VirusAlert advies: Installeer onofficiele patch voor WMF exploit.

P

pblock

Dit bericht kreeg ik via email. NIET als reklame bedoelt

Zwolle, 2 januari 2006   - Extra bulletin ten behoeve van alle abonnee`s - oplage 120.000+

VirusAlert advies: Installeer onofficiele patch voor WMF exploit.
Alle Windows-systemen, voor particulier en zakelijk zijn kwetsbaar bij het laden van afbeeldingen op sites, msn of e-mail.


Vorige week is een lek ontdekt in alle Windows-systemen, het gaat om een lek in de Windows Meta File bestanden. Het lek is inmiddels door een aantal virussen misbruikt en de kans is erg groot dat binnen afzienbare tijd een 'slim' virus opduikt dat met succes het lek misbruikt om zich op grote schaal te nestelen op tal van systemen.

Virusschrijvers zouden dit lek kunnen gebruiken om bestanden op uw systeem te installeren welke bijvoorbeeld een backdoor bevat waarmee diegene toegang krijgt tot uw systeem.
VirusAlert wijst graag op het door het SANS Internet Storm Center uitgevaardigde advies om een niet officiële patch te downloaden en te installeren.

Daarnaast adviseren wij om uw antivirussoftware bij te werken met de laatst updates, mocht een code het lek willen aanroepen dan zal deze software het gebruik blokkeren.
Zogauw Microsoft met een update komt kunt u de niet-officiële patch verwijderen en de officiele Microsoft patch binnenhalen via de Windows update functie.

De link naar het bestand, andere nuttige website`s en online scanners vindt u op onze website, op de volgende pagina:
https://www.virusalert.info/?c=exploit_wmf

(of ga naar www.virusalert.nl en kijk in de rubriek 'nieuws')


VirusAlert is een onafhankelijke Nederlandse organisatie die informatie van veiligheidsexperts en antivirusfabrikanten samenbrengt en kwalificeert.
Door de merkonafhankelijkheid slaat VirusAlert een brug tussen de verschillende antivirus labaratoria en kan zij deze gebundelde kennis zeer snel aan haar abonnees ter beschikking stellen. Oplage 120.00+
www.virusalert.nl - www.virusalert.be - www.virusalert.info            Doe er je voordeel mee, zonder argumenteren.
 

henk

Forum Gebruiker
Berichten
36
Het lek in Windows is inderdaad ernstig. Goeie oplossing is er nog niet gemaakt door Microsoft. Wat wel werkt is een onofficiële patch. Die is inmiddels ok verwerkt in Hitman Pro [versie 2.3.3] Ben je in ieder geval voor het nu bekende exploit beveiligd.
 
Topicstarter
Topicstarter
P

pblock

Voor wat virussen en aanverwante bedreigingen betreft,
hier nog een link..


  https://www.chebucto.ns.ca/~rakerman/trojan-port-table.html

dit werkt wel.
 

Loverman

Forum Gebruiker
Berichten
485
Microsoft brengt WMF-patch vervroegd uit

https://frontpage.fok.nl/nieuws/61040

IK zette net mijn pc aan en hij begin meteen een update te downloaden. Zal deze wel geweest zijn :)
 
Bovenaan