• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

verbinding maar met statisch ip adres

Status
Niet open voor verdere reacties.
P

p.melser

Beste mensen,

Mijn eerste mailtje hier. Ik zit al een tijdje bij chello entry. Heb een DL-604 en vanaf begin goed. Maar ik heb iets in het config van de router gedaan waardoor mijn verbinding weg was. ( Overigens, mag een router van chello?) Mijn systeem is win xp pro; als netwerkkaart heeft chello er een usb converter to fast internet, zo heet dat ding geloof ik aangehangen. Ik heb dus geen verbinding maar aan de lichtjes van de router en het modem te zien werkt het wel. Op het moment dat ik in de router een statisch ip adres aangeef en dan een adres opgeef dat ik ergens opgeschreven had toen de chello man de zaak had aangelegd ( nog zonder router) op dat moment krijg ik verbinding; ik durf de pc niet uit te zetten want ben bang dat het niet goed zal gaan. Er moet immers toch een dynamisch adres ingevoerd worden. Mijn andere pc's in het netwerk krijgen ook verbinding maar ik weet nog niet of ze verbinding krijgen als mijn pc uit is. Dat was natuurlijk wel zo maar vanwege deze rare configuratie....wat is er aan de hand. Als ik een dynamisch ip adres aanvink, doet de router het niet.
 
Geef even wat meer informatie, dan is de kans dat je een antwoord krijgt groter.
Welk merk en type modem heb je?
Je hebt een Dlink DL-604 router. Klopt dit?
Die USB naar ethernet coverter zit die met de USB aan je modem en met de ethernetkant aan je router, of zit USB aan je pc en ethernet aan de router?
Je hebt het over dynamisch en statische adressen. Bedoel je dan de WAN of de LAN kant van de router.
Hoe staat de router nu ingesteld? Wat had je veranderd aan de instelling van je router?

PS
Sinds kort mag je bij alle Chello abonnementen een thuis netwerk hebben.
 
Beste Johnny,

Merci voor je reactie; hier wat meer info.
Ik heb een motorola modem.
Die Dlink klopt, dat is de router die ik heb.
Die usb naar ethernet converter zit met de usb in de PC en met de ethernet kant aan de router.
Als ik in de config van de router de wan op statisch ip adres zet heb ik verbinding; als ik op dynamisch zet, lukt het niet.
De router staat dus nu ingesteld op statisch adres. Ik heb een adres ingevuld dat ik ooit heb gehaald uit een "ipconfig /all " onder mijn win xp toen ie nog werkte gewoon. Voor dit gedoe. Ik weet dus eigenlijk niet wat ik veranderd heb aan de router. Ik heb inmiddels een reset gedaan van de router en toen met de wizard opnieuw geprobeerd, maar iedere keer als ik voor dynamisch adres kies, doet hij het niet.
 
Ik heb zelf geen DLINK en kan je dus geen specifieke informatie geven, alleen wat algemene tips.
- Bij Chello moet je keizen voor een dynamische verbinding (IP adres automatisch)
- Je moet je Mac adres clonen (evt handmatig invoeren) van de netwerkkaart die bij Chello is aangemeld. Dus de router configureren met de pc die is gebruikt om bij Chello aan te melden. Alle anderen even loslaten.
- Selecteer onder tabblad WAN: Renew IP forever (aanvinken dus)
- Reset alles. Dus modem, router en pc uit. Start modem, wacht ± 30 sec en start dan router, wacht weer ± 30 sec en start dan pc.

Als je je router niet meer goed werkend krijgt is het vaak het beste om je router te resetten naar de fabrieksinstellingen. Dit is dus geen gewone reset, want dan houd hij de instellingen (ook de verkeerde) vast. Hoe je dit doet moet in de handleiding staan.

Mac adres netwerkkaart in je pc opvragen.
Onder Windows 95/98/98SE/ME:
Ga naar "start" en kies vervolgens voor "uitvoeren" en toets in: winipcfg en klik op OK.
Vervolgens selecteer je in het nieuwe venster wat je nu krijgt je netwerkkaart waar je het MAC-adres van wilt weten en bij "Adapteradres o.i.d." staat je MAC-adres.
Onder Windows XP:
Ga naar "Deze Computer" en kies in het linkermenu onder Andere Locaties voor "Configuratiescherm"  en kies vervolgens voor "Netwerkverbindingen". Vervolgens klik je dubbel op de lanverbinding van de netwerkkaart waar jij het MAC-adres van wilt weten. Ga vervolgens naar tabblad "Ondersteuning" en klik daar op "Details..." je krijgt nu allerlei gegevens te zien. Je Fysiek-adres (bovenaan) is je MAC-adres.
 
Dank Johnny.

Edoch, ik reageer even op je mail in je eigen volgorde. Okay, jij geen D-link, niet erg. Op zich moet het niet moeilijk zijn, die wizard van mijn D-link. Maar nogmaals: jij zegt er moet dynamisch adres staan. Dat geloof ik graag maar als ik dat doe krijg ik dus geen verbinding. Bij dat statische adres wel dus. Evenwel, ik denk dat ik eigenlijk mijn router op dit moment alleen maar als switch aan het gebruiken ben.
Het mac adres is gecloned. Ik krijg dat te zien in mijn win xp met het commaando ipconfig /all. De weg die jij me wijst bestaat bij mij niet. Ik kan wel een dialoogvenster netwerkverbindingen vinden ( niet via mijn computer want ik heb geen linker menu - ik heb win xp pro)= en misschien een andere weergave - en daarin staat

- internetverbinding, intenet gateway ingeschakeld, internet verbinding ingeschakeld
- Lan verbinding, waaronder staat: netwerkbrug, ingeschakeld met brug en dan krijg je een aparaatsnaam AMDtek usb converter to....bla bla..er staat ook als netwerkbrug: macbrug minipoort.

Ik zie overigens nergens een tcp protocol...vreemd, is het niet?
De usb converter zorgt geloof ik voor die netwerkbrug.

Kun je hier iets mee?
-
 
Onder Windows XP:
Ga naar "Deze Computer" en kies in het linkermenu onder Andere Locaties voor "Configuratiescherm"  en kies vervolgens voor "Netwerkverbindingen". Vervolgens klik je dubbel op de lanverbinding van de netwerkkaart waar jij het MAC-adres van wilt weten. Ga vervolgens naar tabblad "Ondersteuning" en klik daar op "Details..." je krijgt nu allerlei gegevens te zien. Je Fysiek-adres (bovenaan) is je MAC-adres.
Als je bovenaan in beeld het symbool voor mappen hebt geslecteerd, dan zie je in het linkermenu alleen mappen en idd niet die keuze voor configuratiescherm etc.
Beter was geweest: Start => configuratiescherm => netwerkverbindingen => ... => ...
Maar het macadres van je pc is gelijk aan het macadres in je router?

Die netwerkbrug zal idd te maken hebben met die converter, waarschijnlijk wordt hier een brug gemaakt tussen je netwerk(instellingen) en een USB poort.

Je kunt je router alleen als switch gebruiken als je de modem aansluit op een LANpoort ipv de WAN poort, of als je de router in bridgemode hebt staan. Dat laatste alleen als je router dat kan.

Het probleem zit volgens mij niet in je pc maar echt in je router. Je zegt dat je daar iets veranderd hebt en dat het sinds die tijd niet meer werkt. Als je bijvoorbeeld eenmaal een verkeerd overdrachtsprotocol hebt gekozen, bv PPoE dan staan die gegevens nog ergens in de router en die kunnen de zaak verzieken.
Dus mijn beste advies:
Noteer alle gegevens van de verbinding, vooral het macadres dat bij de netwerkkaart hoort die bij Chello is aangemeld en doe een harde reset (naar fabrieksinstellingen) van je router en configureer hem opnieuw. Met de genoteerde gegevens kun je altijd weer verbinding maken.
In het uiterste geval kun je altijd nog een andere pc rechtstreeks aan de modem hangen en de provisioning doorlopen.
 
Bedankt Johnny

Ik heb die reset al eens gedaan maar zal het weer doen.
Wat is provisioning en waar doe ik dat?

Pierre
 
John,

Ik heb een harde reset gedaan, helpt dus niet. Ik weet het niet meer.
Als ik met een andere pc in het netwerk provisioning doe, wat moet ik dan doen, is dat een kwestie van een nieuwe nummer opgeven van die kaart aan chello?

Pierre
 
p.melser zei:
Bedankt Johnny

Ik heb die reset al eens gedaan maar zal het weer doen.
Wat is provisioning en waar doe ik dat?

Pierre

Dat doe je hier.... https://172.29.11.36/  Chello leest zelf het MACadres uit van je netwerkkaart en modem.....
Kabel van het modem direct op je pc..... en ga naar die provisioning  site...
Die pc wordt dan aangemeld bij Chello....noteer eventueel de MAC gegevens van die kaart als je router die niet automatisch overneemt..

Kloon de gegevens in je router en eventuele andere gegevens..verschilt per router......dan zet je alles uit.....

Dan eerst modem weer aan......dan je router  en dan pas je pc.....
Het zou dan moeten werken. Tenminste hier wel..... ;D
 
Dit lijkt op mijn "probleem".
Router (sweex) geinstalleerd. Alles volgens het boekje gedaan, dus dynamische ip-adressen en mac gecloned. En dan geen verbinding met internet.
Dus toen maar vast ip-adres ingevuld (wan) en nu wel verbinding.
Is dat eigenlijk erg dan ?
Ik heb altijd al een vast ip-adres (van UPC gekregen, gelderland, com 21 modem).
Verder gebruik ik windows ME.

Groet,
Nora
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan