• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Verbinden met de andere kant

D

DG

Goedendag ik heb een heel klein probleempje:
Ik heb een netwerkje gebouwd maar ik kan geen verbinding met hun maken via ip adressen ze zitten namelijk achter mijn router. Ik zou er ook heel makkelijk achter kunnen gaan zitten maar dan kunnen mensen mijn site (via mijn ip adress 62.194.x.xx) niet berijken. Wat ik zou willen weten is of ik tog verbinding met de pc's achter de router verbinding kan maken.
[PS: Ik heb een SWEEX router ip adress 192.168.2.1]

Voorbeeld:
voorbeeld.jpg
 
je router moet aan je kabelmodem hangen (op de WAN kant) en de LAN kant aan al je pc's, in dat plaatje wordt de router nogal nutteloos gebruikt (de ICS host is ook een router, de fysieke router in het plaatje wordt als hub/switch gebruikt)
 
DG zei:
Foutje ;D ik heb het plaatje verandert.

Van modem naar pc1 naar router naar pc2,3,4 ???
Haal de router daar maar weg en zet er een switch voor in de plaats en installeer op pc1 ICS of nog liever een softwarerouter zoals winroute of sygate. Je problemen verdwijnen dan als sneeuw voor de zon.
 
FF een vraag voordat ik em ga kopen hebben de anderen dan ook internet? Allemaal tegelijk samen?
 
De manier op jouw plaatje is zinloos, zo sluit je een router aan:
router.GIF

je hebt geen ICS host pc nodig, ICS = Internet Connection Sharing en dat is precies wat een router óók doet.
 
Je hoeft de router niet te verkopen. Je kunt ook de 4 pc's aansluiten op de 4 lanpoorten van de router. Je gebruikt dan alleen de ingebouwde switch van de router. Mocht je later je configuratie willen veranderen (zoals FireFly aangeeft) dan heb je je router nog. Dus: van modem naar pc1 naar lanpoort van router en de andere pcs ook naar de lanpoorten van de router. Op pc1 moet je nu een softwarerouter installeren, dit kan ICS zijn dat zit in windows ingebouwd of een apart programma zoals sygate of winroute.

ps Je gebruikt de router dan wel op een vreemde manier :D maar als je pc1 perse rechtstreeks aan de modem wil hebben dan zou ik het zo doen.
 
Terug
Bovenaan