• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Verlies IP elke avond ?

M

MrSpawn

De laatste 4 dagen begon om 12u ('s nachts) het gezeur. Rond die tijd verlies ik bijna standaard mn IP (en ook gelijk de internet verbinding), maar de lampjes op de modem blijven gewoon branden waardoor je denk dat alles goed is.
Maar a la geen IP = geen internet en dus is de enige manier om dat enigszins snel op te lossen is de stekker van het ding eruit te trekken en er weer in te stoppen.
Dit verschijnsel doet zich vervolgens meerdere keren per avond voor (een max van 7-8x nu) en belemmert dus elke vorm van lekker surfen op je vrije avondjes in de vakantie.

Zijn er meer mensen met dit probleem ? Ik woon in otterlo (vlakbij ede/arnhem) en heb een SB4100 modem.

Misschien wordt het tijd voor een gesprek met de HD en anders tot het opzeggen van chello en het nemen van een, dan maar wat langzamere maar wel betrouwbare, ADSL verbinding.
Wat betreft dat opzeggen. Zit er een termijn aan vast ? En als je het aangeeft doen ze er dan 1 maand over om door te hebben dat je moet worden afgesloten of zijn ze daar juist wel snel mee ?
 
Chello stuurt een zgn hartbeat signaal uit over de kabel om het modem actief tehouden . Dmv een lease , instelbaar? wordt elke 24 uur of veelvoud jeverbinding herstelt.

Bij jouw lijkt me het een storing maar kan ook het boven staande zijn.

Voordat je nu je dure geld aan chello verbelt, stuur eerst een fax , werkt dat niet ga er dan heen. (faxnrs zijn hier ergens tevinden)
 
Terug
Bovenaan