• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Vergroten wifi bereik Cisco EPC3925

Status
Niet open voor verdere reacties.
M

Msbox

Hallo

Ik maak gebruik van een Cisco EPC3925 en het bereik is erg matig. Buiten, ca 15 meter van het modem is internet bijna niet mogelijk. Een repeater gebruik ik al maar die geeft niet echt een verbetering.
Graag een oplossing voor mijn probleem.

Groet
Maarten
 
Indien je buiten veel bereik wil hebben zou ik een outdoor access point bekabeld aansluiten op de Cisco.

Liefst eentje met een paar maal de max (100mW) toegestane hoeveelheid zendvermogen. Engenius heeft ze wel met 600mW zendvermogen (let wel, eigen risico. Je hebt hier officieel een vergunning voor nodig).
 
Wifi bereik

Hallo

Ik hoef geen tientallen meters bereik maar 20 m vanaf de router moet toch kunnen zonder extra kabels.
 
Je kan er voor kiezen om een apart Wifi-router achter de cisco te hangen.
Je schakelt het Wifi-gedeelte op de Cisco-modem uit en laat het wifi-verkeer via de andere router lopen, die je uiteraard bedraad met de Cisco verbind.

Kijk eens in het ervaringstopic mbt deze modem. Er zijn meerdere mensen (waaronder ik ook) die problemen hebben met het zwakke signaal van de Cisco. In dat topic zijn ook een aantal goede ervaring beschreven van mensen die een aparte Wifi-router erachter hebben gehangen en veel beter bereik hebben.

Maar een repeater zou volgens mij ook al verbetering moeten brengen in het bereik. Wat voor repeater gebruik je ? Misschien kan je de plaatst van de repeater nog aanpassen om je bereik te vergroten/verbeteren.
 
Alleen het uitschakelen van de WiFi heeft geen zin. Als je er een goeie router aan wilt hangen moet je vragen aan Ziggo of ze je modem z.g. dom willen zetten.
Dit betekend dat deze nu puur als modem werkt en nog maar 1 LAN poort heeft.
De overige PC's laat je al dan niet gedraad over de nieuwe Wireless router lopen
Als je alleen de Wifi uitzet ga je problemen krijgen met het IP adres
Bij mij viel voordat ik hierachter was regelmatig het Internet signaal weg.
Sinds mijn modem dom staat loopt alles als een zonnetje en geen uitval meer. Ik haal gedraad vanaf de losse router bijna 120 Mbps en wireless met een USB 300N stick rond de 65 Mpbs. Dat zijn echt mooie waardes
 
Als je het goed insteld, zorgt dat je ip-adressen en subnetten goed staan, kan je enkel de wifi uitschakelen en door een andere router laten doen. Het gehele routergedeelte uit laten zetten is ook een optie natuurlijk.
 
Ik heb geen idee waarom je de oude wifi zou willen uitzetten. Straks heb je buiten goed bereik en binnen niet meer. Beter is het de tweede router er bekabeld aan te hangen en daarvan alleen de wifi te gebruiken. Het routerdeel zet je dan in brugmode. De router in dit topic ondersteunt dit b.v, goed.

Zet de twee wifi zender op een kanaal die 5 hoger of lager dan de eerste is. Soms is het zelfs beter ze niet op het hoogste vermogen te zetten. Dat is een kwestie van proberen.
 
brugmode

Hallo

Dit laaste wil ik welproberen maar ik weet niet hoe ik dit in moet stellen. Brugmode zegt me niets. Kun je dit wat beter uitleggen ?
Als deze nieuwe router aan de Cisco router gekoppeld worden hoe kan ik hem dan instellen of is dat niet nodig ? Moet ik ook weer een nieuwe beveiligingscode instellen of blijft de cisco modem de beveiliging verzorgen ?

Groet
Maarten
 
Bij brugmode wordt het gehele routerdeel uitgeschakeld en houd je alleen een switch over met wifi zender. Je WAN poort wordt dan ook een LAN poort. De gehele routing en beveiliging wordt dan door de oorspronkelijke router gedaan. Dit geeft de minste conflicten zoals double NAT etc. omdat er maar één router op het netwerk actief is.

Lang niet alle routers hebben echter die optie. De mac airport kan dat wel en ook de nieuwere Cisco router (uit de Linksys E-Series Routers) die in bovenstaande link van mij genoemd worden kunnen dat zodat het echte wifi acces point worden en niet meer.

(Brugmode niet verwarren met wifi bridging, dat is wat anders)

EDIT: en als mac fan kan ik deze recensie van gisteren niet onvermeld laten.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan