Voeding Ubee EVW3200

Status
Niet open voor verdere reacties.
E

edc

Na een paar dagen flink aan het kloten geweest te zijn even mijn ervaringen met het Ubee modem EVW3200.

Ik heb alles in 1 extra (120/10)

Nadat vorige week spontaan het modem vast begon te lopen met grote downloads Ziggo gebeld. Gisteren zijn zij langs geweest en hebben mijn modem vervangen. Ook kreeg ik het advies de 2weg versterker er tussen uit te halen bij voortdurende problemen.

Monteur weg, grote download gestart, en ja hoor, na 1 minuut router reboot.

Na een avond kloten en testen (modem direct op de aansluiting, dan maar even geen tv) geen resultaat.

Nu zag ik ergens in dit forum dat de voeding wel eens krap kon zijn.

Zojuist dikke voeding gepakt en aangesloten. Probleem opgelost. Wat me ook opviel was dat het modem veel sneller verbinding maakt.

Dus: als er problemen zijn, voeding als eerste vervangen voor een zwaarder exemplaar (12v/4 amp of meer). Op mijn voeding zit een ampere meter en deze geeft ongeveer 3 amp aan bij volle belasting. De standaard voeding is 'maar' 2 amp.

E
 
36 watt is dat :shock: Ik wist dat het ding ook als bijzet kachel gebruik kan worden maar dit is wel wat gortig.
 
Dat is heel interessante info. Kan natuurlijk een Ubee bug zijn dat hij meer stroom gebruikt dan waarvoor hij ontworpen is. Maar als hij bij zware belasting meer stroom verbruikt dan de trafo levert, kan dat ook heel veel andere klachten verklaren.
Misschien dat dat zelfs verklaart waarom sommigen bij verhoging van de snelheid plots verbindings problemen hebben. Hogere snelheid, meer data te verwerken, meer stroomopname.

Ik ben heel benieuwd of er meer mensen zijn waarvoor dit een oplossing is.
 
Ik denk dat het weinig zinnig is om een 4A voeding aan te sluiten. Jouw orginele voeding is gewoon niet goed meer. Het modem heeft 12V 1A nodig.
Ik heb dit probleem ook gehad, mijn modem draait nu met een voeding van een linksys accesspoint. Deze is 1.2A ipv de standaard 1A voeding, wordt ook veel minder warm
 
Ik heb er bij mij even een verbruiksmeter voor gehangen en die geeft een constant verbruik van 9.7 watt aan. Dat betekent dat het modem nu constant 0.81 Ampère trekt. Minder zelfs omdat de trafo ook verlies heeft.
Ik heb alleen bij rust en bij het bekijken van een tv stream gemeten. Ik zal hem er wat langer voor laten hangen; de verbruiksmeter onthoud piekwaarden.

3 Amp is dan bijna 4 x zoveel en dat lijkt me een groot verschil.
 
i
Ik heb er bij mij even een verbruiksmeter voor gehangen en die geeft een constant verbruik van 9.7 watt aan. Dat betekent dat het modem nu constant 0.81 Ampère trekt. Minder zelfs omdat de trafo ook verlies heeft.
Ik heb alleen bij rust en bij het bekijken van een tv stream gemeten. Ik zal hem er wat langer voor laten hangen; de verbruiksmeter onthoud piekwaarden.

3 Amp is dan bijna 4 x zoveel en dat lijkt me een groot verschil.

Das idd wel groot verschil. Zal vandeweek eens met de multimeter aan de slag gaan. Kennelijk is de meter op mijn voeding aan vervanging toe.

De standaard voeding is 2 amp, zo dus voldoende moeten zijn als er idd maar 10w nodig is.

Overigens is een beetje overcapaciteit niet erg, dan zakt de spanning niet zo ver in bij belasting, wat weer funest is voor geheugen en processoren.

Gezien het feit dat veel meer mensen last hebben van trage/wegvallende verbindingen denk ik dat de voedingen die meegeleverd worden gewoon bagger zijn.

E

ps. Jij hebt het over een 1 amp standaard voeding, dat lijkt me dan wel weer erg krap. Misschien heb je het modem zonder Wifi?
 
i

Das idd wel groot verschil. Zal vandeweek eens met de multimeter aan de slag gaan. Kennelijk is de meter op mijn voeding aan vervanging toe.

De standaard voeding is 2 amp, zo dus voldoende moeten zijn als er idd maar 10w nodig is.

Overigens is een beetje overcapaciteit niet erg, dan zakt de spanning niet zo ver in bij belasting, wat weer funest is voor geheugen en processoren.

Gezien het feit dat veel meer mensen last hebben van trage/wegvallende verbindingen denk ik dat de voedingen die meegeleverd worden gewoon bagger zijn.

E

ps. Jij hebt het over een 1 amp standaard voeding, dat lijkt me dan wel weer erg krap. Misschien heb je het modem zonder Wifi?

Ik heb ook een ubee modem zonder wifi en bij mij zat er standaard een 1 amp voeding bij De voeding bezweek vorige week gebeld met ziggo en kreeg een nieuwe voeding van 2 amp want die kon het modem beter voeden volgens de klantenservice . Ook het spannings probleem zou een probleem met de nieuws groepen oplossen ,nou niet dus
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan