• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

vervanging!

J

jericon

Is het aan te bevelen om op advies van UPC die mij middels een telefoontje me modem om te ruilen ik heb nu een terapro family tegen een nieuwe volgens de medewerker zou de nieuwe beter en over meer mogelijkheden beschikken.

Zelf geloof ik ik niet in betere mogelijkheden en als ze me knijpen willen dan kunnen ze dat ook met de terapro dat doen lijkt mij.

Graag enige reaktie van mensen die al ervaring hiermee hebben of juist dat niet willen.
 
ik had eerst een Terayon en zat toen op een klein netwerkje van chello en heb nu een Thomason modem maar zit nu op een fucking netwerk van A2000 en dat bevalt mij totaal niet... internet connection is de ene keer 280 kb/s en een andere keer maar 200 kb/s.
ik wil gewoon een beetje stabiele snelheid wat ik eerst had met mijn Terayon modem.

mijn mening is dat het niet aan teraden is om je modem om telaten ruilen.
 
Nou, ik heb inmiddels mijn Terayon laten ruilen. De extra mogelijkheden zitten slechts in het feit dat je, als je problemen hebt met je verbinding, je allerlei zaken zelf kunt uitlezen middels Internet Explorer. Ook kunnen ze je knijpen maar je zult zelf moeten beoordelen of je zoveel data verbruikt dat je daar bang voor moet zijn.
Met je Terayon gaat dat knijpen waarschijnlijk niet.

Mijn conclusie is vooralsnog dat ik met de Terayon 's avonds inzakte van zo'n 270 KB/sec. naar soms onder de honderd. Met de Thomson, die ik nu heb, heb ik 24 uur per dag een constante snelheid van 300 KB/sec. Ook worden pagina's nu bloedsnel ingeladen waar ik voorheen vrij lang moest wachten, vooral in de drukke uurtjes.

Het hangt, allerlei postings lezende, dus vooral af van je woonplaats en het, daarmee samenhangende netwerk. Hier in Friesland (9257 en omstreken) hoor ik alleen maar zeer positieve geluiden over de EuroDocsis modems.

Groeten.
 
Tonne2004
Met je Terayon gaat dat knijpen waarschijnlijk niet.

Als ze de snelheid omhoog kunnen doen dan lijkt me dat ze die ook omlaag kunnen doen.
 
Ik begrijp je posting niet helemaal goed denk ik Jericon.
Als je bedoelt dat ze je toch zouden kunnen knijpen met een non-Docsis Terayon dan denk je een beetje krom. Natuurlijk kunnen ze je snelheid verhogen en verlagen met zo'n ding maar alleen ALLE Terayons op die UBR tegelijk! Zou dus wat jammer zijn als de buurman veel download dat dan ook het hele dorp en omstreken maar mee omlaag moet.....
 
oke Tonnie2004

Tevens heb ik van een kennis gehoord en die heeft het weer van een UPC medewerker gehoord dat het gehele platform van terayon over een half jaar dicht gaat en dat iedereen toch zo'n nieuw modem moet hebben. En dat de mensen die dan tot dan toe geweigerd hebben om hem te laten omwisselen gewoon geen internet hebben en dat ze dan geen haast meer maken om die te vervangen! Wat ervan waar is weet ik niet.
 
Juist Jericon,

Voor zover ik dat weet klopt dat verhaal als een zwerende vinger. Alle non-Docsismodems worden vervangen in een zo kort mogelijke tijd. Je hebt dan inderdaad de keuze om te ruilen of om maar af te wachten wanneer je internet eruit knikkert. Als je dan de helpdesk belt stel ik mij voor dat die ook niet meer staan te trappen om nog wat voor je te doen... Je hebt immers zelf je nieuwe modem geweigerd? Dit verhaal heb ik ook van meerdere UPC medewerkers gehoord. Nu snap ik je posting dan ook volledig.

Het is echter wel zo dat alle abbonees met een Terayon op die desbetreffende UBR de kans moeten hebben gehad om hun modem te ruilen. Anders kunnen ze moeilijk verkopen om die UBR plat te leggen.

Groeten
 
Zorg ervoor dat je weer een terrayon krijgt en geen Thomason. Terrayon heeft ook modems die chello gebruikt voor het eurodocsis platform.
Deze heb ik hier ook (nog tot einde van de maand, abo opgezegd) en deze werkt opzich goed, die rare klachten die men hier omschrijft met uploaden en downloaden heb ik niet met dit modem.
Modem pingt ook laag en met gamen ook geen problemen, verbinding is stabiel.
 
Terug
Bovenaan