Van Alles in één naar alleen TV, maar smartcards worden dan gedeactiveerd?

Esy ®

Forum Gebruiker
Berichten
885
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Vandaag met internet en telefonie overgegaan naar glasvezel van E-Fiber/Tweak. Is allemaal prima gegaan, ook de portering van het telefoonnummer.

Nu wil ik mijn alles in één abonnement van Ziggo overzetten naar digitale kabel TV van Ziggo á 19,95 per maand. kabel-tv
Bel ik Ziggo op, zegt de medewerker dat dit niet mogelijk is zonder dat mijn (4) smartcards worden gedeactiveerd tenzij.... ik TV Start neem á 26,95 per maand waar ik een mediabox bij krijg welke ik niet wil hebben. Betaal ik 7 Euro per maand extra terwijl dat ding op zolder beland.
Dit voelt bijna als chantage wat er toe kan bijdragen dat ik het tv abonnement ook bij Ziggo ga weghalen wat ze dan helemaal niets meer oplevert.

Is er iemand van de webcare die mogelijk wel iets voor ons kan betekenen en het abonnement alleen administratief kan aanpassen?

Met vriendelijke groet, Eric
 
Herkenbaar. Ik had namelijk zelfs 6 smartcards geregistreerd staan en was verder best tevreden over ZiggoTV. Maar omdat ik ook bijna 27 Euro per maand moest gaan betalen om die smartcards actief te houden plus nog wat voor het pluspakket heb ik uiteindelijk ook mijn TV maar bij KPN afgenomen. Scheelt 12 euro per maand voor (vrijwel) hetzelfde pakket.
En omdat Ziggo tegenwoordig zelden daadwerkelijk het kabelsignaal echt stopt, kan ik zelf het standaard pakket nog steeds ontvangen, incl. Ziggo Sport, zonder er voor te betalen.
 
Maar waarvoor wil je die smartcards dan behouden? Je hebt er namelijk niets aan met het Ziggo TV (DKTV)abonnement van €19,95 per maand. Dit abonnement bestaat namelijk alleen uit ongecodeerde zenders waarvoor je geen smartcard nodig hebt om ze te bekijken. Alleen zenders die vanaf TV Standaard te zien zijn, worden gecodeerd aangeboden en hiervoor is dus een Mediabox of smartcard vereist.

Het is dus begrijpelijk dat Ziggo de smartcards uitzet als je terug gaat naar een abonnement waarvoor geen smartcard nodig is om zenders te kunnen bekijken.
 
Maar waarvoor wil je die smartcards dan behouden? Je hebt er namelijk niets aan met het Ziggo TV (DKTV)abonnement van €19,95 per maand. Dit abonnement bestaat namelijk alleen uit ongecodeerde zenders waarvoor je geen smartcard nodig hebt om ze te bekijken.

Ik lees wat anders denk ik. Of ga ik ergens in de fout?

Screenshot_2020-07-16 Kabel TV voordelig tv kijken Ziggo.png
 
Je gaat in de fout, dit zijn de FTA DVB-C zenders, zeg maar overeenkomstig met wat je eerder via analoge kabel kreeg. Die werken zonder codering. Wil je echter alles in HD dan heb je wel een abo met smartcards nodig.
 
Het was inderdaad zo dat je vroeger voor die 18 a 19 euro, met smartcards naar de HD zenders gekeken kon worden.
Dat is nu niet meer zo, alleen naar 4 HD kanalen NPO1-3 en Ziggo Sport, dit zonder smartcard. En de andere kanalen in Sd
 
Je gaat in de fout, dit zijn de FTA DVB-C zenders, zeg maar overeenkomstig met wat je eerder via analoge kabel kreeg. Die werken zonder codering. Wil je echter de HD zenders dan heb je wel smartcards nodig.

Oké, wij kijken feitelijk alleen 1,2,3 en Ziggo Sport voor de F1. Die zijn dat allen vrij te ontvangen in HD en de andere commerciele zenders als RTL en SBS niet?
 
Het was inderdaad zo dat je vroeger voor die 18 a 19 euro, met smartcards naar de HD zenders gekeken kon worden.
Dat is nu niet meer zo, alleen naar 4 HD kanalen NPO1-3 en Ziggo Sport, dit zonder smartcard.

En de andere zenders hebben dus een lagere kwaliteit?
 
Terug
Bovenaan