• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Vast IP-adres

  • Onderwerp starter AlfonsGiliam
  • Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
A

AlfonsGiliam

Wie weet of het mogelijk is om binnen het Ziggo Zakelijk Office pakket (Zakelijk Alles in een) een vast IP adres te verkrijgen ivm het inrichten van een eigen mailserver?
 
Dank je. Betekent dit dat binnen Office Basis geen vast adres mogelijk is?
 
Maar niets weerhoudt je ervan om middels een dyndns constructie je semi-vaste IP adres (wijzigt alleen als je een ander MAC adres gebruikt of bij grote Ziggo wijzigingen) te gebruiken.

Ik host thuis ook een handvol websites, waarvan ik elke 3 uur de IP adressen van ververs in de nameservers van de domeinen. Werkt prima, zolang de TTL maar op een niet al te lange tijd staat (in mijn geval 1 uur).
 
Vst IP-adres

Beste Robert,

Dat klinkt interessant. Kun je mij (als nit-wit) hier meer over uitleggen?
 
Je kunt ook een vaste IP aanvragen of een abonnement nemen waarbij wel vaste IP-adressen gelden.
 
Beste Robert,

Dat klinkt interessant. Kun je mij (als nit-wit) hier meer over uitleggen?

Ik host mijn dns/nameservers bij www.cloudns.net. Daar kun je ook een speciale weburl gebruiken om de hostname die daar bij hoort in te stellen op het IP adres waar de request vandaan komt. Zeg maar whatsmyip.net maar dan met een dyndns extraatje. ;)

Ik draai elke 3 uur een scriptje dat middels curl van alle op mijn thuisserver gehoste websites de weburl aftrapt en dus het IP adres weer netjes instelt op wat het dan is.

NB: ik heb het in de jaren dat ik bij Ziggo zit nog maar 1x meegemaakt dat het IP adres wijzigde, buiten dat ik zelf wel eens het MAC adres van mijn router wijzigde/een andere router kocht met een ander MAC adres. De noodzaak is dus niet heel groot, maar het kan. ;)
 
Houdt met het inrichten van een eigen mailserver wel rekening met het feit dat Ziggo standaard poort 25 blokkeert!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan