• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Verbod op downloaden muziek films etc?!

  • Onderwerp starter DutchBlood
  • Startdatum
D

DutchBlood

afsluiting downloaders op komst
Nederlandse internetproviders werken aan procedures om notoire downloaders en schenders van auteursrechten van muziek, films en software af te sluiten. Ze denken er dit jaar nog uit te zijn.

En deze brief kreeg iemand van chello.
Geachte heer,

blijkende volledige inlichtingen door ons ingewonnen aan de hand van analyse van het dataverkeer dat u genereert via uw Chello internetverbinding, is gebleken dat u systematisch misbruik maakt van uw verbinding om muziek, software en films te downloaden.
Daar muziek, film en software industrie medio 200 een grootschalige campagne zijn begonnen tegen het illegaal downloaden zullen zal Chello hoofdelijk aansprakelijk gesteld worden voor de illegale bestanden die door haar klanten worden gedownload.
Daarom zie wij op onze beurt geen andere mogelijkheid dan het aanpakken van overtreders die de illegale data betrekken via cello. Dit om schadeclaims te voorkomen.
Chello ziet dan ook geen andere optie voor handen dan het afsluiten van uw verbinden met ingang van eerstvolgende betalingstermijn.

Hopende u hiermede voldoende en naar behoren geïnformeerd te hebben,

Hoogachtend

De directie van UPC Nederland
 
die 'iemand van chello' kan nu eigenlijk naar de rechter stappen om chello aan te klagen. Er bestaat in Nederland namelijk zoiets als 'Recht op privacy', en zijn Recht op privacy is nu geschonden. :P
bij mij moeten zo zoiets absoluut niet flikken, want dan zal chello niet meer bestaan :P ;)
Ik meen het serieus, dat moeten ze absoluut niet flikken bij mij ;D :) Ik pak chello gewoon dubbel zo hard terug :P
 
Ik geloof er niets van. Bij chello moeten ze zo veel mogenlijk kosten besparen denk je dan echt dat ze gaan kijken wat iemand download??? En met de nieuwe wet recht op de privacy die per 1 sep 2001 in gegaan is mag het zelfs niet. Wat is het volgende mensen die afgesloten worden omdat ze niet de chello.nl website als startpagina hebben ingesteld???
 
Ik geloof er niets van. Bij chello moeten ze zo veel mogenlijk kosten besparen denk je dan echt dat ze gaan kijken wat iemand download??? En met de nieuwe wet recht op de privacy die per 1 sep 2001 in gegaan is mag het zelfs niet. Wat is het volgende mensen die afgesloten worden omdat ze niet de chello.nl website als startpagina hebben ingesteld???
idd
 
Die brief komt niet echt officieel over. Barst van de spel fouten... na dit is een grapje zeker?
 
Had ook al mun twijfels ja. Maar het is wel zo dat er een campagne komt tegen illegale zooi :-\
 
Nederlandse internetproviders werken aan procedures om notoire downloaders en schenders van auteursrechten van muziek, films en software af te sluiten, zo meldt Planet Multimedia.

Hans Leemans, directeur van providervereniging NLIP zegt dat internetproviders verplicht zijn een zogeheten notice and take down procedure te hebben voor gevallen van vermeende overtreding. Hiermee kunnen, in het uiterste geval, (delen van) websites en internetabonnementen worden afgesloten.

De Buma/Stemra's en muziek- en filmbedrijven van Europa ontvangen de providers positief, maar 'met een gezond wantrouwen'. De rechthebbenden willen vergoed worden door de providers, omdat zij degenen zijn die het rechthoudende materiaal doorgeven. De providers daarentegen zijn van mening dat ze slechts het doorgeefluikje zijn. Ze vinden dat de betreffende organisaties de claims direct bij de internetter neer horen te leggen.
Bron: Fok!
 
Bij chello hebben ze geen mensen en geen geld om te controlleren wat ik download.

Veel mensen kunnen ook een winkel overvallen met een pistol zonder te schieten lijkt dit er niet een beetje op???
 
Nee, sorry... deze brief kun je niet van UPC hebben ontvangen. Dergelijke brieven schrijf ik niet.

Bovendie slaat de aanhef nergens op... wij bij UPC doen het als volgt:

Geachte mijnheer / mevrouw

Wij gokken dus maar wat.

Daarnaast maken wij op maandag meer spelfouten. Op dinsdag tot en met donderdag juist minder. Op vrijdag werken wij niet. Uw verbinding dus ook niet (geldt ook voor zon- en feestdagen).

Kortom: wij stellen u helemaal niet in de gelegenheid om te veel te kunnen downloaden.

Deze methode zien wij als progressief, moderen en bovenal kostenbesparend.
 
Terug
Bovenaan