• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Volume op receiver regelen

Status
Niet open voor verdere reacties.
B

Balder

Volume standaard op receiver regelen

Hallo,

sinds vandaag heb ik een Humax iHDR 5200C omdat mijn Cisco DVR8485 aan een langzame dood gestorven was. Het is een verademing om weer "gewoon" te kunnen zappen en niet de receiver eerst 5x aan en uit te hoeven zetten voordat er uberhaupt iets gebeurt. Er is alleen 1 klein puntje:

De Humax kwam met een universele afstandsbediening, wat handig is omdat ik een receiver heb waar de Humax op aangesloten is. Ik heb de code voor de receiver gebruikt en dat werkt. Het enige ontzettend onhandige is dat ik moet schakelen tussen "PVR" - om te zappen - en "audio" - om het volume zachter te zetten.
Wanneer "PVR" actief is is het volume van de stereo output te regelen (van de Humax, niet de receiver), maar niet van de dolby digital output. En als de stereo dan zachter staat dan staat de dolby digital relatief veel te hard. Kortom, niet handig.

Ik heb het forum doorzocht maar geen antwoorden gevonden. Toch kan ik me niet voorstellen dat ik de enige ben met dit probleem. Wie helpt me?
 
Een mogelijke "oplossing" is om dolby uit te schakelen in de humax-instellingen. Maar de enige goede oplossing is bij mijn weten om een harmony-afstandsbediening aan te schaffen, die werkt met activiteiten, en dan kun je zowel zappen als het volume bijstellen zonder een extra knop te hoeven indrukken.
 
Daar was ik al een beetje bang voor. Het lijkt me dat iedereen met een (surround) receiver hier tegenaan loopt. Het geluid op stereo zetten is inderdaad geen oplossing, ik heb niet voor niets een 5.1 set staan. :x

Overigens heb ik een one for all remote control (https://www.oneforall.com/urc7960-smartcontrol.html). Die doet in de basis hetzelfde als een Harmony, maar kost een fractie. Het programmeren kost wel wat tijd, maar dat moet ik dan maar gewoon even doen..

Raar dat Humax niet even iets verder heeft gedacht.
 
Omdat het Dolby Digital signaal digitaal door wordt gegeven via de HDMI kabel kan hier ook geen volume regeling op worden toe gepast.

Zet je het geluid signaal op audio, dan wordt deze "analoog" mee gestuurd door de HDMI kabel. Dan is het dus wel te regelen.
Dit geldt voor alle apparaten die via een digitale verbinding zijn aan gesloten.
Daarom hebben ze via de latere HDMI versies een protocol geimplementeerd die de apparaten via de HDMI kunnen bedienen op een afstandbediening, zoals kanaalkeuze, input bron, volume, pause/play/snel vooruit en achteruit spoelen.

Bij de verschillende fabrikanten heet dit anders CEC is de meest algemene:
zie: link
 
Ik wil het volume niet op de Humax regelen, maar op mijn versterker. Zowel stereo als dolby digital.

Wat ik wil:
  • als ik op volume omhoog of naar beneden druk --> volume op versterker wordt aangepast
  • als ik op kanaal omhoog of naar beneden druk --> Humax verandert van kanaal
en dan dus zonder dat ik tussen PVR en Audio moet schakelen.

Inmiddels werkt het weer met mijn one for all afstandsbediening. Jammer dat de Humax afstandsbediening die optie niet heeft.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan