• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Van Server naar Wireless...

W

WiFi

Allen,

Ik heb momenteel een servertje om in huis internet met m`n pc`s te delen (3 stuks). Nu wil ik eigenlijk van de server af en alles draadloos aanleggen.

De Cable modem blijft natuurlijk het zelfde (toch?) en in de 3 clients (WinXP) kan ik wireless PCI kaartjes stoppen. Maar wat koop ik om m`n server te vervangen (welke draadloze applicatie) Wireless Router? Welke? Is dit compatible met m`n Cable modem? .11mbps is voldoende.. Concrete tips zijn welkom..

Tnx!
 
Ligt eraan wat je van plan bent.

Als je van de server af wilt kun je het beste een wireless router kopen. Wil je de server laten staan hoef je alleen een acces point te kopen.

In principe zijn alle merken (breedband)wireless routers geschikt voor iedere kabel of dsl aansluiting. Voor wat voor merk je moet kiezen is moeilijk te zeggen aangezien ik van alle wireless routers tot nu toe zowel negatieve als positieve ervaringen ben tegen gekomen op het net (hiermee bedoel ik met name de afstanden).

Ikzelf kan je alleen zeggen dat ik goede ervaringen met linksys heb. Deze zijn ook betaalbaar.
 
Terug
Bovenaan