• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

van KPN naar UPC

E

estje

Heb lang getwijfeld maar ben toch van alleen chello classic overgestapt naar UPC digitale telefonie. Ik hoefde alleen maar een stekkertje om te zetten. Maar nee, een nieuw Arris modem TM502B gekregen. Al weer heel wat telefoontjes gepleegd maar het aanmelden lukt niet. U moet 8 uur wachten mevr. dan gaat ie het doen.....nee hoor. Resetten, opnieuw aanmelden, aan/uit zetten, instellingen nakijken etc. etc. En elke keer als je belt moet je het hele verhaal weer opnieuw uitleggen. SPIJT SPIJT SPIJT dat ik eraan begonnen ben. :'(
 
Komt waarschijnlijk door het MAC adres van je oude modem.

Je moet bellen met de HD en zeggen dat je het modem niet kan provisionen omdat je oude MAC adres nog in het systeem staat. Zij kunnen dat weer vrijgeven waarna je probleemloos je modem kan aanmelden op de provisioning pagina van UPC.
 
btw je 1e maand is gratis en tot de nummerportering heb je nog KPN.

wat gaat er dan mis als jeje via prov.upc.nl aanmeld ?
 
2 weken geleden ben ik ook overgestapt, zaterdag bezorgd. En inderdaad een nieuwe modem gekregen. Aangesloten, naar de profision site gegaan, MAC adres van modem veranderd alles uitgezet en binnen 5 minuten werkte alles zonder problemen. Tot nu toe een heel tevreden gebruiker. Het enige wat ik wil opmerken is dat UPC hier extra aandacht aan moet schenken. Zij weten dat je al een modem hebt staan je krijgt een nieuwe ( waarschijnlijk dan ook 2x borg betalen) maar geen reactie en of poging om te melden wat je met je oude modem moet doen. Dit zou de (goede) service dan compleet maken.
 
dat mac-adres heb ik idd nog niet aangepast maar ik kan dit alleen doen als ik internetverbinding heb. Als ik nu het macadres verander en hij doet het nog niet dan kan ik volgens mij ook niet meer met mijn oude modem op het internet omdat ik het macadres heb gewijzigd en ik kan het dan ook niet meer terugwijzigen als ik geen verbinding krijg toch??
Moet je trouwens alleen het macadres van het kabelmodem aanpassen en niet het macadres van de netwerkadapter (ben niet zo technisch sorry).
Ik kom niet op de provisioning site via het nieuwe modem.
 
Je komt juist niet op de provision site omdat in het UPC systeem nog het MAC adres van je oude modem staat. Je oude MAC adres moet dus eerst door de HD verwijdert worden. Als je dan inlogged met je nieuwe modem op de provision site krijg je automatisch het scherm waarin je het nieuwe MAC adres moet opgeven (staat waarschijnlijk al ingevuld), je bevestigd dat, even rebooten en je bent klaar. Probeer maar, het gaat echt werken!  ;)

p.s. Het gaat dus om het MAC adres van je modem en niet van je netwerkkaart. Dat MAC adres staat op de BARcode stickertjes die bij het modem zaten.
 
ik lees ook net bij chello tips over een nieuw modem dat je eerst online moet zijn en daarna naar provisioning moet om het macadres te veranderen. Als je modem niet online komt dan moet je de helpdesk bellen, hetgeen ik al een keer of 10 heb gedaan met als uiteindelijk resultaat dat er vrijdag een monteur komt. Van mij mag hij het hele pakket dan weer heeeeel snel meenemen.
Mijn nieuwe modem komt dus niet eens online!!
 
Okay, maar heb je eerst de HD gebeld met de vraag of ze je oude MAC adres willen weghalen?
 
nee sorry dat nog niet, kan ik ook zelf doen via mijn oude modem en provisioning.
Het feit dat het modem niet online komt heeft daar toch niets mee te maken?
 
Het nieuwe modem gaat met het MAC adres het netwerk op, het UPC systeem herkent je nieuwe MAC niet en schopt hem er weer af. Daarom moet je het oude MAC adres laten verwijderen zodat je het nieuwe MAC adres kunt aanmelden via de provision pagina. Dan herkent het UPC systeem je wel en mag hij online gaan.

Ik had hetzelfde toen ik van classic naar extreme+digitel ging. Even bellen en het werkte.
 
Terug
Bovenaan