Vervangend modem/router is "verbeterd"

Briolet

Forum Gebruiker
Berichten
4.130
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Misschien een idee om je wachtwoord te complenteren met Pi, dat zijn aardig wat cijfertjes ;)
En wat dacht je van een emoticon in je wachtwoord. b.v. "Briolet­čśŹwas­čÉ│here" Deze raden ze ook niet zo snel.

Emoticons lijkt ver gezocht, maar het zijn niets anders dan unicode characters. En als je een inputveld hebt, waar je ook Chinese tekens etc moet kunnen invullen voor de niet-westerse markt, dan moet de input toch al unicode tekens ondersteunen.

Een probleem zal zijn dat je in veel goedkope devices alleen tekens uit de ascii reeks kunt genereren. En zelfs een paar specifieke acsii tekens kunnen al problemen geven.
 

DirkLui

Forum Gebruiker
Berichten
712
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Ja, ik snap dat een wachtwoord van 256 karakters een stuk veiligers is dan een 14 char-versie.
maar ik hoop wel dat de essentie van mijn posting wordt gerealiseerd:
- ja, ik weet dat ik in ned. maar 100km/u mag rijden, toch dwingt BMW dat niet af met een snelheidsbegrenzing.
- ja ik weet dat 4 sloten op de voordeur veiliger zijn maar ik hoop dat ik mag blijven kiezen voor 1 slot.
- ja, Ziggo mag mij vertellen dat een wachtwoord met upper- en lowercase veiliger is....
- maar als Ziggo "verbeteringen" gaat afdwingen zoals de eerder genoemde, zodat eea niet meer compatible is bij vervanging, dan ontstaan er ook storingen en ergernis bij sommige Ziggo-klanten.
Punt 1 slaat nergens op. Je mag ook niet door rood rijden, je mag niet bellen als je deelneemt aan het verkeer enz enz. Als je het toch doet ben je zelf verantwoordelijk, niet de leverancier van de verkeerslichten en ook niet de leverancier van je telefoon.
Punt 2 is niet alleen van U afhankelijk. Uw verzekering heeft hier ook iets over te zeggen. Als U de door open zet en er wordt iets gestolen hoeft de verzekering niet uit te keren.
En voor wat punt 3. Als U een wifi wachtwoord kunt kiezen wat eenvoudig te achterhalen is, dan kunnen kwaadwillende op uw wifi netwerk komen. Vervolgens kunnen zijn bijvoorbeeld spam gaan versturen waardoor Ziggo uw mail faciliteiten afsluit. En dan bent U verder van huis. Of men kan illegaal gaan downloaden via uw netwerk. Daarvoor wordt U vervolgens aangesproken. Om nog maar te zwijgen als men illegale sites bezoekt.
Dus ik snap Ziggo wel en kan hier ook wel achter staan. Zelf gebruik ik de Wifi van het modem niet, maar gebruik een eigen router. Het wifi wachtwoord daarvan is zeer sterk en nauwelijks te achterhalen (maar ik zeg niet dat het onmogelijk is;))
En ik snap de essentie van uw post inderdaad. Je kan van de meeste personen niet verwachten dat zij specialist zijn op het gebied van computers, netwerken en de beveiliging daarvan. Vandaar dat Ziggo U daarbij een handje helpt.
 
Bovenaan