• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

VOIP bellen

Status
Niet open voor verdere reacties.
F

franskuylenburg

Beste Ziggo deelnemers,

In verband met het bellen met een headset zou ik graag een sip telefoon op mijn router willen aansluiten en voip gaan bellen, natuurlijk dan wel via ziggo. Dus niet overstappen naar een voip service zoals xs4all dat biedt.

Het toestel dat ik wil gebruiken is: Polycom Soundpoint IP321 SIP

Maar is dat mogelijk, dat is natuurlijk vraag 1
En hoe kom ik aan de juiste instellingen, want dan moet ik natuurlijk een sip account en zo opgeven.

Heeft iemand een suggestie?

Alvast hartelijk dank!

Groeten,

Frans
 
Ziggo biedt geen VoIP, enkel 'analoge' lijnen (via hun eigen modem).
Je kunt overwegen een 56k voice modem in je pc te bouwen of een (dect)telefoon met headsetaansluiting. Mijn Gigaset ondersteunt zelfs bluetooth headsets.
 
Die Polycom 321 is bedoeld om gebruikt te worden met een SIP-server die in het netwerk geïntegreerd moet zijn.

Als ik jouw bericht zo lees, wil je het in een thuissituatie gaan gebruiken, dan gaat dit niet werken. Of beter: dan wordt dit wel erg duur.

Wat je beter kunt doen, is even op Kieskeurig.nl kijken. Deze link geeft je een overzicht van VOIP-telefoons, die verbinding kunnen maken met een externe sip-server. Ik gebruik er zelf een Siemens-basisstation voor, maar die is zo te zien niet meer leverbaar. Die Philipsen zien er ook goed uit.

Als je een VOIP-telefoon hebt, gaan dan naar https://backsla.sh/betamax en kijk wat de voordeligste aanbieder voor jou is. Schrijf je daar in en zet deze gegevens in je basisstation (welke minimaal met UTP verbonden moet zijn aan je netwerk, meestal kun je je gewone lijn ook nog blijven gebruiken). Dat is het!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan