• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Vigor2200WE router

X

Xi

Hey, ik heb ff een vraagie, ik heb een wireless laptop, en die wou ik aansluiten op mun chello verbinding, maar nu heb ik een probleem, de laptop wil niet verbinden met de router, eerst wou mijn gewone verbinding ook niet meer, maar dat is gelukkig opgelost, weet iemand hoe ik mijn laptop moet configureren?

thnx
Xi
 
Moderator: Topic-kick berichten verwijderd

Ik hoop dat je toch wel geduld hebt he...
nosmile.gif
 
soz, moet snel gebeuren vanwege werkomstandigheden, maar goed ik zal ff geduld hebben :-X
 
Ik heb niet zo'n vigor, maar ik neem aan dat je in die router moet aangeven welke netwerk-kaarten zich mogen aanmelden via wireless.
Dus je moet het MAC adres van je laptop ergens in de router opnemen.
Staat je laptop ook op "automatich IP" (DHCP) ingesteld?
 
Ja, laptop staat op automatisch DCHP, maar mijn wireless 3com kaart kan niet eens verbinden met de router ???
Dus mijn laptop moet verbinding maken met de router om dat MAC adress in te vullen, maar hij wil dus maar geen verbinding maken ???
 
eerst wou mijn gewone verbinding ook niet meer, maar dat is gelukkig opgelost
Dan kun je toch met je gewone verbinding je router configureren?
Dus mijn laptop moet verbinding maken met de router om dat MAC adress in te vullen
Dan is dit ook niet nodig.
 
??? ik snap er niets meer van, mijn laptop heeft nu geen internet verbinding, bij mijn icoontje van netwerkverbinding staat: netwerkkabel niet aan gesloten, maar ik maak een wireless verbinding :(
 
Ik heb geen Vigor, maar een Linksys router, maar de principes zullen hetzelfde zijn.

Een aantal dingen moet je eerst regelen in je router:

1. Geef een naam aan je draadloze netwerk, niet al te voor de hand liggend, letters & cijfers, bijv. WirelessVigor1234. (mmm verzin maar iets anders!) Deze naam kun je ergens vinden als SSID. (Vigor : ESSID bij wireless LAN setup -> general settings ) Zorg ervoor dat ook de optie "broadcast SSID" UIT staat. ( als die er is ) Kies channel 6.

2. Zoek naar WEP settings. Wireless encryption protocol (?). Aangezien je wireless bent kun je maar beter encryptie inschakelen. Je kunt dan ergens bij deze WEP settings een zogenaamde 'passphrase' intikken, dat is een tekst die gecodeerd wordt. Neem iets zoals de naam van je netwerk, zo'n soort tekst. Kies bijv. voor 128bits encryptie. Dan wordt er waarschijnlijk een key gegenereerd, iets als 41A67E984CD etc. maar dan langer.

3. Ga nu naar je laptop, en laat de wireless card zoeken naar de beschikbare wireless netwerken. Heb je je netwerk gevonden, dus WirelessVigor1234, dan moet je deze connecten met de passphrase en de key die je router heeft gegenereerd. Deze kun je ergens bij de configuratie van je netwerkkaart intikken. Tik het goed in want als die letters en cijfers maken het niet makkelijk. Vaak moet je ook nog even dezelfde encryptie methode kiezen die je op de router hebt, maar dat spreekt vanzelf.

OPTIONEEL:

4. Een vierde extra beveiliging is dat je router waarschijnlijk een tabel bij kan houden met wireless MAC adressen die gebruik mogen maken van de router. Moet je even uitzoeken hoe dat bij vigor gaat, maar op deze wijze kan zelfs een ander draadloos station die zou beschikken over jouw netwerknaam, passphrase en key, niet inloggen. ( bij vigor : access control )

5. natuurlijk is het handig om af en toe van netwerknaam en phrase te veranderen.... maar ja....

Nou ik hoop je hiermee iin ieder geval in de goede richting gezet te hebben... veel success !!!

Oja, zorg dat die XP firewall dingen UIT staan, als dat aan staat kun je het wel vergeten.... nu je een router hebt heb je deze toch niet meer nodig, maar mocht je xp hebben, check het effe !
 
soz voor late reactie, ben op vakantie geweest. ene thnx, het werkt :D
 
Terug
Bovenaan