Vijf FTTH-merken van KPN in 2013 verder onder naam Telfort

  • Onderwerp starter fiberdordrecht
  • Startdatum
F

fiberdordrecht

Vijf FTTH-merken van KPN in 2013 verder onder naam Telfort
https://www.telecompaper.com

De FTTH-merken Edutel, Lijbrandt, XMS, KickXL en Concepts worden in 2013 gefaseerd gerebrand naar Telfort. Dat heeft Telecompaper van verschillende bronnen binnen de FTTH-sector gehoord. Desgevraagd bevestigt KPN, eigenaar van deze merken, de rebranding. Het bedrijf geeft aan dat het doel is om met een landelijk bekend merk de prijsbewuste doelgroep te benaderen.

De medewerkers van de verschillende service providers zijn door KPN op de hoogte gebracht. Over de exacte invulling van de plannen is begin 2013 meer bekend, zo laat KPN weten.

Halverwege oktober kreeg KPN van de NMa toestemming om Concepts ICT, XMS, Edutel en KickXL van de Reggeborgh groep over te nemen, terwijl het al in een eerder stadium Lijbrandt had ingelijfd. Naast deze merken is KPN ook nog onder eigen naam en met de merken Telfort en XS4ALL actief op de Nederlandse FTTH-netwerken.
 
Jahaa, zoveel keuze.
Jammer dat het met glasvezel ook weer zo moet lopen.
 
Creative Solution zei:
Jammer dat het met glasvezel ook weer zo moet lopen.
Toch is er een niet onbelangrijk nuance verschil!
Als er ergens FttH is aangelegd door Reggefiber, dan mag/kan UPC of Ziggo daar best z'n diensten over leveren! Dat is keurig OPTA geregeld!
En dat kun je andersom niet zeggen... :-\
 
Maar... men gaat toch zo prat op glasvezel? Alles is beter? Meer keuze! Daar is de keuze aardig beperkt aan het worden en dat behoeft toch echt geen nuancering. Ik heb het verder niet over de keuze van de kabelproviders om wel of niet over de reeds aangelegde glasvezelnetwerken aan de klanten te gaan leveren ;).

Edit: And again... keuzevrijheid?!?!? Niemand in dit topic heeft het over stabiliteit.
 
Het prat gaan op glasvezel heeft denk meer te maken met de stabiele internet verbinding en de hogere upload snelheid dan met hoeveel providers er leveren via glasvezel.
 
Erg jammer dit ,maar was te verwachten na de overname van Kpn.

Hoop alleen wel dat de oude voorwaarden blijven gelden .
zoals dvb c ect
 
Weet je maar nooit met KPN die heeft mensen in dienst die wel weer wat verzinnen
om de diensten voor hun zo goedkoop mogelijk te leveren.
 
Creative Solution zei:
Maar... men gaat toch zo prat op glasvezel? Alles is beter? Meer keuze!
Er IS in ieder geval nog keuze. Op de coax kabel valt niks te kiezen... ;)

Ik zou b.v. dolgraag willen dat UPC z'n TV aanbod over glasvezel aanbood (ben ik gelijk van de blokjes af), en ik b.v. bij Xs4all een dikke internetpijp (stabiel en geen dichtgetimmerde poorten of een brak mail platform) en VoIP/SIP (kan ik zelf bepalen hoe of wat) zou af kunnen nemen. En dan via een lokale provider b.v. iets van lokale TV of aanbieders van lokaal multi-mediaal diensten zoals trainingen/cursussen of b.v. medische ondersteuning.
Want het fysieke medium (FttH) is gewoon uitermate geschikt om te dienen als stabiel transportmedium. En laat dan iedereen de dienst leveren waar hij/zij goed in is! Dat zou pas ideaal zijn!
Maar dat geneuzel met coax kabels, demping, splitters, signaalverlies (en al het omliggende gezever) ben ik zo zat...

Zoals al vaker gezegd, het gaat er niet om tegen UPC te zijn, maar wel tegen het beperken van mijn keuzes, of voorschrijven wat de toekomst zou inhouden, als klant...
 
CaptainHook zei:
Zoals al vaker gezegd, het gaat er niet om tegen UPC te zijn, maar wel tegen het beperken van mijn keuzes als klant...

Nou, dan zal jij wel heel blij zijn met je beperking in keuze nu :brullen:.

Jaja, UPC maar 1 keuze, glasvezel wel 2... draai er maar weer een mooi rond hoopje van.
 
Creative Solution zei:
Jaja, UPC maar 1 keuze, glasvezel wel 2... draai er maar weer een mooi rond hoopje van.
Ik vind het TV gebeuren helemaal niet zo interessant. Maar de geboden internet faciliteiten wel. En daar zit zometeen een forse vooruitgang in!
 
Terug
Bovenaan