Viaplay komt op 1 maart naar Nederland voor 14 euro per maand

Tweakers.net

RSS Feed
Berichten
113
Streamingdienst Viaplay komt op 1 maart naar Nederland. De dienst gaat 14 euro per maand kosten. Viaplay komt beschikbaar via een samenwerking met VodafoneZiggo en KPN, en als losse streamingdienst. Viaplay gaat onder meer de Formule 1 uitzenden.

Bron: Tweakers.net
 
Viaplay vanaf 1 Maart te ontvangen bij Ziggo. BRON
€ 13.99,- per maand. BRON

De vraag is komt het als een DVB-C kanalen pakket beschikbaar, dat hoop ik eigenlijk. Of gaat de streamingsapp ook op de ziggo box draaien, in dat geval is het minder interessant want die app draait waarschijnlijk op elk platform.
 
Zover ik weet gaan zij geen lineaire zenders aanbieden en dat haal ik ook niet uit hun persbericht omdat dit er staat: Een breed scala aan devices en platforms zullen Viaplay in Nederland ondersteunen, waaronder smart TV's; iOS en Android smartphones en tablets; Chromecast en Apple TV; en PC en Mac.

er wordt nergens geopperd over doorgifte van zenders... denk inderdaad een eigen app en dat dit gedaan is zodat veel mensen makkelijker een abonnement af kunnen sluiten op viaplay.
 

Wat is er nodig om in Ultra HD te streamen?

Ultra HD TV
Internetverbinding van ten minste 25 Mbps (wij raden 100 Mbps aan)
Een van de volgende apparaten:
¤ Apple TV 4K
¤ Chromecast Ultra. Aangesloten met netwerkkabel en ingesteld op 50Hz. Lees hier hoe je het moet doen.
¤ Microsoft Edge browser. Streaming in 4K vereist een HDMI-aansluiting die compatibel is met HDCP 2.2 of een ingebouwd beeldscherm dat 4K-inhoud kan weergeven en een Intel Core-processor van de 7e generatie.
De ambitie is om in de toekomst Ultra HD 4K op zo veel mogelijk apparaten te kunnen aanbieden. In geval van wijzigingen of nieuwe toevoegingen zullen wij deze pagina bijwerken.

Welke sportinhoud kan ik bekijken in Ultra HD?

In ons schema bieden wij twee verschillende streams aan voor geselecteerde evenementen. De ene stream is onze normale uitzending, die in 720p wordt uitgezonden, terwijl de andere, met het label "Ultra HD", wordt uitgezonden in Ultra HD 4K.

Wij bieden geselecteerde evenementen uit de volgende sporten:

Formule 1
Premier League
Het bereik hangt af van welke uitzendingen beschikbaar zijn voor Ultra HD en de apparatuur in de zaal.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)
 
of dat hier ook op gaat is niet bekend... vraag mij wel het volgende af: wanneer verloopt de gratis F1 TV Pro deal die je krijgt als je Ziggo en ziggo sport totaal hebt... dat is zover ik weet nergens bekend gemaakt.
 
Zo'n stream kun je ook prima op een DVB-C kanaal zetten, vaak zijn die streams ook 24/7 dus in dat opzicht geen verschil. Alleen streams gaan via internet en DVB-C kanalen niet.

Als het alleen een app op de boxen betreft, is het beeld wat in de media wordt neergezet ook weer compleet verkeerd, maar ja die journalistjes hier in Nederland schrijven alles van mekaar over en zijn zo verschrikkelijk dom! Een seconde nadenken is teveel gevraagd , want nu suggereren ze dat je dus een KPN of Ziggo abonnement nodig hebt om F1 te kunnen kijken (mooie gratis reclame) terwijl een streamingsdienst voor alle apparaten en in alle vormen voor iedereen beschikbaar komt mits jij bereid bent er voor te betalen.
 
Ook mag Ziggo eens bekend maken tot wanneer je gratis van F1 TV pro gebruik kan maken als jij ziggo + Ziggo sport totaal hebt.. kan nergens vinden wanneer dit verloopt namelijk.
 
Ik heb begrepen dat in alle landen waar NENT de rechten heeft F1TV niet meer is te ontvangen. Is eigenlijk ook wel logisch natuurlijk. FIA verkoopt de rechten aan NENT en blijft dan zelf voor een concorderende prijs uitzenden.
 
Terug
Bovenaan