• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Verbinding tussen 2 pc's met router

D

divv

Ik heb een Miditower PC (PIII667/384mb/3com 3c009TPO NIC/Win98SE) en een laptop (PII300/128/edimax EP-4103DL PCMCIA), gevoed door een Edimax BR-6104 router (met straights).

Internet op de PC en laptop kan, bestanden kopieren van de Pc naar de laptop kan maar bestanden van de laptop naar de PC niet.

Clients voor MS-netwerk, TCP/IP, bestands/printers delen zijn toegevoegd op beide machines, automatische detectie voor mediatype (full duplex en dat soort dingen).

Waarom kan ik geen bestanden overzetten van de laptop naar PC?
Misschien is het antwoord simpel maar ik wordt er een beetje moe van. Ik heb slots meer over in de Pc en de laptop, tja, een pcmcia-ingang en die nu vol.

mzl

vvid
 
Je hebt op de pc toch wel bij de eigenschappen van een map (de mappen die je wilt delen) het 'delen' aangevinkt, hoop ik.
 
jep,

alles was en is volledig geshared op beide machines (van pc naar laptop lukt, andersom nog niet). hele kleine bestanden (1kb) kan ik wel kopieren maar groter leidt tot een waarschuwing met de mededeling dat het netwerk is bezet. tegelijkertijd zie je op de ontvangende machine - dwz de pc - het bestand wel staan maar met grootte van 0kb, waarna bij het uitklikken van de waarschuwing het 0kb-bestand verwijnt.

mzl
vvid
 
Kun je vanaf de laptop geen bestand versturen naar de pc of
kun je vanaf de pc geen bestand ophalen van de laptop?
Ik heb zelf een keer ervaren dat dat verschil maakte alhoewel ik nooit heb begrepen waarom. Maakt het bij jou verschil of is het alle twee niet mogelijk?
 
Bestanden kunnen niet gekopieerd/verplaatst worden middels een opdracht vanaf de latop van de laptop naar pc en ook niet vanaf de pc van de laptop naar pc.
Ik heb idd gelezen over dat verschil en ook over de slots en de kabels maar niets helpt op dit moment.
 
Terug
Bovenaan