• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Verbinding Valt 10-20X per uur Weg

  • Onderwerp starter Onderwerp starter e-dog
  • Startdatum Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
E

e-dog

Hallo,

Ik heb sinds een jaartje geleden een Ubee EVW321B en ze heeft het perfect gedaan tot eergisteren. Om de x minuten valt de verbinding weg en/of restart de modem uit zichzelf. Als ik dan een kijkje neem op 192.168.178.1 zie ik een rood kruisje bij RF signaal upstream en verder zie ik geen WAN IP adres totdat het zichzelf een paar minuten later weer heeft hersteld.
QbA52Jw.jpg


Ik weet niet of dit een aanwijzing is maar het is me opgevallen dat er veel T3 time-outs bij komen bij ieder verbinding verlies (50-100 per cyclus). Ik heb contact proberen op te nemen met de helpdesk via FaceBook maar dat gaat veel en veel en veel te langzaam (1 antwoord per dag) dus heb ik besloten het hier maar eens te proberen :-)


Ik heb op google het een en ander gelezen over dat dit vaker is voorgekomen en dat het dan vaak aan de signaalsterkte/storing ligt maar aangezien ik geen idee heb hoe alles precies in elkaar zit plaats ik de info maar hier:
P0zoL4r.jpg
:
Modem Info:
ITyn7oi.jpg

Enige ideeën?

Alternatieve Info:
Ik heb alle routine dingen als UpNp uitzetten, modem resetten, fabrieksinstellingen herstellen, kabels unplugged, checken en schoonmaken etc. al gedaan maar niets helpt.


IT--
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Als het zo vaak voorkomt kun je misschien zien wat er gebeurd, het signaal is niet heel slecht op het moment dat je deze screendump gemaakt hebt. Het komt wel eens voor dat bij oudere modems de netvoeding defect raakt, als je nog een andere netvoeding van dezelfde stroom en spanning hebt liggen zou je die kunnen testen. Of het is ook wel eens voorgekomen dat mensen 2 voedingen door elkaar gehaald hebben waardoor de voeding van het modem niet zwaar genoeg is. In elk geval kan door een te lichte of defecte voeding het modem steeds gaan resetten. Als dat het geval is kun je vragen of Ziggo een nieuwe voeding opstuurt.

Op één van de status schermen kun je ook de uptime zien van het modem, dus hoe lang het geleden is dat hij gereset is. Bij een voedingprobleem zie je dan steeds de uptime terug naar nul springen. Is het een signaal probleem waarbij het modem zich steeds probeert aan te melden blijft de uptime wel doorlopen dacht ik.

Verder neem ik aan dat je de coax stekkers ook al gecontroleerd hebt en dat er niet iets los zit ?

Als je vanaf je Ziggo telefoon 1200 belt kun je de helpdesk ook gratis aan de lijn krijgen, dat is sneller dan facebook :wink:
 
Indien je het probleem sinds eergisteren hebt en de T3/4 timeouts lopen zo snel op als in het screenshot, dan is er echt wat mis. Controleer eerst eens de coax bekabeling en AOP.

Is dat het niet, dan zou ik Ziggo bellen.
 
@CeeS: Aye-aye cap'n! Ik zal alles weer controleren als ik terug van werk ben rond 1-2 uur. Defecte voeding/adapter zou het zeker kunnen als u/jij dat denkt want de modem is 2x volledig gereset uit zichzelf afgelopen 48uur (alle instellingen terug naar default inclusief login & wachtwoord naar ziggo/draadloos). Hoe kan ik trouwens nagaan of de voeding inderdaad 't probleem is?

Probleem met bellen naar de helpdesk is dat de wachttijd tot nu toe altijd langer, veel langer is dan de paar minuutjes die ik heb voordat de verbinding (inclusief telefoon)weer wegvalt en ik opnieuw moet bellen. Heb eergisteren 7 keer proberen te bellen en telkens viel de verbinding weg wanneer ik on-hold was. Mobiel is geen optie omdat ik geen beltegoed heb op mijn mobiel.

@leges: de errors lopen inderdaad maar op. Ik upload even snel een nieuw screenshot waar dat te zien is + uptime heb ik er even bijgezet:
a2OquWW.jpgVerder wil ik even de laatste bericht die ik van jullie collega heb mogen ontvangen op FB met jullie delen:
Hallo Sadek, Bedankt voor je antwoorden. Wij zien inderdaad ook dat de modem waardes niet zijn zoals ze horen te zijn. Dit gaan wij helaas niet vanaf afstand oplossen Het verzoek is om te bellen voor een monteursafspraak. Deze kan op locatie metingen verrichten en kijken naar de oorzaak en uiteindelijk het probleem voor je oplossen. Je kunt bellen naar 1200 via de vaste lijn van Ziggo of 0900-1884(lokaal tarief) met andere lijnen en dan opties 1-4 kiezen. De collega's daar kunnen een afspraak met je inplannen. Laat je ons weten hoe het is afgelopen met het bezoek? Alvast bedankt! Groet, Mirsad
Zoals ik eerder zei, ik kan niet telefonisch een afspraak maken om een monteur langs te sturen. Is het mogelijk om dat via deze forum of facebook te doen? Ik heb alle benodigde informatie tot mijn beschikking voor verificatie natuurlijk (klantnummer, adres etc.)


Op naar werk! :)

Bedankt voor de reacties en tot straks!


IT--
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Dit forum is van Ziggo gebruikers en dus niet van Ziggo.
Er zijn soms wel webcare medewerkers aanwezig, maar een monteur afspraak maken ze liever mondeling.
Je zou kunnen probereren of je via Twitter of FB met webcare een afspraak kunt maken. Daarbij moet je natuurlijk wel uitleggen dat je niet kunt bellen.
 
Hoe kan ik trouwens nagaan of de voeding inderdaad 't probleem is?

Door hem om te wisselen met een voeding van een ander apparaat wat je misschien toevallig nog hebt liggen. De voeding is redelijk standaard. Maar wel controleren of de uitgangsspanning hetzelfde is. Dat kan een snelle manier zijn om even te kijken of dit je probleem oplost, maar als je geen voeding hebt houdt dat natuurlijk op.
Behalve een defecte voeding kan het modem zelf ook defect zijn en dan is het handig om zowiezo een monteur te laten komen om hem om te wisselen.

Probleem met bellen naar de helpdesk is dat de wachttijd tot nu toe altijd langer, veel langer is dan de paar minuutjes die ik heb voordat de verbinding (inclusief telefoon)weer wegvalt en ik opnieuw moet bellen. Heb eergisteren 7 keer proberen te bellen en telkens viel de verbinding weg wanneer ik on-hold was. Mobiel is geen optie omdat ik geen beltegoed heb op mijn mobiel.

Je schreef dat je contact had met Webcare via Facebook (kan ook via Twitter). Leg even uit dat je niet kunt bellen en vraag of ze je terugbellen door je mobiele nummer op te geven.

laatste bericht die ik van jullie collega heb mogen ontvangen
Wij zijn jouw "collega's" :wink: klanten. Zoals mesa57 al schreef: dit forum is voor en door klanten. Webcare is hier wel aanwezig en je kunt ze ook een Persoonlijk Bericht sturen.
 
…want de modem is 2x volledig gereset uit zichzelf afgelopen 48uur (alle instellingen terug naar default inclusief login & wachtwoord naar ziggo/draadloos).…

Dat volledig resetten naar fabrieksinstellingen baart me zorgen. Dat lijkt me geen voeding of verbindingsprobleem, maar een hardware defect in de router.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
En ik ben weer thuis.

Excuses voor mijn foute aanname :oops: Jullie zijn inderdaad *mijn* "collega" klanten hahahaha
Ik wil jullie bedanken voor de tijd en energie die jullie hebben gespendeerd in mij informeren en mijn probleem proberen te "troubleshooten" (de Nederlandse woord daarvoor schiet mijn allochtoonse koppie even niet binnen).

Ik heb zojuist weer een bericht van de webcare team op FB mogen ontvangen van *** waarin ze mededeelt dat het niet aan mijn modem ligt maar aan de wijkcentrale. Hier is het bericht:

Hoi Sadek,
Begrijpelijk dat het dan lastig is om te bellen! Ik heb overigens een nieuwe update: sinds vanochtend is bekend geworden dat het om een algehele storing in je wijk gaat. Dit betekent dat we geen monteur voor je hoeven in te plannen. Er gaat een monteur naar de wijkcentrale om de storing te verhelpen. Ik durf niet te zeggen wanneer de storing exact opgelost zal zijn maar we gaan uiteraard ons uiterste best doen om hem zo snel mogelijk te verhelpen! Wat in tussentijd kan helpen dat is je modem geregeld een minuut van de stroom halen.
Sorry voor het ongemak. Ondanks de storing wel een heel fijn weekend gewenst!
Groeten, ***
Ik zal direct na deze post naar beneden gaan en kijken of ik een ander voeding kan vinden met dezelfde uitgang/output. Als het werkt laat ik het direct hier en op FB weten en als het niet werk zal ik wachten met een reactie plaatsen totdat ik daadwerkelijk iets te melden heb.

In de tussentijd zou ik het fijn vinden, indien mogelijk, als er iemand is die mij kan adviseren/helpen om toch een manier te vinden om er tijdelijk misschien voor te zorgen dat de verbinding niet om de paar minuutjes wegvalt. 1 keer per 30-60 minuten is te doen maar 5 tot 20 keer per uur is gewoon veel en veel te veel :(

Thanks in advance en again, ik waardeer jullie moeite heel, heel, heeeeel veel!

Ik wens jullie allemaal een fijn weekend toe :wink:


IT--

(***) mod-edit: Real life namen niet toegestaan. Zie de Forumregels.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
In de tussentijd zou ik het fijn vinden, indien mogelijk, als er iemand is die mij kan adviseren/helpen om toch een manier te vinden om er tijdelijk misschien voor te zorgen dat de verbinding niet om de paar minuutjes wegvalt. 1 keer per 30-60 minuten is te doen maar 5 tot 20 keer per uur is gewoon veel en veel te veel :(

Als het echt de wijkcentrale is, is er geen oplossing en zal het ook niet de voeding zijn lijkt me. Dan verwacht ik overigens niet dat je ook steeds je SSID en andere instellingen kwijt bent (of is dat niet zo ?)
Denk dat je even moet wachten tot het probleem met de wijkcentrale verholpen is. In de tussentijd kun je misschien bij buren vragen die ook Ziggo internet hebben of het daar inderdaad ook steeds wegvalt.
 
Alles werkt weer! De monteur heeft de probleem bij de wijkcentrale gecorrigeerd en alles loopt weer soepeltjes hier :)

Bedankt voor de hulp allemaal <3


IT--
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan