlies) en mijn laptop draadloos.....Kan dit?
En kan ik dit het beste doen dat ik de bekabelde computer aansluit op mijn Chello modem en mijn laptop via de Router?
Of moet ik bijde dmv een UTP kabel vanaf de modem naar de Router,en dat ik beide op de router aansluit maar dan wl 1 bekabeld en de laptop draadloos ?.....(mijn excuses als ik hier een domme vraag stel )


Ook heb ik gelezen dat ik de linksys WRT54GS niet op elke Chello modem kan aansluiten?
En dat ik het beste ook een speciale versie van de Linksys WRT54GS moet nemen?......Zoja...Welke raden jullie aan ???
en hoe kan ik voorkomen dat ik allerlei lastige downloads/upgrates moet doen voordat alles goed werkt?

en ook belangrijk is de snelheid,kan ik er vanuit gaan dat ik met deze bovenstaande combinatie ook daadwerkelijk 20mb haal ??...aangezien ik las dat dat met de linksys wel eens problemen gaf ??
En moet ik mijn vaste computer via UTP met een crossover of een normale utp aansluiting ?...Ik zat namelijk eerst bij wanadoo en ik moest mijn vaste computer aansluiten via de livebox met crossover...vandaar de vraag.

Ik hoop ten zeerste dat jullie de moeite willen nemen om mij,en een serie ander mensen te helpen.

Met vriendelijke groet,

Weazel O0
 
- Chello Extreme + Digitale Telefonie Freetime is een goede combinatie. De meeste mensen hebben er goede ervaringen mee, sommigen weer niet. Die laatste groep hoor je het meest.
- Het modem krijg je van UPC. Dit zal hoogstwaarschijnlijk een Arris-modem worden, zoniet een Webstar-modem....
- Linksys WRT54g is een goede router, raad ik je ten zeerste aan. Let er wel op dat je niet versie 5 van deze router neemt, want deze is ongelooflijk brak. Dus: ga naar de winkel; open de doos, en kijk onder op de router of er v5 staat. Zoja, NIET kopen.
- Je dient je router direct aan te sluiten op je modem. Vervolgens kun je zoveel computers als je wil draadloos of bedraad (wat jij wil) aansluiten op je router.
- Je kunt de linksys WRT54g op ieder modem aansluiten, zolang het maar een ethernetaansluiting heeft. En weet je, alle chello-modems hebben een ethernetaansluiting. ;)
 
Internet
Chello extreme werkt goed.
Er zijn in bepaalde gebieden wat (aanloop)problemen geweest met de snelheid, maar daarover lees je eigenlijk niets meer.

Telefonie
Chello voip telefonie werkt goed.
Ook hierover zijn links en rechts wat problemen gemeld geweest, maar op dit moment overwegend positieve berichten.

Modem
Over het modem hoef je niet na te denken. Je krijgt er een van upc in bruikleen en zij bepalen welk merk je krijgt. Voor de combinatie extreme / telefonie waarschijnlijk een Arris.

Aansluiten
Modem aansluiten op coaxkabel via meegeleverde splitter.
Router aansluiten op modem.
Alle computers met kabel of draadloos aansluiten op router.

Dit is zoals gevraagd een samenvatting
Over alles zijn meer als genoeg berichten te vinden. Gebruik maar eens de Zoekfunctie

Edit:
Niet snel genoeg getypt. Tjello is mij voor.
 
Ik ben kort geleden ook op Extreme icm digitale telefonie overgestapt. Had ook mijn twijfels. Maar tot nu toe alleen maar positieve ervaringen. Snelheid prima, telefoon werkt ook goed. Geen klachten. Omdat ik zo tevreden was had ik sinds kort zelfs digitale tv erbij genomen.

Let inderdaad wel goed op of je niet versie V5 van de Linksys router neemt. Helaas heb ik die wel in huis gehaald. Had ik maar eerder op dit forum rondgekeken...... :'(
Ik overweeg om een andere aan te schaffen. Of proberen of ik hem nog kan ruilen.
 
Ik heb zelf jaren een wrt54g (v2) gehad, en nu naar een asus 500 de luxe, die pwned die linksys v2 zelfs :)
 
- Linksys WRT54g is een goede router, raad ik je ten zeerste aan. Let er wel op dat je niet versie 5 van deze router neemt, want deze is ongelooflijk brak. Dus: ga naar de winkel; open de doos, en kijk onder op de router of er v5 staat. Zoja, NIET kopen.
Ik heb v5 dus, maar die werkt prima en kan er wel makkelijk mee omgaan, en heb verder niet echt een probleem ermee ofzo. Wat is de brakheid hiervan? Want ik lees op het forum eigenlijk alleen maar dat ie slecht is, maar .. doet het prima tot nu toe.

On-topic nu ..

Ik heb al meer dan 5 jaar Chello internet en sindskort ben ik overgestapt op het extreme + freetime + digitale tv + linksys wrt54g modem, heb een pc en een powerbook (powerbook draadloos) en ben eigenlijk wel zeer tevreden.

De 20/2 mbit extreme internet is stabiel, werkt goed en ze halen de beloofde snelheid. Het webstar modem was gratis, en als je upgrade van ene account naar andere account zijn hier geen kosten meer aan verbonden en als je oude modem niet geschikt is ruilen ze hem ook om.

Het gratis bellen tussen 7 en 7 en in het weekend scheelt mij menig euro op de rekening. Ik had hiervoor gewoon analoog van KPN en belde niet veel en toch tussen 25 en 50 euro per maand (abbo+belkosten) Nu is het abbo gratis bij extreme internet en bellen is stuk goedkoper, ben nu maar totoaal iets van 5 to 10 euro per maand aan belkosten kwijt (en dan bel ik veel). Het abbo kwam met gratis DECT telefoon en die is gewoon prima. Werkt makkelijk en prima en geluid is van goeie kwaliteit. Ik heb eigenlijk nooit last van delays door packet loss ofzo. Net als gewone telefoon, prima in orde. Enige nadeel is als UPC uitvalt ben je naast internet ook je telefoon kwijt en moet je natuurlijk via 06-nummer naar hun 0900 bellen.

Om internet te hebben bij UPC moet je analoog TV hebben, anders krijg je het niet. Dat kost 15 euro per maand ongeveer. Maar voor 2 euro meer heb je digitale TV (betere kwaliteit en meer kanalen). Eerste 6 maanden ook nog eens gratis, en maandje gratis film1 (oude canal+) en je krijgt mediabox gratis en afstandbediening gratis. En voor nog een paar euro meer heb je weer berg kanalen erbij. Die mediabox die is OF goed, OF slecht. Lees dit forum maar, niets dan gezeur met dat ding. Maar die ik nu heb is prima en kwaliteit van het beeld is echt wel goed. 121 tv kanalen met extra pakket en 69 radio kanalen.

Eigenlijk hebben alle diensten een gratis installtie (doe het zelf) en als het niet lukt een goedkopere monteur (afmaken installatie). Kies je meteen voor monteur betaal je soms wel dubbel.

Als totaal MEDIA PAKKET vind ik dat je voor 20 euro tv, gratis telefoon en 60 euro internet, een goed digitaal media pakket heb met digitale tv, digitale telefoon, en breedband internet. 80 euro in de maand met misschien tientje belkosten.

Jaartje terug moest je nog bijna overal voor betalen, of kreeg je het goedkoper en was het snelste abbo 89 euro (alleen internet!).. dus de snelheid en diensten zijn flink vooruit gegaan.

Het kost dus wel iets, maar dan heb je wel een totaal pakket, en de duurste. Maar ik vind voor een prima prijs. Want voorheen betaald ik 49 euro voor een 2mbit chello account en dus iets van 45 euro soms voor telefoon en ook nog 15 euro voor analoog tv. Dan belde ik weinig en vond ik internet langsaam. Over de 100 euro voor ouderwetse rommel.

Met het geld wat ik nu al per maand bespaar heb ik modem kunnen aanschaffen en 1gbit kaartje voor mijn pc voor lan en andere speeltjes.
 
MrFloris zei:
Ik heb v5 dus, maar die werkt prima en kan er wel makkelijk mee omgaan, en heb verder niet echt een probleem ermee ofzo. Wat is de brakheid hiervan? Want ik lees op het forum eigenlijk alleen maar dat ie slecht is, maar .. doet het prima tot nu toe.
https://gathering.tweakers.net/forum/find/keyword?data%5Bboolean%5D=AND&data%5Bq%5D=wrt54g+v5&where=GoT#hitstart
 
Hoi allemaal,

Maar welke Linksys router kan ik nu het beste kopen ??
Ik lees me helemaal suf aan informatie...Ik weet nu wel dat ik een versie 5 moet vermeidden.
Maar je kan ook nog kiezen tussen een WRT54GS of een WRT54GL ???
En wat is nu een goede Firmware hiervoor ?

Alvast bedankt,

Weazel O0
 
Een GS geeft sneller draadloos netwerkverkeer (circa 20%). Maar dat werkt alleen als je dan ook GS draadloze netwerkadapter hebt.

In je laptop zit wellicht al een draadloze netwerkadapter..deze werkt gewoon met de router maar dan niet op de GS snelheid.
 
Tjello zei:
https://gathering.tweakers.net/forum/find/keyword?data%5Bboolean%5D=AND&data%5Bq%5D=wrt54g+v5&where=GoT#hitstart
Bedankt!

on-topic: Een 54g v2 ipv5 .. v2 schijnen veel mensen wel tevreden over te zijn. Koop iig geen netgear, ik heb hier nog nooit iets positiefs over gehoord.
 
Terug
Bovenaan