Vigor 2900c, msn en mail attachments

E

ellefaye

Hoop dat iemand deze blondje kan helpen. ::)

Ik heb een ibook en een imac die aangesloten zijn op de Draytek Vigor 2900c router. Alles werkt perfect maarrr... via msn kan ik geen bestanden versturen (wel ontvangen) en ook via de mail attachments sturen lukt ook niet (wel ontvangen).

Firewall op computer staat uit (aan heeft ook voor de router niet gehinderd). Heb alle instellingen doorgelopen en veranderd maar kan het maar niet vinden.

Liefst internet ik natuurlijk het veiligst maar voor mijn werk is het belangrijk dat ik dingen wel kan versturen. Ik heb Draytek gemaild maar die sturen alleen maar firmware updates voor een pc waar ik dus niks aan heb en trouwens het probleem niet gaat oplossen.\

Weet iemand de instellingen die ik moet gebruiken om veilig te internetten maar wel attachments kan versturen en kan msnen?

Btw attachments komen soms wel door alleen lijkt alsof ze door een trechter zijn geperst (dikke str*nt door een trechter zo traag) en ze zijn of onbruikbaar of helemaal verwart.

Alvast bedankt!!!

Groetjes El
 
ellefaye,

Heb je al gekeken of je op de router of je alle firewall functies heb uitstaan?

De 2900 heeft een Pass-thru funtionaliteit dit zou er voor moeten zorgen dat het zou moeten werken.

Mvg,

RJ
 
Het lijkt me sterk dan de attachments door de router worden vernaggeld, zeker omdat deze geen enkel benul heeft welke applicatie de data produceert, en gewoon pakketjes bytes NAT en doorstuurt...denk eerder dat de fout zich voordoet op je PC of aan de ontvangende kant misschien.
 
Maar als ik de router er tussen uit haal doet ie het wel... dus 1+1=2 het ligt aan de router.... Geldt bij beide computers.
 
Ik probeer een firmware upgrade te doen maar lukt niet... Ik gebruik die tools (macosX) en activeer TFTP maar krijg constant de melding dat het mislukt... Firewalls staan uit op computer. Airport valt wel soms uit als ik dat doe, snap er niks van...

Ik wil alleen maar attachments kunnen mailen en via msn bestanden doorgeven maar dat lukt niet. Kom ook niet uit met die instellingen... draad nu echt kwijt! Wie kan me helpen???

(frustraties en verlies van Engeland maken me nu wel erg ongeduldig... ha ha... typisch vrouweneigenschap)
 
2900c? Ik kan bij Draytek alleen een 2900, 2900i, 2900g en 2900gi vinden....heb je een 2900g dan misschien?

Maar goed, maakt niet uit, (denk ik). Ik heb een 2900, maar geen problemen met MSN attachments versturen/ontvangen.

Trouwens, dat versturen/ontvangen met MSN, was er niet iets met upnp dat daarmee verkeerd ging? (1 of ander conflict geloof ik).
De 2900 ondersteunt UPNP wel... Dus: Heb je upnp ingeschakeld staan?
(Kijk bij 'UPNP Service Setup' in het hoofdmenu, ff alles aanvinken en dan nog eens proberen of het werkt).
 
Sorry Johnny... en bedankt de rest! Maar Johnny.... de andere probleem ging voornamelijk over het updaten van de firmware... maar ok 1-0 voor jou. En jongens, gefeliciteerd met jullie overwinning... Versla Portugal aub...

Volgens mij is het probleem opgelost, heb een aantal gemaild met attachments en die konden het openen. Dus hopelijk ben ik nu ervan af...

Grt El
 
Uit nieuwsgierigheid: Wat was nu uiteindelijk de oplossing? Wellicht handig om te weten als er nog eens iemand hetzelfde probleem heeft :)
 
HiNKeL zei:
Uit nieuwsgierigheid: Wat was nu uiteindelijk de oplossing? Wellicht handig om te weten als er nog eens iemand hetzelfde probleem heeft  :)

uPnP op de router aangezet...

gr, Henno
 
Terug
Bovenaan