• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Vast of dynamisch IP adres

Status
Niet open voor verdere reacties.
R

Robbo

Heb net een Sitecom router gekocht om mn pc(winme) en laptop aan het internet te koppelen.Nou heb ik al ruim drie jaar een chello verbinding in amsterdam met volgens mij een vast IP adres.Het is tenminste volgens mij in die drie/vier jaar niet veranderd. Mac adres weet ik.Maar moet ik nu in het setup menu voor static IP adres kiezen??Volgens mij wel, maar ik wil het gaag zeker weten.enne de handleiding geeft aan dat het modem (Lancity)uitgeschakeld moet worden voor ik de kabels aansluit op router en pc..moet dat echt?? :(
 
Het lijkt me verstandig (veiliger) om de handleiding te volgen.
Je kunt het bij chello even navragen maar volgens mij is het dynamisch.
 
Als je gewoon de handleiding volgt gaat het vanzelf goed. De modem moet sowieso uit en aan en je computer ook
 
Hier postcode 1078 (ZuiderAmstel/Rivierenbuurt) heb ik een identieke situatie gehad , tig maanden geleden.

In onze regio is Chello op Papier Dynamisch (op deze manier kan de klant niet zijken als je ooit een andere IP krijgt, mocht dit om welke reden dan ook aan Chello zijn de nodig zijn)
-kut moet mń toetsenbord nog opUS zetten ipv US-Int. ;D -

Maar zolang jij je router en kabelmodem gewoon aanlaat (24 hours a day 7 days a week)
Kan jij je router wel op een vaste (fixed/statisch/vast) IP instellen , hiervoor heb je wel de chello configuratie nodig die je normaliter via DHCP krijgt als je de originele Chello-ethernetkaart aan je kabelmodem hangt.

Dus: ook je naam : blahblaah.chello.nl , mac-adres , ip , subnet , DNS , default gateway allemaal overnemen van chelloconfig. Gewoon statisch.

Je interne netwerk doe je natuurlijk ook statisch (vast/fixed) instellen , zodat je helemaal geen gebruik maakt van buggy DHCP clients. Zo is je netwerkje veel degelijker.

Ikzelf heb al dik 4 jaar dezelfde chello config (nog van A2000-Power configuratie)
Lancity kabelmodem , en lange tijd die Sitecom DC-202 (wees erg alert met die firmwareupdates. Werkt de router ok , dan geen firmwareupdate , want die laatste update heeft bij mij tig maandjes terug de router verkloot , waardoor ik nu de Etech-RTBR03 heb (fantastisch ding 5 jaar garantie)

Hopelijk heb je wat aan deze info , gewoon alles fixed , totaal geen DHCP....

relax & succes !

p.s. je je lancity (die heb ik ook, zo een gietijzeren degelijke modem , jij hebt zeker classic?) die zou ik wel effe uit zetten als je kabels installeerd en van de router de eerste instellingen doet(mac-clonen(bij voorkeur DC-202 default mac-adres doorbellen naar chello , zo kan je na firmwareupdate meteen het www op zonder eerst je mac te clonen)/ ip dns gateway. Na goede configuratie , router uit. dan kabelmodem aan , 30 seconde wachten, dan router aan, 30 sec wachten , dan pc aan, en de toko moet draaien. Bij voorkeur je router & kabelmodem aan laten , anders heb je kans dat chello misschien ooit eens een ander ip wilt geven (als je bv je kabelmodem een week uit laat).

Een Lancity kan alleen worden gereset door em een paar minuten(10) uit te laten , en opnieuw op te starten , helaas loopt lancity config totaal via Chello (natuurlijk)

hopelijk lukt het je. het scheelt veel als je eventueel effe je netwerkje tekent op papier met configuratie erbij , kan je en hoop ip-gestoei schelen.

Oh ja waarschijnlijk moet je je kabel van kabelmodem-> router wijzigen , als je de originele chello kabel gebruikt. (ik moest groen en groenwit verdraaien , anders had de router geen verbindi8ng met de kabelmodem (cross-linked-dus-van-gemaakt)

enige verwarrende aan de DC-202: op de client computers de DNS van chello gebruiken , dus geen router IP , vaag maar waar Aalleen de gateway op clients is router ip.

tot zover mijn ex DC202 gebrabbel...succes. www.sitecom.com
 
Okee..heb zo'n gietijzeren ding...maar nog ff 2 vragen:
1.kan je (in mijn geval als cybernoot)niet beter een nieuwe straight kabel kopen en deze tussen modem en router pluggen??
2.dat laatste over verwarrende...das voor mij ook verwarrend: dns van chello(wat in het lijstje staat na winipcfg ingetoetst te hebben)?Maar wat bedoel je met router ip??gebrabbel...
Het zullen wel voor de hand liggende antw. zijn maar ik ben een leek en heb abosoluut geen kaas van dit soort dingen gegeten.Trouwens wel bedankt voor je adviezen!!
 
Waarom een nieuwe kabel kopen? Is ie stuk? Gewoon aansluiten.
Dus:
1. overal de stroom af.
2. pc - kabel - router - kabel - modem aansluiten.
3. stroom erop.
4. macadres invoeren en dynamisch kiezen.
Ik ken de sitecom niet precies maar bij mijn router kan ik dan in het configuratie scherm al zien of de router z'n ip krijgt. Als dat gebeurt dan weet je dat dat stuk al werkt.
5. probeer nu maar het internet op te gaan want meestal werkt het dan al.

De adviezen die je van https://48kHz.tk zijn goed en ik installeer het zelf ook op die manier maar het is mischien helemaal niet nodig om met vaste ipadressen te werken.

Ik zou zeggen probeer het maar op deze manier en als het niet lukt dan horen we dat wel. Als het wel is gelukt laat het dan ook even weten. We zijn altijd benieuwd.
 
Robbo zei:
Okee..heb zo'n gietijzeren ding...maar nog ff 2 vragen:
1.kan je (in mijn geval als cybernoot)niet beter een nieuwe straight kabel kopen en deze tussen modem en router pluggen??
2.dat laatste over verwarrende...das voor mij ook verwarrend: dns van chello(wat in het lijstje staat na winipcfg ingetoetst te hebben)?Maar wat bedoel je met router ip??gebrabbel...
Het zullen wel voor de hand liggende antw. zijn maar ik ben een leek en heb abosoluut geen kaas van dit soort dingen gegeten.Trouwens wel bedankt voor je adviezen!!

antwoord:
1=ja. (hier loopt ie door 3 muren, gaat lastig met connector eraan ;D ) , maar voordeel is van kant en klaar kopen , dat je zeker weet dat je een goed aangesloten straight-utp cat5 kabel hebt. (cat5 = tot max 100MB/s , cat4 = tot max 10MB/s betreft de kabel)

2= router ip: het huisnummer dat je router heeft op je interne thuisnetwerk(bv 192.168.0.1). Immers je computers moeten via de router naar het internet gaan(computers hebben hun ip nummers: comp1=192.168.0.2 , comp2=192.168.0.3 , comp3=192.168.0.4 etc). voorbeeld. je winipcfg geeft nu een DNS server aan van chello (xx.xx.xx.xx), misschien wel 2 nummers. (let wel op dat deze nummers een voorbeeld zijn , kan ook bv 192.168.1.1 of 192.168.2.1 zijn , als het maar met 192.168 begint)Als je computer achter de router zit , dus via de router het internet op gaat , dan kan je de dns servers op die van chello laten staan(dit omdat je via netwerk eigenschappen de instellingen handmatig instelt in plaats van dhcp) Voordeel is dat je instellingen nu vast staan ingesteld , en je dus niet meer hoeft te klooien met winipcfg, als je de dns op de computer instelt op het ip nummer van je router dan werkt de DC-202 vreemd genoeg niet(hierin klopt de gebruiksaanwijzing dus niet)

Het ip nummer van de default gateway stel je op de computers wel allemaal gewoon in op het ip nummer van de router (bv 192.168.0.1)

El comprende loco ? ;)
 
Heb vanavond eindelijk mijn router geinstalleerd.Hele week geen tijde alleen maar werken...maar goed .Router werkt dankzij tips wel.Zelfs okee op allebij de computers.
blijft over :
1. Internet valt regelmatig weg.soms na 10 minuten soms half uur.Heb Zonealarm er al uitgegooid...enz..even naar setup van router en alles weer save en hupsakee hij doet het weer.Das volgens mij wel raar.emand suggesties? Een firmware upgrade bv? (heb 16. 2(?))
2. Bestanden en printers delen werkt niet...Zoals al eerder gezegd ben ik een leek..heb volgens mij wel alles in TC/IP gedeeld...
 
1. Als alles goed werkt, moet je niet te snel gaan updaten. Er zijn gebruikers die hier slechte ervaringen mee hebben. Je bent overigens niet de enige met dit probleem, er zijn hier op het forum al vaker dit soort meldingen binnengekomen. Als jij denkt dat het aan de router ligt, zou ik de firmware updaten als er al een nieuwere versie is.

2. Heb je wel een map op delen gezet?
Geef eens wat meer informatie, anders blijft het voor ons ook gokken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan