Verbinden met Ubee: geen signaal

Status
Niet open voor verdere reacties.
I

iemand3

Ik heb sinds kort alles-in-1 via Ziggo met een Ubee EWV3200.
Op zich werkt het wifi prima alleen het verbinden is een drama: elke keer als ik mijn laptop aan zet zie ik mijn modem met 1 streepje bereik en verbinden lukt dan niet. Na een reset van het modem is het bereik 5 streepjes en werkt alles naar behoren...

Heeft iemand een idee hoe dat kan komen en wat eraan te doen is?

Probleem speelt trouwens bij meerdere laptops dus het ligt niet aan de pc en vaste telefonie werkt dus het modem heeft wel verbinding. Op dit forum kan ik nog geen posts vinden die lijken op mijn probleem.
 
Wifi problemen worden vaak veroorzaakt door verstoringen van buitenaf door andere wifi signalen. Verder zou je de drivers van de wifi interface eens kunnen updaten. Probeer ook in de ziggo router de firewall uit te schakelen.
 
Kijk naar de kanalen op de momenten dat de ontvangst wel goed is en wanneer niet. Vaak is het verstandig niet de auto selectie te gebruiken, maar hem vast op één kanaal te zetten. Het kan zijn dat het resetten er alleen voor zorgt dat hij naar een ander kanaal wisselt. Het is dan handiger om er met de hand doorheen te lopen tot je een betere hebt.
 
Bedankt voor de reacties, ik zal er eens mee aan de slag gaan.

Wat kanalen betreft: ik heb eens met inSSIDer gekeken maar hij zit dan niet op een druk kanaal. Het gaat echt om het signaal: dat is -95db wat dus bijna niets is.
Na de reset is het signaal -50db wat zeer goed is.

Om de een of andere reden lijkt het dat Ubee tijdens mijn afwezigheid veel zwakker gaat uitzenden.
 
Ik ben geen held in wifi protokollen, maar ik meende me te herinneren dat dit kan kloppen. Als je het vermogen op 80% zet, wil dat niet zeggen dat hij altijd op 80% uitzend, maar dat dit het maximum is.

Het probleem van wifi is dat als iedereen het gebruikt, de ether snel te vol wordt. Er zijn allerlei regels afgesproken om wifi zenders samen te laten werken in een drukke omgeving. En misschien is de Ubee hierin iets te vooruitstrevend en hebben je buren een zender die zich niets van protokollen aantrekt en altijd maximaal uitzend ten koste van de buren.:cry:

Ik zelf heb mijn beide wifi zenders op 25% staan en dat werkt hier net zo goed als 100%.
 
Na een reset van het modem is het bereik 5 streepjes en werkt alles naar behoren...

Heeft iemand een idee hoe dat kan komen en wat eraan te doen is?

dit lijkt mij duidelijk een probleem in het modem zelf. ik zou adviseren om het modem te laten vervangen.
uitleggen aan de helpdesk dat je alle kanalen al geprobeerd hebt en ook verschillende laptops dan zullen ze ook vast tot deze conclusie komen.
 
Het probleem is inmiddels opgelost en voor wie het interesseert wil ik de oplossing graag delen.

Het bleek er toch aan te liggen dat het modem automatische een kanaal zocht. Ik heb de Ubee op een vast kanaal ingesteld waar volgens het programma inSSID´er weinig andere netwerken zaten. Hierna is het signaal altijd zeer goed geweest.

Ik snap nog steeds het verband niet tussen het automatisch kanaal kiezen en het feit dat mijn signaal alleen heel zwak was als ik mn pc aanzette en verbinding wilde maken met het netwerk (en als ik na een reset eenmaal verbinding had bleef het goed werken). Maargoed, who cares, het werkt weer!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan