• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Verschillende zenders werken niet

Status
Niet open voor verdere reacties.
S

saiTz

Beste lezer,

Ik ondervind nu al ruim 8 maanden problemen met sommige zenders op mijn televisie.
Waar het eerder alleen Ned3 HD en RTL4 HD waren blijken nu meerdere zenders gewoon niet meer te werken (bijv SBS6 HD). (Ziggo gaf aan dat het door frequentie problemen kon liggen?!)

De meldingen die verschijnen lopen wat uit een:
- Zwak of geen signaal
- Gecodeerd signaal
- I34-9 Deze zender is momenteel niet beschikbaar

Ik heb al tig keer aan de lijn gehangen met Ziggo en heb ook meerdere opties zelf geprobeerd uit te voeren maar tot op heden heeft nog niks geholpen.
- Zenders opnieuw zoeken
- Ziggo op afstand een reset laten uitvoeren (2x)
- Kabels door gemeten

Uiteindelijk geprobeerd de tv direct aan te sluiten (zonder splitter) op "het modem" (op advies van Ziggo). Dan werkt het een korte periode wel maar dat doet die soms op de gewone bekabeling ook.

Mijn apparaten:
Televisie: Samsung 46EH5000
Software versie: 001025 (meest recente)
Quantis CI+ module
Hirschmann bekabeling

P.S. Normale analoge (antenne) TV werkt wel gewoon echter als ik de analoge zenders probeer te kijken via kabel (kanalen 901 +) werken ze ook niet.

Iemand enig idee wat ik hier aan kan doen?
 
Uiteindelijk geprobeerd de tv direct aan te sluiten (zonder splitter) op "het modem" (op advies van Ziggo). Dan werkt het een korte periode wel maar dat doet die soms op de gewone bekabeling ook.
Op het modem aansluiten is zinloos. Wat wel zou moeten werken is direct op het AOP. Dan moet het gewoon goed blijven werken. Zo niet, dan is er waarschijnlijk iets met het AOP aan de hand of het signaal is niet goed. In beide gevallen moet er een Ziggo storingsmonteur aan te pas komen.

Overigens zijn kanaal 901 e.v. niet de analoge versies, maar de SD versies van HD zenders. Maar nog steeds digitaal.
 
BIj mij raak ik na verloop van tijd de digitale Hilversumse radiozenders op mijn UE40ES6100 (kanaal 1750 ev.) kwijt terwijl dat op mijn Cisco8485 en op mijn UE27D5000 niet het geval is.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
BIj mij raak ik na verloop van tijd de digitale Hilversumse radiozenders (kanaal 1750 ev.) kwijt terwijl dat op mijn Cisco8485 niet het geval is.

Hier staat ook een Samsung tv uit de 5000-serie. Die kent hetzelfde probleem. Het blijkt dat bij mij de verdwenen zenders weer toegevoegd werden na zoeken van nieuwe firmware voor de tv.

>>
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Bij mij gebeurt het op een UE40ES6100 en ik hou de firmware bij via de website van Samsung met een USB stick !
 
Bij mij gebeurt het op een UE40ES6100 en ik hou de firmware bij via de website van Samsung met een USB stick !

Neen, het gaat niet om nieuwe firmware, die werd / wordt niet gevonden en moest / moet middels een staafje in de tv geladen worden. Maar dat het zoeken naar nieuwe firmware ervoor zorgt dat verdwenen zenders hier weer verschenen / verschijnen. Dus het scannen blijkt een gunstige bijwerking te hebben.

>>
 
De zaak is inmiddels verergerd, zowel gister- als vanmorgen was ik op mijn Samsung UE40ES6100 alle zenders kwijt. Met mijn Samsung UE27D5000 heb ik echter geen problemen.
Ik heb een aantal zenders getest, signaalsterkte > 92 %, BER=0 , nieuwste firmware T-MST10PDEUC-1040.2 . Of zou er toch iets met de UE40ES6100 aan de hand zijn ?
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Frequentie en netwerk opnieuw ingegeven en eerst zenders laten zoeken zonder CI+ module. Sindsdien geen problemen meer :) .
 
Helaas ook problemen in mijn nieuwe samsung 55f8000 met een Quantis CI+ 1.3. Kan alleen ongecodeerde zenders bekijken, krijg bij andere zenders foutmelding i34-9. Alle reset combinaties al geprobeerd.
 
Update
De problemen met verdwenen zenders zijn alleen maar verergerd. Het is begonnen met alleen een aantal radiozenders. Ook bij gebruik van Teletekst gaat het soms mis. Teletekst verschijnt dan in een ander lettertype zoals van een ouderwetse typemachine. Als ik hierna de TV uitschakel en daarna weer inschakel, zijn alle zenders verdwenen. Ik heb de laatste firmware van de TV geïnstalleerd, bij de zenders is de BER waarde 0 en signaalsterkte > 94 %. De CI plus module 1.2 was van het merk Quantis. Deze heb ik nog omgewisseld voor een oudere SMIT module van mijn andere Samsung TV UE27D500, probleem bleef echter bestaan. Op hetzelfde kabel-aansluitpunt is tevens een interactieve HD recorder Humax iHDR-5200c aangesloten, die dit euvel niet heeft. Ook de Samsung TV UE27D5000 in een andere kamer vertoont dit euvel niet. Het kabelsignaal wordt versterkt met een Tratec FRA-752/N signaalversterker, geleverd door Ziggo.
Vorige week heb ik Samsung gebeld en maandag komt op verzoek van Samsung een monteur van AV Electronics met een nieuw moederbord. Garantie is gelukkig nog van toepassing.
Ik hou jullie op de hoogte.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan