Viaplay in grote financiële problemen: 'probeert nu dure sportuitzendrechten te verkopen'

rick70

Forum Gebruiker
Berichten
1.311
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Het water staat streamingsdienst Viaplay aan de lippen. Het bedrijf keldert in een rap tempo op de beurs en heeft de publicatie van de kwartaalcijfers op het allerlaatste moment uitgesteld tot eind november. Nu blijkt ook nog dat de streamingsdienst de uitzendrechten voor onder andere Formule1 aan RTL en Ziggo te koop heeft aangeboden. Maar volgens sportmarketeer Chris Woerts wil niemand daar de hoofdprijs voor betalen.

Lees verder (Bron: BNR Nieuwsradio) https://www.bnr.nl/nieuws/media/105...=Social&utm_source=Twitter#Echobox=1698166647
 
Proberen ze nu een andere partij mee te laten betalen aan die rechten of proberen ze zich terug te trekken uit NL. ?
 
Proberen ze nu een andere partij mee te laten betalen aan die rechten of proberen ze zich terug te trekken uit NL. ?

Waarschijnlijk wordt er geprobeerd om rechten in bepaalde landen te verkopen, deze diensten uiteindelijk in zijn geheel af te stoten en met het opgehaalde geld de dienst in een x aantal landen weer te versterken.

Ik schat dat het niet alleen gaat om de sportrechten, maar dat Viaplay de gehele bibliotheek aan rechten, inclusief films en series, wil verkopen als één groot pakket. Het meeste geld is op te halen in Nederland en Polen.

Ze zullen de meest gezonde dienst willen behouden, dat gaat dan waarschijnlijk om Viaplay Nordic.
 

 
Viaplay bevestigt: Akkoord met het afstoten van activiteiten in het Verenigd Koninkrijk
Tv- en streamingbedrijf Viaplay heeft een akkoord bereikt met Premier Sports om zijn Britse activiteiten terug te verkopen, bevestigde de woordvoerder van Viaplay aan Dagens industri na berichten in de Schotse media. Tegelijkertijd wordt de aankoopprijs geheim gehouden.
Bron (Zweeds): Dagens industri

Viaplay haalt vier miljard Zweedse kronen aan nieuw kapitaal op – zal heronderhandelen over miljarden aan schulden
De door de crisis getroffen streamingdienst kondigt een uitgebreide herstructurering aan. Het aandeel stortte in toen de handel op de Stockholm Stock Exchange werd geopend.
Lees verder (Noors): DN

Viaplay presenteert toekomstplan en meermaals uitgestelde negatieve cijfers
Viaplay heeft zijn meermaals uitgestelde kwartaalcijfers voor het derde kwartaal van 2023 gepresenteerd, met daarbij de beloofde toekomstplannen voor het winstgevend maken van het bedrijf. De streamingdienst wil onder meer 4 miljard nieuwe aandelen uitgeven.
Lees meer

Streamingdienst Viaplay geeft nieuwe aandelen uit en is een deel van zijn schulden kwijt. Daarover heeft het bedrijf, dat in Nederland bekend is van de Formule 1, een akkoord bereikt met schuldeisers en aandeelhouders.
Lees meer
 
Terug
Bovenaan