Verbinding valt weg als hij gebruikt wordt..

Status
Niet open voor verdere reacties.
S

Salteh

Hallo allemaal, ik wil graag even mijn 'probleem' hier in de groep gooien :)

Nu sinds een aantal weken(4/5 weken) werkt mijn Internet verbinding zeer, zeer slecht. Als de computer uit staat dan branden op het modem(com21) groene lampjes en lijkt alles prima in orde, maar als er een computer aangezet wordt en de internetverbinding wordt gebruikt - dan wordt de verbinding regelmatig(85% van de tijd ongeveer) binnen 1-5 minuten verbroken. Er gaat dan een oranje lampje op het modem knipperen(RF lampje: oranje/oranje-groen). Wacht ik dan even 2 minuten, dan zijn de lampjes weer groen en is er weer voor zo'n 2 minuten internet mogelijk.

Mijn configuratie is:

Router: Sitecom -202-4S(192.168.0.1)
Modem: Com21
PC1/PC2: WinXP, Straight kabels, locale IPS 192.168.0.2 en 192.168.0.3
NetwerkKaarten: Noname kaartje/ volgens windows: Winbond W98c940-Based Ethernet Adapter(generic)
De locale IPs worden uitgedeeld door de router/DHCP/automatisch
Ik krijg wel een IP van chello.

Mijn router is voorzien van de laatste Firmware en tot 4 weken geleden werkte alles bijna-perfect. Het soort abonement weet ik niet zeker, maar we betalen ongeveer zo'n 50 euro per maand..

Wel staat het kabelmodem aardig ver van het "TV-kabel-punt", maar hiervoor heeft het altijd gewerkt.. :(

Alvast bedankt! :)

[EDIT] Na ongeveer 20:00/22:00 werkt de verbinding ongeveer perfect.. maar overdag is het hopeloos. :(

Rotterdam - postcode 3066

Ik blijf editen :I - Het maakt niet uit welke pc er aan staat. De verbinding blijft hetzelfde[/EDIT] :-X
 
R

rd

Als je ongeveer 50 euro betaalt, heb je Chello classic.

Het is over het algemeen beter als de modem dicht bij het aansluitpunt staat, maar aangezien het altijd goed heeft gewerkt zal dat waarschijnlijk het probleem niet zijn. Of heb je sindsdien extra TV's aangesloten?

Heb je hier op het forum die andere topics over slechte verbindingen al gelezen? Daar is de afgelopen paar weken al heel wat over gezegd. Veel lees plezier.
 
Topicstarter
Topicstarter
S

Salteh

Boor zei:
Het is over het algemeen beter als de modem dicht bij het aansluitpunt staat, maar aangezien het altijd goed heeft gewerkt zal dat waarschijnlijk het probleem niet zijn. Of heb je sindsdien extra TV's aangesloten?

Niet extra TV's maar we hebben wel zo'n 2 maanden geleden een extra verdieping erop gezet.. en dus alle TV-kabels omgegooid.. waarschijnlijk gaan we proberen het modem dichterbij te zetten - dit lijkt t meest logisch :)

O0
 
R

rd

Lijkt me een goed idee. Die kabel tussen aansluitpunt en modem is nog al storingsgevoelig. Je moet eigenlijk direct bij het aansluitpunt een splitter plaatsen en dan zo kort mogelijk 'linksaf' naar modem en 'rechtsaf' naar de tv's.
 
B

bb2win

Zonder nu op alle toeters en bellen in te gaan, ik had het zelfde probleem (echter zonder of ik weet of er een oranje lampje ging branden op mijn Com 21 kabelmodem). Na een paar minuten geen pagina meer te openen en ook geen verbinding met de mailserver te maken.
Oplossing was de laatste update van Zonealarm te installeren. Was dus puur een firewall probleem. Misschien heb je hier iets aan
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan