• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Verbindingprobleem (nieuw)

M

Major

Nu ik alles heb uitgeprobeerd, maar niets werkte heb ik mijn laptop losgekoppeld van de sweex router (die het goed doet). Nu heb ik de laptop dus direct op de modem aangesloten en tot mijn verbazing heb ik nu geen problemen. Maar de tot gisteren werkte mijn laptop goed op de router. Als de router niet goed was, waarom zou mijn andere pc dan wel er op werken???? Ik snap er helemaal niks meer van. Kan iemand mij alsjeblieft helpen? Ik heb een statisch ip adres van chello en heb alles goed ingevuld. Maar nogmaals het probleem is, dat internet het de ene keer wel doet en de andere keer weer niet....
 
Re:Verbindingprobleem (nieuw)

Klinkt als een noodkreet , dus oke ik zal nog wel weer es wat neertiepen over de DC-202.
Ik vermoed dat je of een oudere firmware hebt op de router (firmwareupdate zie https://www.sitecom.com (versie 1.6rev 2c))
Of je routerconfiguratie is niet goed.
Aangezien je schijft dat je een statisch ip hebt (houd bij chello in hij is dynamisch maar verandert waarschijnlijk nooit ;) )

Controleer je router instellingen (zie handleiding , en betreft handleiding op die cd-rom staat meer dan alleen de basis die afgedrukt is in het oekje) ik raad je aan alle dhcp functies uit te zetten.
Dus je LAN (locale netwerk) instellingen van router + computers vast instellen;
router: IP=192.168.0.1 ,subnetmask=255.255.255.0)
computers: IP=192.168.0.2 (zie *) ,subnetmask=255.255.255.0 ,DNS=chello dnssen ,defaultgateway=192.168.0.1 (router IP) , bij voorkeur geen proxy server instellingen gebruiken :)

* = computer1 IP=192.168.0.2 ,computer2 IP=192.168.0.3 ,computer3 IP=192.168.0.4 ,computer4 IP=192.168.0.5

Deze standaard instellingen stel je bij de computers in via het tcp/ip protocol via je netwerk instellingen. Meer dat een ethernetkaart en tcp/ip protocol heb je in principe niet nodig.
Je WAN instellingen (chello internet) stel je op de router vast in via de eigenschappen die je huidige chello computer heeft verkregen via dhcp (deze schrijf je dus effe op een papiertje)
Je hebt nodig: MAC=mac adres chello ethernetkaart ,IP=chello IP ,gateway=chello gateway , DNS=chello dns ,MAIL=chello mailserver ,(extra=tijdserver b.v. xs4all=194.109.6.64)Verdiep je in tcp/ip thuisnetwerkje zou ik zeggen. Als je eenmaal weet hoe het werkt denk je aah simpel. Op deze site staat al zoveel over deze router dat na het lezen van dat alles je zo kan solliciteren bij Sitecom ;D

succes... :)
 
Re:Verbindingprobleem (nieuw)

Oh kut. Ik zie nu pas dat je een sweex router hebt .

Heb net 1e kop koffie op , ging er effe vanuit dat je een Sitecom DC-202 eigenaar was , maarja thuisnetwerk=thuisnetwerk , dus nummers zullen wel kloppen , behalve die firmwaredan ;D ;D ;D

...sorry... (bericht toch maar niet gedelete 8) )
 
Re:Verbindingprobleem (nieuw)

Ik heb het probleem opgelost door mijn Router zowel harwarematig als softwarematig te resetten. Ik ben nog steeds benieuwd naar de oorzaak van het probleem. Maar goed, wat mij betreft kan deze topic worden verwijderd.
 
Terug
Bovenaan