• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Verwijzing van nl-domein naar webspace probleem

Status
Niet open voor verdere reacties.
M

MoleM

Ik heb sinds kort mijn webspace geactiveerd voor een eigen homepage. Vrienden van ons, die de homepage graag willen volgen hebben vervolgens een .nl domein geregistreerd voor ons en dat naar de webspace doorverwezen.

Vanwege de eenvoudiger naam willen wij deze domeinnaam ook graag gebruiken. Echter komen we bij het doorverwijzen niet uit bij ons webspace-adres. Maar wordt dit webspace adres getoond in een frame van Ziggo.

Hierdoor krijg ik voor bijv. het nl-domein niet het "Hulpprogramma voor Webmasters" van google werkend, zie ik de favicon van ziggo zelf en vrees dat ik voor nog meer problemen kom te staan

Hoe zorg ik ervoor dat ik niet in het ziggo-frame terecht kom?
 
Het NL domein naam is niets anders dan een "snelkoppeling" naar je webspace bij ziggo. Als je de webspace van ziggo wilt bijwerken zal je dat via de officele adres (url) moeten doen.


De vraag is waarom je een NL domein naar deze webspace wijst, maar dat ter zijde (de webspace, hoe lastig ook is gewoon voor iedereen in te zien toch?)
 
hmmm...misschien heb ik het toch ergens verkeerd uitgelegd :)

De website is perfect benaderbaar via het nl. domein of het rechtstreekse webspace adres

Alleen als ik het nl. domein gebruik, dan kom ik niet op het webspace adres uit, maar kom ik op een Ziggo site uit, die middels een frame het webspace domein beschikbaar maakt.

Dus qua beschikbaarheid van de website is alles in orde. De problemen waar ik tegenaan loop hebben meer te maken met het feit dat dankzij de tussenliggende Ziggo site ik geen toegang heb tot de root van de pagina
 
Misschien hier wat aan, op de index pagina in je nl adres plaatsen.

---------------------------------------
<html>

<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1252">
<title>Mijn website</title>
</head>

<frameset rows="0%,*" framespacing="0" border="0" frameborder="0">
<frame name="boven" scrolling="auto">
<frame name="onder" src="https://members.ziggo.nl/mijn_bestaande_homepage_bij_ziggo/index.html" scrolling="auto">
<noframes>
<body>

<p>Op deze pagina worden frames gebruikt, maar uw browser ondersteunt geen
frames.</p>

</body>
</noframes>
</frameset>

</html>

------------------------------------

<title>Mijn website</title> = dus de naam van je website.

<frame name="onder" src="https://members.ziggo.nl/mijn_bestaande_homepage_bij_ziggo/index.html" scrolling="auto"> = je adres nu bij ziggo of home als account heb.
 
Over welk NL domein en ziggo space gaat het eigenlijk (als je het niet wilt zeggen ook goed)... maar ik zou je adviseren om geen frames te gebruiken..... om diverse redenen overigens.
 
Over welk NL domein en ziggo space gaat het eigenlijk (als je het niet wilt zeggen ook goed)... maar ik zou je adviseren om geen frames te gebruiken..... om diverse redenen overigens.

Even wachten op TS. Vraag is ook of de NL domein php aankan, mogelijke dat dan de frame weg kan.
Met redirect html werkt wel maar dan krijg je de ziggo webspace link in adresbalk te staan en niet behoud van NL domein naam.
 
Het gaat om de volgende constructie:

Het domein https://www.jonahswhitejoy.nl zou terecht moeten komen op https://members.ziggo.nl/jonahswhitejoy maar ipv dat kom ik op een site met de volgende source:


<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 3.2 Final//EN">
<html><head><title>Jonah's White Joy</title><link href="https://members.ziggo.nl/favicon.ico" rel="icon" type="image/x-icon"></head><frameset><frame src="https://members.ziggo.nl/jonahswhitejoy/index.htm"></frameset></html>

De pagina die bovenstaande quote bevat is niet in mijn beheer!
 
In beide gevallen zie ik dezelfde pagina met een witte hond op een tafel, dus het werkt?
 
De beeldweergave is correct

Alleen de source die ik van de root zie als ik via het nl-domein ga, wil ik er niet tussen hebben. Dit is nogmaals iets wat ik niet beheer
 
Kom ook bij beide op witte hond op een tafel uit, maar de source in de root zou denk ik wel aanwezig blijven.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan