Verkooptechniek of niet. Straks echt aansluitkosten als ik me nu niet inschrijf?

bobster

Forum Gebruiker
Berichten
13
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Delta is een campagne bij ons in de gemeente Gooise Meren begonnen. Als 20% van de inwoners zich aanmeldt / een abonnement afsluit, dan wordt er glasvezel bij ons in de gemeente aangelegd. Nu begrijp ik dat als die 20% gehaald wordt, ze iedereen aansluiten! Ook de mensen die geen abonnement hebben aangesloten. Voor het geval die mensen later alsnog willen overstappen.

Nu twijfel ik of ik ga overstappen van Ziggo naar Caiway (glasvezel is superieur mbt upload, maar TV/mediabox heb ik mijn twijfels over). Het liefst kijk ik het dus even aan. Ik hoop dat de 20% gehaald wordt, we glasvezel in de wijk krijgen en ik bij buren kan zien of de TV kijkervaring vergelijkbaar is met Ziggo Next mediabox. Zo ja, dan stap ik alsnog over.

De vraag is als ik na een jaar alsnog overstap, gaat Delta/Caiway dan alsnog (echt) aansluitkosten in rekening brengen? Ze beweren van wel (zie ), maar zeggen dan ook "mogelijk gaan we / hou rekening met..". Is dit niet gewoon een verkooptechniek om mensen te pushen om nu alvast iets af te sluiten? Ik neem aan dat ze straks alsnog nieuwe klanten willen verleiden om over te stappen. 350 euro aansluitkosten om het eerder aangelegde aansluitpunt te activeren helpt dan niet echt.

Zijn er mensen hier met ervaring? Dus ook nieuw aangelegde Delta glasvezel in de wijk en later wel/geen aansluitkosten in rekening gebracht?
 
Zou gewoon het kastje laten aansluiten. Je kan dan altijd nog besluiten of je overgaat op glasvezel. Hier in de flat zijn ze het ook aan het aansluiten. Ga toch zelf niet over. Evt. die 350 euro aansluitkosten zal zijn, omdat er speciaal naderhand een monteur moet komen. Die is ook niet gratis.
 
Als ze aansluitpunt kosteloos aanleggen bij alle huishoudens(wat volgens mij de bedoeling is), dan ga ik dat zeker doen. Maar later 350 euro betalen om het te laten activeren, vind ik wel veel geld.

Het is dus voor mij nu kiezen tussen twee kwaden: nu aanmelden en de gok nemen dat de mediabox vergelijkbaar presteert als de Ziggo Next of de kat uit de boom kijken en de gok nemen om later hoge aansluitkosten te betalen als ik toch wil overstappen :-(
 
Het is inderdaad een verkoop techniek, dit zijn de praktijken van glasvezel buitenaf die in zee zijn gegaan met Delta of zijn overgenomen.

Ik zou geen abonnement nemen als je dat niet wilt. Zo simpel is het. IPTV is overigens altijd slechter dan DVB-C.
 
Maar zijn vraag is: als hij geen abonnement neemt vooraf, moet hij dan aansluitkosten betalen mocht hij na een tijdje toch glasvezel (abonnement) willen.
 
Precies :-)

Er is vast een hele discussie mogelijk of DVB-C beter is dan IPTV. Of liever gezegd Caiway mediabox versus Ziggo Next in mijn geval. Zie https://providerforum.nl/topics/caiway-mediabox-versus-ziggo-next.95587/#post-1340877

Wat ik echter het liefst doe, het proefondervindelijk t.z.t. bij buren zien (want kennelijk kan je het niet in een winkel testen?) en dan pas besluiten. De vraag is of ik dan voor deze 'voorzichtigheid' een prijs betaal (aansluitkosten).
 
Je hebt het nu over overstappen van ziggo naar delta, maar je kan ook beide nemen. Intenet van delta, tv van ziggo.
Ga ik hier ook doen, zo snel als delta er is gaat ziggo internet er uit.
Met de abonnementen die ik neem gaat de totaal prijs naar beneden en de internet snelheid omhoog.
 
Ik heb daar ook even aan gedacht, maar helaas werkt dat niet bij hetgeen ik voor ogen heb: internet via Delta/Caiway met hoge uploadsnelheden, en de soepele TV ervaring van Ziggo Next. De standaard digitale TV (met CI module) van Ziggo is af te sluiten zonder Ziggo Internet. Maar dan kan je niet opnemen, pauzeren, etc. En dat wil ik wel. De Ziggo Next die dit allemaal aanbiedt en waar ik erg tevreden over ben, is helaas niet af te sluiten zonder Ziggo Internet. Kortom, ik moet dan een 2-in-1 pakket bij Ziggo afnemen.
 
Maar zijn vraag is: als hij geen abonnement neemt vooraf, moet hij dan aansluitkosten betalen mocht hij na een tijdje toch glasvezel (abonnement) willen.

Dat snap ik maar waarom zou je je laten chanteren? Als je niet van plan bent daar direct een abo te nemen moet je het gewoon NIET doen. Als ze dan later komen met er komen kosten bij kun je altijd nog onderhandelen. En anders duidelijk maken dat ze pech hebben en je daarom geen abo neemt bij zo'n partij. Er zijn trouwens ook nog meer partijen op dat netwerk
 
Terug
Bovenaan