• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Voipbuster

Status
Niet open voor verdere reacties.
J

Jos1959

Hallo, Ik wil van Ziggo het "Z2" aanschaffen. Het betreft dan alleen tv en internet.

Ik wil geen gebruik maken van bellen, want ik gebruik Voipbuster daarvoor, en heb ook een 085 nummer van hen.

Nu kan ik in mijn huidige adsl-modem van Telfort, gewoon de gegevens van voipbuster inbrengen, dat werkt perfect!

Mijn vraag is, of dat ook kan via het ziggo-modem? Krijg ik eigenlijk wel een modem die geschikt is voor bellen als je dat niet afneemt bij Ziggo?

b.v.d. Jos.
 
Het Ziggo modem gebruikt geen VOIP om te bellen maar packetcable. Je kunt daar als gebruiker dus ook geen gebruik van maken voor voipbuster en zo omdat het een ander systeem is.

Als je alles-in-1 hebt, krijg je daarbij zowiezo een telefoonnummer van Ziggo. Dat is voor de meeste mensen goedkoper om jou te bellen omdat een 085 nummer vaak duurder is om te bellen dan een 'normaal' nummer.

Via Ziggo kun je uiteraard wel gebruik maken van Voipbuster, maar je zult daar dus zelf een router voor moeten aanschaffen die dit ondersteunt of een VOIP telefoon (gigaset of een ander merk) voor moeten gebruiken.
 
Dat maakt het wel een stuk lastiger.
Zie dat je dan zo'n N300 nodig hebt en daar niet mijn eigen telefoon, maar 1 uit hun assortiment moet aansluiten. Gaat minstens €150 kosten.
 
Ik gebruik hiervoor een Gigasetje, als deze https://www.voipshop.nl/gigaset-n30...s&adtype=pla&gclid=CL-zo8_jnLUCFa7HtAod2iQA6A

Deze zit dubbel aangesloten aan mijn modem: op het netwerk (via de router) en rechtstreeks voor de analoge gesprekken. Hiermee kan ik met m'n draadloze toestellen bellen. Alles in Nederland gaat via Ziggo, elk nummer beginnend met 00 gaat automatisch via 12voip. Werkt perfect!

edit: oh shit, zie dat jij het juist hebt over de n300...

Dan maar zo: op marktplaats kun je voor heeeeeel weinig handsets kopen. Ik heb ze daar gekocht voor 15 euro per stuk. Scheelt toch aardig wat!
 
Dat maakt het wel een stuk lastiger.
Zie dat je dan zo'n N300 nodig hebt en daar niet mijn eigen telefoon, maar 1 uit hun assortiment moet aansluiten. Gaat minstens €150 kosten.

Ik gebruik zelf ook een N300 basis en heb daar mijn eigen handsets op aangemeld. Als je al DECT handsets hebt kun je die daar bij aanmelden.
Een N300 kost 59 euro momenteel zag ik op internet.
 
Ik zat net nog even door te kijken. Heb alleen op één site gekeken, dus er zijn vast nog veel meer opties, maar wat vind je hiervan? https://www.voipshop.nl/cisco-spa122-voip-router-voor-2-telefoons/pid=27773

Hiermee kun je je analoge telefoons aansluiten en gebruik maken van voip. Dan hoef je dus de telefoonfunctie van Ziggo ook niet te gebruiken. Echter, ik zou wel alles-in-een nemen (dus mét telefonie): je krijgt er een stuk hogere internetsnelheid door!
 
als ik mijn Telfortmodem mocht houden was het opgelost maar ik moet mijn modem helaas terug sturen.

Dus als ik het goed begrijp kan je dect telefoons gewoon aanmelden en breng je in de 300N de sip gegevens in van voipbuster. Dat moet lukken!


Heb even nog gekeken voor dat Alles in 1. Dat is inderdaad maar €5 meer voor 20 mb extra en bellen.
Het lijkt me alleen moeilijker worden om te configureren, dat dubbel doorlussen en afhandelingen van de in en uitgaande gesprekken.

Aan de andere kant heb ik een payserver tot 50mb. Dan is de 60mb van Ziggo eigenlijk overkill.

Edit: Op marktplaats kosten de adsl routers met telefoonfuntie bijna niets merk ik.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Welk modem heb je van Telfort ? Mijn buurman had nog zo'n oude zilvergrijze die wilde Telfort niet meer terug hebben.
 
Mijn modem is pas 3 maanden oud en toen ik die kreeg moest ik die oude grijze terug sturen.
Maar voor €5 of €10 staan ze op marktplaats.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan