• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Verbinding ubee - powerline - pc valt telkens weg

Status
Niet open voor verdere reacties.
M

Mtricht99

Ik ben al een hele tijd aan het experimenteren en aan het zoeken naar een oplossing voor een telkens terugkerend probleem: we hebben een Ubee EVW3200 modem waarop (rechtstreeks) een WD Media Live Hub (mediaplayer) aangesloten zit + connectie naar Netgear Powerline AV500 waarmee het netwerk naar de pc boven wordt gelegd. De mobiele apparaten thuis maken gebruik van WiFi voorzien door Ubee; versterkt door een Fritz! Wlan repeater.

Na een reset van de Ubee hebben alle apparaten connectie. Ik kan vanaf mijn pc boven de mediaplayer benaderen. Downloadsnelheid op pc is prima (6 mb/s). Op het moment dat ik een groot bestand vanaf mijn pc via het netwerk naar de mediaplayer stuur verliest de pc bijna altijd de verbinding met de mediaplayer. Adapter op pc uit- en inschakelen biedt geen oplossing; soms werkt WiFi op pc nog wel (de overige apparaten ondervinden geen hinder) maar meestal niet meer. Opnieuw opstarten pc helpt dan ook niet meer; pas als Ubee wordt uit- en aangezet wordt netwerk weer hersteld maar dan kan ik weer opnieuw beginnen met sturen van de bestanden vanaf mijn pc naar Ubee met het risico dat het weer fout gaat (in helft van de gevallen).

Soms valt ook de verbinding op mijn pc weg zonder dat ik met de mediaplayer bezig ben.

Ik heb ook een tijdje een Cisco router achter de Ubee gehad en hierop de verbindingen naar de pc en mediaplayer aangebracht. Dit was naar mijn idee stabieler maar dan was de connectie naar internet weer niet altijd aanwezig. Zo blijf je bezig.

Wat kan ik nog proberen? Heeft er iemand tips?
 
De router en wifi in de Ubee laten uitschakelen en een eigen router / wifi er achter hangen.
 
Ik had dezelfde problemen als jij met een netwerk wat in de basis bedraad (Humax 5200, Sony Smart TV, Synology NAS en AC Ryan mediaspeler) is geconfigureerd, met alleen WIFI voor de mobiel en laptop, via een Ziggo UBEE modem/router en een ASUS WL500 'domme' (WIFI) router.

Wat daar enorm heeft geholpen is om alle IP adressen van de vaste apparaten een dedicated IP adres te geven in je eigen netwerk (dus niet via DHCP).
De performance is daardoor ook een stuk verbeterd :oyeah:.
Ik stream video en foto's via UPNP naar de Sony TV en Humax toe vanaf laptop en NAS. Dit werkt aanzienlijk betrouwbaarder met vaste IP adressen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan