• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Verzenden E-mail en MSN wil niet !

A

Akula-NL

Hi,

In loop der jaren heb ik het eea al voorbij zien komen maar met het onderstaande probleem kom ik maar niet verder.

Abbo : chello entry
Labtop : AMD XP 2500+ met WinXP Pro NL SP2
Modem : Motorola
Wireless Router : E-Tech RT04
Firewall : standaard Windows ding
Anti Virus : AVG Free

Sinds enkele weken kon men geen mails meer versturen met bijlages. Ook is MSN'n een probleem en het bezoeken van wat zwaardere websites zoals Funda.nl. Als men daar een huis aanklikte om zo de extra info te krijgen ging alles erg traag met uiteindelijk een Time-Out melding. Ook webmail met bijlages gaven dit probleem. De eigenaar van de labtop had al enkele malen met de Chello Helpdesk gebeld en kreeg steeds te horen dat het probleem lokaal was en dus bij hun zelf. Toen ben ik me ermee gaan bemoeien.

Als eerste heb ik de router op default gezet en vanaf begin af aan de conncetie aangemaakt. En surfen etc ging prima maar het bovenstaande probleem deed zich gelijk weer voor. Om er zeker van te zijn dat het evt. aan de router lag heb ik de labtop rechtsreeks op de modem met een kabel aangesloten dus zonder tussenkomst van de router. Ook toen deed het probleem zicht voor...... Ook het open zetten van de poorten 25 en 110 hielpen niks.

Nu komt het : om er zeker van te zijn dat het probleem aan Chello lag/modem heb ik de labtop mee naar huis genomen en bij mij thuis aangesloten op mijn Chello classic aansluiting. Naar de standaard provisioning ging ik alles testen en alles werkte perfect ! E-mails met grote bijlages, surfen op de bovengenoemde site gaven geen enkel probleem. Ook heb ik nog ff kunnen "mee" surfen op een open wireless connectie bij mij in de flat en ook dan werkte alles perfect.

Ik kom dan tot de conclusie dat het probleem dan toch echt aan de modem moet liggen of dat er ergens tussen de modem en de verbinding van chello zelf het probleem oplevert. Echter als de helpdesk webmail test... de rest uitleest kunnen ze maar niks vinden en dat levert ondertussen een hoop frustratie op.

Iemand enig idee waar dit aan kan liggen ?
 
Ik begrijp uit jouw verhaal dat als je de laptop aansluit op de chello aansluiting alles wel goed gaat.

Dan kan je concluderen dat het modem van chello wel goed werkt en dat er wat in je PC niet goed zit.

Heb je de PC al gecontroleerd op Spyware e.d. Deze willen ook wel eens je verbinding plat leggen doordat ze jouw gegeven door gaan sturen. Kijk ook eens op er geen share programma draait op je PC.
 
Heb je de kabel tussen modem & router/laptop al gecontroleerd?

Testje:

win 2k/xp: start->uitvoeren->cmd [enter]
win 98/me: start->uitvoeren->command [enter]

daarna:

ping -t tweakers.net [enter] -> 2 minuten wachten -> [Ctrl + C]

Wat zijn de pingstatistieken?
 
Dat is nu juist niet wat ik bedoel . Juist als ik bij de eigenaar thuis de labtop rechtstreeks aansluit op de modem (met kabel) en dus zonder tussenkomt van die router doet het probleem zich ook voor. Precies hetzelfde als dat de router (wireless) wel aangesloten is.

Dan pak ik de labtop op, neem hem mee naar mijn huis en dus een ander woondadres en dus ook een andere chello modem. Sluit um daar aan met kabel op de modem van me zelf. Ff provisioning doorlopen en bij mij doet ie het wel perfect.

Lijk mij dat ik uitgesloten heb dat het
1. aan de router ligt.
2. aan de labtop/windows ligt
 
Wat nu nog overblijft is de modems omruilen om te testen.
Het lijkt mij echter vreemd dat het aan de modem zou liggen, want die werkt bridged. Hij is dus helemaal transparant voor dataverkeer. Hij kan niet filteren op protocollen of site's.

Misschien heeft hij problemen met DNS
Dit kun je testen door even een vast DNS adres in de computer te zetten.
 
Akula-NL zei:
Dat is nu juist niet wat ik bedoel . Juist als ik bij de eigenaar thuis de labtop rechtstreeks aansluit op de modem (met kabel) en dus zonder tussenkomt van die router doet het probleem zich ook voor. Precies hetzelfde als dat de router (wireless) wel aangesloten is.
Pak een andere netwerkkabel (bij voorkeur de netwerkkabel die JIJ thuis gebruikt), sluit 'm aan op dit modem en op de laptop. Heb je dan nog steeds last van dit probleem?

Lijk mij dat ik uitgesloten heb dat het
1. aan de router ligt.
2. aan de labtop/windows ligt

ad 1: Hoe heb je dat uitgesloten? Heb je ook een andere router geprobeerd dan?
ad 2: dat klopt.

Check de kabel tussen modem en router (of kabel tussen modem en laptop als je het rechtstreeks aansluit).
 
De router heb ik uitgesloten aangezien het probleem zich ook voor doet als ik bij de eigenaar thuis de labtop rechtstreeks aansluit op de modem en ook nog eens met een andere kabel.

Shareproggie gaat ook helaas niet op want dat staat er niet op. Rondje Hitman 2 geeft 0 als resultaat dus kleine kans dat het spyware is en dan nog ook dat zou het bij mij zelf thuis moeten hebben gebeuren.
Wat wel een optie zou kunnen zijn is de kabel tussen de modem bij de eigenaar thuis en zijn coaxcontactdoos. Dat heb ik inderdaad niet gecheckt.
Maar zou dan niet de hele verbinding juist wel of niet werken ?
 
Lag dus aan de modem, upc is gewest, ander erin gehangen en alles werkt perfecto.
 
Dat kon je concluderen idd na al je tests. Goed dat je dat gedaan hebt. Sommige hier lezen niet goed. In je eerste verhaal staat alles duidelijk en nog komen mensen met tips die je al gedaan hebt...
 
Terug
Bovenaan