• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Verbinding valt weg bij opnemen

Status
Niet open voor verdere reacties.
C

Casey111

Sinds een paar weken valt regelmatig de verbinding weg bij het opnemen van een inkomend gesprek. Gesprek komt op zich goed aan, incl. nummervermelding, maar zodra ik opneem valt de verbinding dood. Dect telefoon zegt daarna: lijn bezet... Het maakt niet uit of ik opneem door de telefoon op te pakken, of door de groene knop in te drukken.
Nadat dit is opgetreden is de lijn voor een minuutje of twee volledig dood: kan niet bellen, kan niet gebeld worden, geen voicemail... Na 2 minuten werkt alles weer. Behalve dan het opnemen van een volgend gesprek... :cool:
 
Kijk eens naar de LEDjes van de modem, lijkt het erop dat deze gaat rebooten zodra je opneemt dan is waarschijnlijk de adapter gaar.
 
Nee, dat is het niet. Internet blijft ook gewoon werken.

Kan natuurlijk ook iets zijn met het DECT basisstation (met 3 losse handsets). Ik heb deze gereset (stekker er even uit) en het lijkt beter te gaan.

EDIT:

Nog eens getest en blijkt toch het modem te zijn: bij binnenkomende gesprek vallen alle lampjes uit, en wordt modem gereboot. Na nogmaals resetten start het modem ook niet meer op: alle lampjes tegelijk knipperen...
Ziggo gebeld: monteur zelfde dag nog langs geweest. Blijkt defecte adapter van Ubee modem te zijn.
Nou werkt alles weer...
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan