Verschil tussen Speedtest en Mordax??

  • Onderwerp starter Watchcompany
  • Startdatum
W

Watchcompany

Ik heb, denk ik, sinds vandaag ook de nieuwe snelheid(1443VL). Maar als ik een snelheidstest uitvoer bij Speedtest ligt deze behoorlijk lager dan met Mordax.

Speedtest - 586.5 KByte/sec(down) - 108.8 KByte/sec(up)

Mordax - 819 Kbyte/sec(down) - 111 KByte/sec(up)

Het valt me op bij Speedtest dat als de download wordt uitgevoerd, bij de 90% de snelheid ineens terugvalt(van 800 naar +/- 600???

Ben een leek, dus ik heb geen flauw idee wat ik kan doen om alles eruit te halen. Alle input is welkom!!!

Belkin-router- 3 pc's + 1 laptop.
Motorla Surfboard 4200.
Chello-Plus
1443VL
 
De resultaten van snelheidsmetingen wijken altijd van elkaar af. Gewoon een beetje het gemiddelde aanhouden en je zit goed.

Er zijn veel manieren om je up-, download snelheid te bepalen.

Testservers:
A - Chello testserver De officiële up-, download test. De gemeten snelheid wordt beïnvloed door de snelheid waarmee jij in de diverse vensters kiest en klikt.
B - Speedtest Up-, download test. Deze geeft de eerlijkste snelheden als je bent ingelogd. (Gratis accountje aanmaken) De upload ligt vaak iets te laag.
C - Mordax Up-, download test. Geeft een goede indicatie van de snelheid.
D - Coax tester Alleen download.
E - Cistron Speedtest
F - Speedtest Multkabel Kabelconcurrent

Zelf testen (nauwkeuriger):
a - Je up-, download grote bestanden en leest de snelheid af in het venster van je browser of je installeert een programmaatje (bv DUmeter of LANspeed) op je computer en leest daar de snelheid af.
Voor de genoemde programma's zie: Chelloo.nl - downloads
b - Op ISP-services BV  kan je file's van een snelle server downloaden (1, 10, 100 MByte). De snelheid kan je dan aflezen zoals in "a" vermeld.
c - Om een goede indicatie van je upload te krijgen kun je een grote file uploaden (ftp) naar bv je homepage (max. 10MB)  De snelheid kan je dan aflezen zoals in "a" vermeld.

Meet ze!
 
Bedankt voor je advies...........het verschilt inderdaad per site hoeveel je downloadsnelheid is, het ligt tussen de 600 en 850! 1000 zal wel nooit haalbaar zijn.........Nog een vraagje; ik heb een draadloze laptop van HP met ingebouwde Intel Wifi-kaart. Als ik hierop de test doe dan is hij gemiddeld 500. Hoe kan dat? M'n kaart kan 54MBps aan, en de verbinding is 100%. Zal ik moeten accepteren dat de laptop iets trager is?!?!

Belkin-router.
 
Dit zijn de resultaten van UPC testnet. En wat betekent dat mijn huidige instellingen van mijn modem het niet moeglijk maken om sneller te kunnen......is dit dat aan te passen?


Maximum snelheid voor chello plus: 4608 Kbit/sec
Behaalde download snelheid: 4516 Kbit/sec
564.5 KByte/sec
70.6 x ISDN

De behaalde snelheid is: Maximum snelheid voor chello plus
De huidige instellingen van uw modem laten u niet sneller gaan
 
Met WiFi aparatuur heb ik geen ervaring dus daar kan ik je niet mee helpen.

De testsite van UPC is nog niet aangepast aan de nieuwe snelheden, daarom staat er die opmerking.
 
1000 is vrijwel niet mogelijk met de huidige snelheidslimieten, die is 8 Mb/s.. Dat betekend dat bij het downloaden je er eerst overheen gaat. 1100 kB/s (piek) en dan.. gaat je modem je snelheid beperken naar 1024 kB/s... Das maar 24 kB/s boven de 1000... daar kom je niet snel weer gemiddeld op als je modem de snelheid gaat beperken op basis van zown piek. Je zou een programma kunnen installeren die je snelheid stabiel houd.. "Bandwidth controller" die hier op de site staat, daarmee zou je dan wel boven de 1000 kunnen komen. En test ook even op coax, daar kan je ook de max snelheid zien tijdens de download test. Laptop moet veel sneller kunnen dan 500 kB/s...

en reactie op ander bericht.. de chello test site is nog niet bijgewerkt naar de nieuwe snelheden.
 
Terug
Bovenaan