Verkooptechniek of niet. Straks echt aansluitkosten als ik me nu niet inschrijf?

Je kant natuurlijk altijd hopen dat er ergens in de toekomst er aanbieding komt zonder aansluit ,osten. In ieder beval bij KPN willen ze altijd iemand bij je lamgs sturem om de ONT te installeren.
 
Voor de goede orde:
* Er zijn projecten waarbij men alleen de toekomstige abonnees aansluit (om het even welke provider men op het netwerk kiest)
* Er zijn projecten waarbij men iedereen aansluit, maar je moet wel aangeven dat je aangesloten wil worden. Dat laatste zou ik altijd doen. Eenmaal naarbinnen heb je toch weer meer keuze voor providers.

Verder zou ik al het gezeur over de tv-dienst laten voor wat het is. Bij mij werkt alles tadeloos. Nee ze hebben nog een UHD, maar wat dan nog? Er zijn apps voor alle tv's straks (ook Tizen) en de streams zijn de laatste maanden retestrak zonder blokjes en storingen.
Dat was voorheen minder goed toegegeven, maar dat lijkt opgelost.
 
Ook voor de kernen wordt subsidie verstrekt. Maar Delta en eerder glasvezel buitenaf willen met dwang praktijken zoveel mogelijk geld verdienen, toen kwam KPN en toen kon het wel gratis.
Klopt.
In de gemeente van mijn ouders heeft KPN er een ten eerste een zootje van gemaakt.
Details ga ik jullie besparen.
Maar goed ze hebben destijds de kastjes overal in de woningen gelegd en er zouden nooit en te nimmer zulke belachelijke aansluitkosten gevraagd worden.
Waanzinnig om zulke bedragen te vragen.
Verkoop praktijken..niet intrappen.

Lekker bij Ziggo blijven.
Waarom zou je überhaupt over willen stappen?
 
Laatst bewerkt:
Bij ons in de regio hebben ze 3 jaar geleden ook glasvezel aangelegd.
Om maar zoveel mogelijk abonees te werven werden zelfs leugens niet geschuwt. Zo werd er verteld dat de ziggo DBV-c boxen gewoon zouden blijven werken. EN dat je toch echt glasvezel nodig hebt om fotos's en andere wat grotere bestanden te kunnen mailen naar vrienden en bekenden. En oh ja ook het feit dat zorg op afstand via het gebruik van een camera niet zonder glasvezel zou kunnen.
Ik heb natuurlijk er wel voor gekozen om de glasvezel binnen af te monteren want gratis. Maar tijdens de afmontage kreeg ik keurig een kaarje waarop stond dat als we binnen een jaar zouden besluiten een abonnement af te nemen dat dit gratis zou zijn en dat dit daarna 350 euro zou gaan kosten.

Ik heb daarna nog 2 jaar ziggo gehad en ben pas na ruim 2 jaar overgestapt op glasvezel (netrebel) maar er is niemand geweest die kwam dreigen met die 350 euro.
Dat van die 350 euro is dus echt een verkoop praatje. Dat kunnen ze ook niet waarmaken. Wat gaan ze bijvoorbeeld doen met nieuwe bewoners in een huis waar de vorige bewoners wel de glasvezel binnen hebben laten afmonteren maar die nooit een abonnement hebben gehad. Moeten die dan ook die 350 euro gaan betalen..................

We zijn overgestapt omdat het abonnement wat we nu hebben plus NLZIET 25 euro goekoper is dan wat we bij Ziggo betaalden.
En ja de TV beleving is anders dan bij Ziggo maar heeft ook weer andere voordelen. In iedergeval de WAF (Wife Acceptence Factor) is helemaal top en dat is het belangrijkste. ;) En voor die 300 euro per jaar die we nu minder betalen voor Internet en TV kunnen we leuke andere dingen doen.
 
Hier in de omgeving ook vaak gelogen mbt glasvezel aanleg.

Heb het gehoord omdat ik me er een beetje in heb verdiep omdat hier in de gemeente ook van alles en nog wat verteld werd, wat achteraf niet bleek te kloppen. Niet dat ik of mijn ouders glasvezel af zouden nemen maar heb er puur naar gekeken uit interesse.
In deze gemeente heeft de club KPN tig keer de streefdatum verplaatst. Bij niet genoeg animo( nu doet men kennelijk niet meer aan streef percentages) zou er hier geen glasvezel gelegd worden. De datum dat de 30 procent gehaald zou moeten worden heeft men dus keer op keer opgeschoven.

Totdat men erachter kwam dat ze het gewoon niet haalden. En toch gingen ze dus gewoon leggen( ze hadden ons verzekerd dat ze bij niet genoeg animo NIET zouden aanleggen) maar alleen in die wijken waar er wel voldoende mensen zich ingeschreven hadden( 30 %).
M.a.w woorden de ene straat heeft hier glasvezel en een straat, wijk verderop niet.
Dit is hier dus de huidige situatie. KPN gaat uiteraard het koper voor de mensen niet upgraden want deze gemeente is volgens de hen normen 'voorzien van glasvezel' .
Apart ook om te ervaren dat men hier maanden reclame heeft liggen maken( in de brievenbus en met grote info borden bij de supermarkten in de buurt) en een later tijd komt men tot het inzicht dat het percentage toch telkens niet of moeizaam gehaald wordt waarbij nu opeens wel gelegd wordt zonder die 30%.
Een Delta of E fiber doet wel weer aan de bekende percentages alvorens met überhaupt gaat leggen.

In een gemeente zo,n 10 Km hier vandaan heeft KPNin eerste instantie geweigerd om te gaan leggen omdat volgens KPN de wijken te ver uiteen lagen.
Enige wat ze wilden gaan doen is het koper upgraden.
Hoe dan ook uiteindelijk is E fiber daar aan de slag is gegaan nadat Delta het volgens mij ook wilde proberen. Ook daar een vervelende situatie met verhalen die niet klopten maar in zoverre ik nu geïnformeerd ben gaat E fiber daar nu leggen want KPN die wilde dus op voorhand al niets doen.
Update ik lees net dat in die specifieke gemeente zowel Delta als E fiber wilt gaan leggen. Ongelofelijk maar waar..dus 2 netwerken in 1 kleine gemeente.
Ik lees ook dat als een bedrijf wilt gaan leggen en men voldoet aan de voorwaarden de gemeente dit dan moet gedogen( telecommunicatiewet). Wie weet hier meer van..hoe zit dat? Want dan zou KPN nadat Delta, E- fiber ook weer achteraf toch nog kunnen gaan leggen waarbij we 3 netwerken krijgen? Waanzin waar dit heen gaat..

Wellicht dat men achteraf toch nog het bekende zakdoekje gaat leggen want men heeft dan een intentie tot het leggen van( intentie verklaring) waardoor vaker bepaalde projecten niet door gaan als burgers in het buitengebied een eigen initiatief starten of dat je de situatie krijgt dat er 2 of zelfs 3netwerken gelegd worden.
Het staat kennelijk dus in de telecommunicatie wet dat als een provider, bedrijf als KPN aan de voorwaarden voldoet deze altijd nog kan gaan leggen. De gemeente kan dat niet weigeren( als ik het juist begrijp) maar moet dit zeg maar gedogen.
Maw overal waar Delta, E- fiber ligt kan een KPN achteraf altijd zelf nog aanleggen. Dit heet meen ik gedoogplicht( zie website ACM en telecommunicatiewet). Een Delta, E-fiber kan wel gaan leggen maar een gemeente kan KPN achteraf_ mochten zij dat willen_ niet weigeren wederom de straat open te gooien voor hun netwerk.
Zie:
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20220729/aanleg-glasvezelnetwerken-in-sittard-geleen/

Een gemeente maar een paar kilometer verderop ging KPN ook maar niet leggen. Uiteindelijk kwam Delta aanzetten om mensen te gaan werven voor de aanleg van hun netwerk.
Daar hoor je verhalen dat KPN zegt dat het nog helemaal niet rond is wat Delta wilt gaan doen en dat men dan met het koper gaat stoppen.Wat niet klopt want het ADSL gedeelte blijft gewoon liggen maar je kan je voorstellen dat KPN ( Delta heeft genoeg animo gekregen in veel kleine gemeentes hier in de buurt) daar nu geen koper meer gaat upgraden.Misschien ook wel maar glasvezel is nu in handen van Delta.
En... men moet zich denk ik wel beseffen dat KPN zelf en al haar dochteronderneming niet actief gaat worden op het netwerk van Delta.

Tot slot stond pas geleden KPN een jonge medewerker van KPN bij mijn ouders aan de deur. Bij mijn ouders ligt wel de aansluiting in de woonkamer maar we hebben geen interesse. Hij begon te vertellen dat de kabels verouderd waren en dat wij over konden gaan op een hypermodern netwerk dat niet verouderd was en dat het ook nog goedkoper zou worden.
Uiteraard zijn we er niet ingetrapt maar vriendelijk bedankt voor alles.
Je ziet dat KPN nu wederom probeert zieltjes te winnen met verhalen die niet kloppen zoals men al zo vaak gedaan heeft.
Zo wordt er kennelijk nu ook gelogen mbt de aansluitkosten. Ongelofelijk maar wie houdt hen tegen..tsja..
 
Laatst bewerkt:
Bij mij heeft dat glasvezelkastje een jaar of 2 gehangen. Afelopen zomer overgegaan van Ziggo naar KPN glas. Activatie/aansluitkosten was 25 euro. Billijk naar mijn idee.
 
Best vreemd want juist KPN of DDS is een bedrijf wat als eerste aanbied glasvezel te gaan leggen meestal en zeker nu want ze willen zoveel mogelijk verglazen. Wij hebben hier geluk gehad, ik woon in een dorp met 10K inwoners en Reggefiber heeft hier in 2014 glasvezel middels het AoN principe aangelegd, volgens mij werd hier ook gewerkt met die inschrijvingen maar dat was toch wel een beetje voor een buhne had ik het idee. Ziggo kwam ongeveer gelijktijdig met de aankondiging om hun netwerk eindelijk 2 weg te maken zodat we ook snel internet konden krijgen, het staat mij bij dat Ziggo net iets eerder was want er zit altijd ongeveer 6-12 maanden tussen aankondiging en oplevering van de glasvezel.

Alles is verder prima verlopen op de schade aan leidingen na, daarvoor hebben we een schadeclaim in gediend en dat is afgehandeld. Maar dat heeft niks met de aanbieder te maken. Verder nooit betaald voor aansluit kosten etc. Ik ben wel vrijwel direct over gestapt van DSL naar Glas en Ziggo internet had ik staat mij bij net een half jaar eerder, dat heb ik een paar jaar samen gehad tot ik de kosten te hoog vond voor Ziggo internet. Sowieso had ik mijn glasvezel verbinding nodig ivm vast IP voor mijn mailbak die ik ook al draaide via de DSL lijn waar ik ook een vast IP had.

Inmiddels heb ik een KPN 1 Gbit lijn met 1 TV arris vip 5202 box voor 35 euro p/mnd die nog eens met 12 maanden korting verlengd is. Vaste telefonie loopt via KPN (onbeperkt bellen voor 11 eur p/mnd) en ik heb nog een nummer via cheapconnect lopen voor zakelijk. Alles zit op een Fritzbox in eigen beheer met een PFsense boxje.

Verder heb ik Ziggo voor TV (dvb-c) met boxen (pace) en 2 linux E2 boxen waar ook schotels aan zitten en antenne voor DVB-T2 en dan heb ik nog een android IPTV box met abo. Dus ik kan zeggen dat ik letterlijk alles kan vergelijken. :)
 
Laatst bewerkt:
Bij mij heeft dat glasvezelkastje een jaar of 2 gehangen. Afelopen zomer overgegaan van Ziggo naar KPN glas. Activatie/aansluitkosten was 25 euro. Billijk naar mijn idee.
Gaat zich in deze dat als je je niet inschrijft men zegt dat je achteraf toch flinke kosten moet gaan betalen.
350 Euro als je achteraf dus een abo neemt.
Want ook als ik in de omliggende gemeente kijkt zeggen ze dat het aansluitpunt in eerste instantie gratis is.
Vervelende van de glasvezel is dat je altijd moeilijk kan vergelijken of dat je informatie kan krijgen van de ontwikkelingen in een specifieke gemeente.
Ook mbt de prijzen. Een voorbeeld is bijvoorbeeld dat voor mijn ouders een lagere prijs zou gelden dan bekenden van ons die 6 km in een andere gemeente zitten want die betalen fors meer voor hetzelfde abo bij bijvoorbeeld een budget provider als T-Mobile.

Kijk maar eens wat hieronder in het artikel staat : "Iedereen die voor de afronding van hun wijk een abonnement afsluit, krijgt de glasvezelaansluiting gratis." Dus als je geen abo neemt krijg je wel je aansluiting maar ga je later over kost het je veel geld??Bron:
https://sittard-geleen.nieuws.nl/za...rootste-glasvezelaanbieder-in-sittard-geleen/

Ook hier lijkt het dus erop dat ze zulke verhalen vertellen dat je achteraf dus moet gaan dokken. Zulke claims lijken absoluut niet te kloppen dat je achteraf 350 Euro zou moeten betalen maar toch proberen ze het om je over te halen.
Idem dito de verhalen van KPN hier destijds..als de 30% niet gehaald zou worden werd geen glasvezel gelegd. Klopt niks van al hebben ze bepaalde wijken inderdaad niet aangesloten en uiteraard doen ze daar ook niks meer met het koper.

Achteraf gaat men gewoon leggen zonder te werven maar nu komt Delta weer met hun verhalen. Je moet je inschrijven anders gaan zij niet leggen en cijfers hoeveel mensen uiteindelijk ingeschreven hebben krijg je toch niet.
Nogmaals de mensen moeten wel beseffen dat KPN en hun dochterondernemingen niet actief zullen worden op het netwerk van Delta of E- fiber. Glasvezel van KPN op een ander netwerk kan je vergeten.

KPN kan achteraf ALTIJD nog gaan leggen als ze dat willen want er is volgens de telecommunicatie wet een gedoogverplichting.De gemeente kan dus niet zomaar zeggen " Er ligt nu glasvezel van Delta ..KPN mag niet meer meedoen." Dat mag niet als ik het juist begrepen heb, want als KPN aan de voorwaarden voldoet( doen ze wel) dan kan men hun niet weigeren als de straat weer open moet.
Andersom, als KPN een intentie heeft om te gaan leggen of zeg maar afwachtend is( in gemeente Sittard geleen hebben ze geweigerd) kan de gemeente een Delta niet weigeren. Maar goed Delta E fiber is op zoek naar gemeenten waar KPN nog niet gelegd heeft dat is duidelijk en kennelijk ook druk bezig om zieltjes te winnen met onwaarheden.
Probleem is,.. het zijn woorden ipv dat je het zwart op wit hebt. Die of die heeft gezegd, of het klopt niet wat Delta tijdens de werving periode vertelde.. Je kan er toch weinig mee dat weten ze. Ze hebben de buit binnen dat is voor hen de hoofdzaak.
De vraag is en blijft ook voor de mensen..welke providers komen er op het Delta, E-fiber netwerk..welke keuze heb je? KPN en co in ieder geval niet. De enige optie die je dan hebt voor KPN is het koper. Wie weet wat daar weer voor verhaaltjes verteld worden..: "ER komen later meer ISP,s bij, KPN ook enz"..

Overigens heeft T mobile een tijd geleden in onze en een aanliggende gemeente nog belachelijk hoge aansluitkosten gevraagd. Men zelfs iets van 105 Euro of zo maar lijkt dat ze daar nu weer vanaf gestapt zijn( 30 Euro mbt een actie). Maar nog niet zo lang geleden vroegen ze dit gewoon..waanzin. En zoals gezegd in de ene gemeente vragen ze 30 Euro een paar KM verderop 45( half jaar actie prijs) voor hetzelfde abonnenment. Duurste abo( 1 Gbps up, down) zit ook dat verschil.Scheelt 15 Euro in de maand of je een paar KM verderop zit..:gestoord::gestoord: Is dat eerlijk? Absoluut niet maar wat doe je eraan? Sowieso zie je hier weer hoe moeilijk het vergelijken is want jij moet een adres en postcode weten.

Zie hier de afhankelijkheid van KPN met de nieuwe GPON strategie. Want in die aanliggende gemeente ligt volgens mij niet het FTTH netwerk maar het GPON netwerk. Of beter gezegd FTTH volgens GPON techniek. Dus afhankelijkheid is groter kortom andere situatie om nog winst te maken voor t mobile.
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan